La nova normativa de qualitat del pa ha entrat en vigor aquest dilluns i afecta directament a l'etiquetatge que es trobaran tots els usuaris de l'Estat a l'hora de comprar als forns i els supermercats.
La norma de qualitat del pa contempla requisits més estrictes per considerar un pa integral, ja que exigeix que el 100% de la farina emprada sigui integral. També es concreta la definició de massa mare, que es preserva a un tipus d'elaboració que limita l'ús de llevats industrials, i s'estableixen els requisits per a utilitzar la denominació "elaborat amb massa mare".
A més, s'introdueix una nova definició del pa comú, que inclou pans elaborats amb un altre tipus de farines diferents de la del blat, permetent així l'ús de farines integrals o segó. Un dels canvis més evidents que els usuaris notaran a partir d'aquest dilluns és que per aquests darrers pans ja s'aplicarà l'IVA superreduït, el 4%. Fins ara era del 10%.
La classificació del pa queda fixada de la següent manera:
Pa integral: Ha d'estar fet amb farina exclusivament integral i ha de detallar els noms dels cereals que s'han utilitzar per elaborar-la.
Pa integral X%: És el cas d'aquells pans que no s'hagin fet només amb farina integral. Hauran d'incloure el percentatge de farina integral que contenen.
Pa multicereal: Elaborat amb diverses farines -tres o més-, de les quals almenys dues han de procedir de cereals. Les farines majoritàries hauran d'estar, mínim, en un 10% de proporció del total. Les farines cereals han de representar el 30% o més... mai menys.
Pa de llenya: Haurà d'haver-se cuit en un forn que utilitzi la llenya com a combustible.
Consulta, a continuació, el contingut de la nova normativa detallat al BOE
BOE nova normativa del pa. by naciodigital on Scribd
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi