Dilluns, 25 de novembre de 2024
femap

Flandes, país convidat de la 9a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus

El certamen arriba enguany a 36 municipis amb la incorporació de Camprodon

Redacció 20 de juny de 2019 a les 11:54
Vilallonga, Dutrèn (esquerra) i Vilaró, aquest dimecres | ACN
La novena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tornarà a tenir un país convidat, Flandes, després de dos anys. Una tercera part dels 53 concerts programats en l'edició que se celebra del 5 de juliol al 25 d'agost tindran relació amb aquest país, inclòs l'espectacle inaugural, una producció per encàrrec del FeMAP que sota el nom d'Ensemble Flandriae-Pyrenaei unirà músics flamencs i catalans per interpretar compositors barrocs dels dos països.

L’exconseller de Cultura i actual director del programa d'internacionalització del Departament, Lluís Puig, ha tingut una ascendència important en la configuració d'aquest, segons ha explicat la consellera Mariàngela Vilallonga, en bona mesura, gràcies al fet que es troba exiliat a Brussel·les. El festival arriba enguany a 36 municipis (s'hi ha sumat Camprodon) de nou comarques pirinenques, i també del Rosselló (1) i Andorra (3).


"Això ja no hi ha qui ho pari", ha celebrat el director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, en declaracions a l'ACN. En nou edicions, el festival ha passat de celebrar-se en 10 municipis a fer-ho en 36, enguany amb la incorporació de Camprodon. Per Dutrèn l'esperit segueix sent el mateix del primer dia i explica el perquè del seu creixement sostingut. “Fer arribar a municipis petits unes propostes culturals de qualitat més que acceptable en un territori pirinenc mancat de projectes de cohesió” per les evidents dificultats orogràfiques. Avui per avui, el festival és el més extens en el camp de la música antiga a Europa.

La triple inauguració del festival tindrà lloc el 5 de juliol a la Seu d'Urgell, l'endemà a Puigcerdà i el 7 de juliol a Pesillà de la Ribera. L'espectacle serà la producció d'encàrrec del FeMAP, que ha reunit l'Ensemble Flandriae-Pyrenaei en col·laboració amb el Centre AMUZ d'Anvers. Després d’estrenar-se al festival, la producció viatjarà a Anvers el mes de novembre i hi ha previsió que pugui fer més actuacions.

Altres concerts destacats d’aquesta nova edició són el que realitzarà el Cor de Cambra del Palau de la Música juntament amb La Caravaggia que actuaran a Tremp, Riner i la Seu d'Urgell, o Ensemble o Vos Omnes, que interpretaran Epistulae ad Sagittarium, que es podrà veure a Berga i a Salàs del Pallars.

Aquests són només alguns dels 53 recitals que inclou el festival enguany, i que portaran la música antiga fins a 9nou comarques pirinenques de Catalunya, incloses des del Pallars, i també a Andorra i el departament francès del Rosselló. En total, el festival arriba ja a 36 municipis, sumant enguany Camprodon. Quan va arrencar, el FeMAP se celebrava únicament a deu poblacions dels pirineus.

El pressupost d’aquesta edició del FeMAP és de 480.000 euros, dels quals 110.000 els posa la Generalitat. El Govern de Flandes, al seu torn, hi aporta 65.000 euros, i les Diputacions de Barcelona, Girona i Lleida també contribueixen al festival.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació