Diumenge, 7 de juliol de 2024

Es presenta el 12è Pla Comarcal JussàEducació amb nombroses novetats

Els alumnes dels quinze centres del Pallars Jussà podran gaudir de més d'un centenar d'activitats de diferents àmbits i tipologies

Pallars Digital 27 de novembre de 2013 a les 09:59
El Pla Comarcal JussàEducació arriba, renovat, a la dotzena edició. Va començar l´any 2002 oferint una dotzena d´activitats amb l´objectiu de promoure el coneixement del patrimoni cultural i natural de la comarca entre l´alumnat dels centres educatius. 
 
Actualment, el 12è Pla conté més de 100 activitats per a l´alumnat, el professorat i la comunitat educativa, oferides i finançades per ajuntaments, institucions públiques i entitats. Es tracta d´una eina didàctica de suport als ensenyaments que connecta l´escola amb el territori.
 
Enguany, entre les activitats en espais museístics, equipaments, espais històrics exposicions o teatres, destaquen les centrades en l´emprenedoria, els tres-cents anys dels fets de 1714 i els nous equipaments: l´Entorn d´Aprenentatge de Tremp, l´Epicentre i l´Institut Geològic de Catalunya. 
 
L´acte de presentació va tenir lloc ahir a l'Epicentre de Tremp. Hi van intervenir el director dels Serveis Territorials d´Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerès; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i l´alcalde de Tremp, Víctor Orrit. Hi van assistir els ensenyants de la comarca i públic en general en una sala que es va quedar petita. 
 
Al finalitzar la presentació, l´historiador pallarès Francesc Farràs va oferir la conferència 'L´any 1714 en la història de Catalunya', seguida amb atenció per tots els assistents.
 
El Pla Comarcal JussàEducació, creat l'any 2002 per promoure el coneixement del patrimoni local entre els centres educatius, està organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics (Departament d´Ensenyament), el Consell Comarcal i el Servei de Català (Consorci per a la Normalització Lingüística) i compta amb la participació de més d´una trentena d´organismes i institucions entre les quals destaquen 8 ajuntaments de la comarca, a través d´equipaments com biblioteques, telecentres, oficines de turisme, arxius, museus o centres d´interpretació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor