Dilluns, 22 de juliol de 2024
salut

L’Hospital del Pallars posa en marxa una aplicació mòbil d’assistència a distància

Facilita el control i el tractament dels malalts amb patologia crònica i és el mateix pacient qui es mesura les constants

Jordi Ubach Llorens 28 d'agost de 2019 a les 13:02
El sistema permet fer videoconferències entre pacients i personal sanitari | Hospital del Pallars
L’Hospital Comarcal del Pallars ha posat en marxa una aplicació mòbil d’assistència a distància que facilita el control i el tractament dels malalts amb patologia crònica. Es tracta d'un sistema pioner que dona resposta a les necessitats d’un territori amb un alt percentatge de població envellida i on la distància entre els pobles és un dels principals hàndicaps, segons ha explicat a Pallars Digital el director assistencial del centre, Eduard Sanjurjo.

SalutAPProp permet al malalt, sempre sota la supervisió sanitària, registrar les seves constants vitals, respondre qüestionaris, enviar fotografies, parlar directament amb el metge, accedir als resultats de les proves i fins i tot fer videotrucades. Tasques senzilles que pot fer el mateix pacient i que a banda d’estalviar-los molts desplaçaments, permeten també fer un seguiment més exhaustiu i preventiu de la malaltia.


Sanjurjo ha explicat que ja existeixen experiències similars en altres hospitals, però que s’apliquen en patologies més concretes. En el cas del centre pallarès, el que es pretén és que l’aplicació sigui personalitzable i s’adapti a un ventall més ampli de pacients, com per exemple als malalts amb dependència o per a rehabilitació. Sanjurjo ha assegurat que “amb la gestió del temps que guanyem amb l’aplicació podrem arribar a molta més gent de l'actual”.

El sistema es troba actualment en fase de proves i fa menys de dos mesos que s’ha començat a implantar -especialment en aquells malalts amb patologies cròniques o complexes- però la idea és que pugui ser extensible a la resta de pacients. De moment són cinc les persones que la utilitzen, i totes elles, segons Sanjurjo, estan “contentes” dels resultats. En unes setmanes està previst que s’hi afegeixin desenes de pacients més amb necessitats d’atenció domiciliària.

Sanjurjo ha destacat que el projecte neix de la “il·lusió” del personal sanitari del centre. Tot i reconèixer que li agradaria que SalutAPProp s’acabés estenent a altres centres, assegura que l’objectiu de l’aplicació és “fer la vida més confortable” a la població pallaresa. El projecte ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Lluita contra la Sida de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació