Dilluns, 22 de juliol de 2024
onada de calor

Tremp supera els 41ºC en plena onada de calor, una xifra rècord en un mes de juny

Alguns municipis pallaresos ofereixen l’entrada gratuïta a la piscina per fer front a les altes temperatures

Jordi Ubach Llorens 27 de juny de 2019 a les 16:18
Imatge general de Tremp, on avui s’han superat els 41 graus | Jordi Uriach
Tremp ha superat els 40ºC aquest dijous. En concret, l’estació automàtica de la ciutat ha mesurat una temperatura màxima de 41,3ºC, que s’ha produït a les 13:54h. Es tracta d’una xifra rècord, ja que mai fins ara s’havia registrat a la població una temperatura tant alta en un mes de juny. Un altre dels indrets on avui també s’han sobrepassat els 40ºC és Sant Romà d’Abella, on a les 13:46h s’ha arribat als 40,3ºC de màxima.

Aquesta està essent una de les jornades on els termòmetres han pujat més dins d'un episodi d'onada de calor que té marcat el punt àlgid avui i demà. Les previsions meteorològiques indiquen que el fenomen persistirà com a mínim fins diumenge. 


El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de perill alt o molt alt per l'onada de calor arreu de Catalunya. Les previsions indiquen que el temps aquest divendres serà pràcticament calcat al d’avui, però alguns mapes marquen unes temperatures màximes que poden encara pujar una mica més a les fondalades de les valls, com és el cas de la Conca de Tremp o la Conca Dellà.
   
Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que l'episodi de calor anirà afluixant durant la setmana vinent, tot i que els valors tèrmics es mantindrien per sobre de la mitjana climàtica.

Entrada gratuïta a les piscines

Per contrarestar els efectes de la calor, molts municipis pallaresos han optat per obrir al públic les piscines municipals. És el cas, per exemple, de Sort, que obrirà l’accés a la piscina en horari de màxima insolació, de 15h a 20h, fins el dissabte. També ho faran a la Pobla de Segur, tot i que en aquest cas l’accés s’allargarà fins diumenge. A Tremp també s'ofereixen les instal·lacions gratuïtament mentre s’allarguin les altes temperatures, en aquest cas, com a Sort, des d’avui i fins dissabte.

El Departament de Salut recomana no exposar-se al sol ni a l'exercici físic entre les 11 i les 16 hores, que és quan fa més calor. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació