Dimecres, 3 de juliol de 2024
sant josep de calassanç

Una delegació internacional d’escolapis visiten el Pallars Jussà seguint els passos de Josep de Calassanç

El fundador de l'Escola Pia va viure al Pallars Jussà durant 5 anys i els religiosos volen conèixer els llocs que el van influir

Redacció 30 de juliol de 2019 a les 13:39
Una trentena d’escolapis vinguts de països com Àustria, Estats Units, Camerun o Filipines, visiten aquests dies el Pallars Jussà seguint  la petjada que Sant Josep de Calassanç va deixar a la comarca. Els religiosos han arribat al Pallars sota la guia d’Aniol Noguera, un dels autors de la recerca Arrels de l’escola Pia al Pallars Jussà. Josep Calassanç, oficial de Tremp.

Els escolapis s’han interessat pels llocs que el Sant va recórrer a la comarca entre el 1587 i el 1591 en què va ocupar diferents càrrecs eclesiàstics. En la seva aturada al Pallars Jussà, els religiosos han visitat indrets com Claverol o Hortoneda així com Santa Maria de Mur, on el fundador de l’Escola Pia va tenir una forta vinculació.


L’objectiu d’aquest grup internacional és conèixer la figura i vida de Calassanç ja que molts d’ells fundaran centres de les Escoles Pies a diferents parts del món, segons ha indicat Aniol Noguera.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol va donar ahir la benvinguda a la comitiva a l’Epicentre. Mullol ha destacat que la visita suposa una forma de donar a conèixer la comarca del Pallars Jussà al món.

D’altra banda, l’any passat es va inaugurar la Ruta del camí de Calassanç i compta amb més de 600km que entrellacen els llocs on va viure, estudiar i treballar Josep Calassanç. El recorregut transcorre per les comarques del Segrià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Noguera, la Segarra, l'Anoia, el Bages i el Moianès.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació