Dimecres, 3 de juliol de 2024
violència de gènere

En marxa una campanya per unes festes lliures de sexisme i LGBTIfòbia al Sobirà

Una de les estratègies que es posaran en marxa per prevenir les agressions sexistes és un servei d’atenció per Whatsapp

Redacció 2 de juliol de 2019 a les 12:33
La campanya es posarà en marxa aquest estiu | CCPS
Sota el lema Només sí és sí. Respecta’m els ajuntaments i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà han engegat per aquest estiu una campanya contra el sexisme i la LGTBIfòbia a les festes majors de la comarca. La campanya inclou algunes mesures com un protocol d’actuació, un servei d’assessorament i material gràfic o gots reutilitzables amb el lema de la campanya, entre d’altres.

La proposta és ambiciosa i preveu diversos enfocaments. Tal com s’ha fet també al Jussà, una de les primeres mesures ha estat una formació per a membres de comissions de festes i organitzadors de festes majors de la comarca per tal de detectar quines situacions es donen en espais de festa i veure com poden prevenir-se o gestionar-se, en cas que ocorrin.


També s’ha dissenyat un protocol d’actuació, senzill i adreçat a la població general, perquè tinguin maneres de reaccionar en cas que es trobin o detectin alguna situació de violència sexista. Des dels serveis de Joventut Comarcals, han volgut recordar que es tracta d’una campanya que requereix l’implicació de tothom.

Servei d’atenció per Whatsapp

Una altra estratègia que es posarà en marxa, per prevenir les agressions sexistes, és el servei Assexora’t. Es tracta d’un servei d’atenció anònim i per via Whatsapp, gestionat per l’associació AntiSida Lleida, on educadors poden resoldre dubtes, assessorar davant de situacions complexes o brindar informació sobre relacions positives.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació