Dimecres, 3 de juliol de 2024
camp de treball

17 joves vinguts d'arreu del món participen al camp de treball «Reading life in rocks»

Els joves van treballar al conjunt de l'ermita de Sant Cebrià, al pou del gel de Talarn i al camí entre Naens i Burguet

Redacció 23 d'agost de 2019 a les 14:47
Els joves del camp de treball 'Reading Life in Rocks', a l'ermita de Sant Cebrià de Salàs. | Geoparc Conca de Tremp-Montsec
El Pallars Jussà va acollir entre el 4 i el 18 d'agost la 7a edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks, organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Coordinadora Rural de Catalunya. Es tracta d'unes estades a la comarca on col·laboren el Geoparc Conca de Tremp – Montsec, els ajuntaments de Talarn, Salàs de Pallars i Senterada i el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Durant aquests dies, els joves participants, vinguts de països com Mèxic, Corea del Sud o Ucraïna, van estar treballant en la restauració del patrimoni natural i cultural en tres indrets del Pallars Jussà. Una de les zones de treball va ser el conjunt de l'ermita de Sant Cebrià; a Salàs, es van fer actuacions d'adequació i millora al voltant del pou del gel i, al municipi de Senterada, es va millorar el camí històric entre les localitats de Naens i Burguet.

 
Els joves van ser rebuts els representants de cada una de les institucions implicades i van realitzar diferents activitats complementàries que els van ajudar a conèixer i a fer-se una visió global del ric patrimoni tant geològic com cultural i paisatgístic de la comarca i de l'entorn del Geoparc.

Aquestes activitats van incloure una excursió a la Vall Fosca i el Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici i vistes a diferents centres de visitants i equipaments del territori com el Museu de la Conca Dellà d'Isona, les Botigues Museu de Salàs de Pallars, la Central hidroelèctrica de Talarn o el conjunt monumental del Castell de Mur.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació