Dilluns, 1 de juliol de 2024
Curses de Muntanya

El pallarès Arnau Cases i Núria Hospital triomfen a l'Skyrace Valls d'Àneu

Aida Pérez i Raúl Butaci triomfen al Trail que també s'ha disputat a Esterri d'Àneu

Redacció 6 d'agost de 2019 a les 10:07
Les Valls d'Àneu han acollit dues curses puntuables per a les copes catalanes de la FEEC | Carla López
Aquest cap de setmana Esterri d'Àneu ha acollit una nova edició de les curses de l'Ultra Valls d'Àneu, una prova que inicialment havia programat quatre proves diferents però que fa unes setmanes va haver de renunciar a la prova d'ultra distància davant les dificultats econòmiques per fer-la possible. D'aquesta manera, el programa esportiu de la cita del Pallars Sobirà quedava conformat per tres proves amb dues d'elles essent una peça clau del calendari anual de la FEEC.

La 18a Copa Catalana de Curses per Muntanya ha viscut a les Valls d'Àneu la tercera i penúltima prova de la temporada en una cursa que ha servit per consolidar el favoritisme de Núria Hospital a la general. La corredora molinenca ha sumat el segon triomf consecutiu a la copa Catalana després de la seva victòria a l'Ultra Cerdanya i té un gran coixí de punts sobre les seves rivals més directes abans de tancar la temporada a la Taga2040 evo a mitjans de setembre. 


En categoria masculina el jove corredor pallarès, Arnau Cases, ha revalidat la victòria de 2018 i s'ha endut el triomf davant dos corredors que estan completant una gran temporada com Pol Rodríguez i Víctor del Águila, que han completat el podi després d'arribar plegats a la línia de meta. En aquesta ocasió Cases ha aconseguit millorar el seu crono de l'any passat en 14 minuts deixant el registre final en 2:43:37. Albert Garcia Cobos, cinquè a Esterri, manté el lideratge de la copa catalana.

Al Trail Valls d'Àneu (48 km i 3.800 metres de desnivell positiu) Raúl Butaci s'ha imposat amb molta comoditat amb un temps final de 6:20:17, amb 27 minuts de marge sobre Jesús Pau Vázquez i 36 minuts sobre Alexandre Urbina, que ha completat el podi després de superar Ramon Curto per un estret marge de temps. En categoria femenina s'ha viscut una autèntica exhibició d'Aida Pérez (7:38:54), que ha estat capaç de guanyar la prova amb més d'una hora de marge sobre totes les rivals. El segon lloc de la cursa se l'ha endut Marta Serret i el tercer lloc l'ha ocupat Verónica Zaragoza.

La cita esportiva del cap de setmana s'ha completat amb la Marxa Popular de 12 km i 540 metres de desnivell positiu que ha conclòs amb victòries de Pau Castanyer i Cristina Garcia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació