Dimecres, 3 de juliol de 2024
línia lleida-la pobla

Tremp reclamarà a FGC millores en els horaris del tren de la Pobla

L’objectiu és millorar la combinació amb Barcelona i Madrid i facilitar un tren de retorn al migdia

Jordi Ubach Llorens 30 d'agost de 2019 a les 09:05
El tren de la Pobla, durant el seu recorregut pel Pallars | FGC
L’Ajuntament de Tremp ha demanat una reunió amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en què plantejarà i sol·licitarà l’ampliació dels horaris de la línia de tren Lleida-la Pobla. L’objectiu és que els passatgers puguin enllaçar amb millors condicions i amb més temps amb els trens AVE i Avant cap a Barcelona o Madrid. Segons ha explicat a Pallars Digital l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, la principal reclamació és que el primer tren que surt de la Pobla ho faci abans de l’horari actual, que és a les 7:08h.

Cases també ha avançat que una altra de les peticions serà que s’habiliti una freqüència de Lleida a la Pobla de Segur al migdia perquè els passatgers que viatgin al matí a la capital del Segrià puguin tornar a dinar al Pallars. L’alcaldessa ha recordat que actualment hi ha un bus que puja al migdia però arriba a les 15:40h. Cases també ha avançat que el consistori demanarà a FGC l’habilitació d’una sala d’espera a l’estació de Tremp per a una millor atenció al passatger.


Paral·lelament, l’Associació per la Promoció del Transport Públic va presentar la setmana passada en una conferència a l’Epicentre de Tremp les propostes -que traslladarà a FGC- per a la millora del servei del tren de la Pobla. Des de l’entitat aposten perquè un tren dormi a la Pobla per dos motius; per una banda, perquè el comboi pugui sortir cap a Lleida en una hora adequada per facilitar la connexió amb les capitals i, per l’altra, perquè creuen que quan més passatgers poden viatjar de Lleida al Jussà és a la nit.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació