Dilluns, 22 de juliol de 2024

Agricultura destina un milió d'euros a actuacions de reconstrucció de danys dels aiguats al Pallars Sobirà

Pallars Digital 29 de novembre de 2013 a les 16:14

 
ACN | Agricultura destina més d'un milió d'euros a actuacions de reconstrucció de danys dels aiguats al Parc natural de l'Alt Pirineu i al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha visitat l'inici de les obres de la construcció d'un nou pont d'accés al Museu de la Serradora d'Àreu, ja que el que hi havia se'l va endur l'aigua. 
 
Aquesta és una de les actuacions més importants que s'estan fent i que ha de garantir l'accés al Museu. Aquest estiu va romandre tancat al no poder-hi accedir els visitants. Pelegrí ha aprofitat per demanar una vegada més al govern de l'Estat l'aprovació d'un decret per afectats dels aiguats del passat 18 de juny.
 
El conseller ha destacat la importància de tornar a tenir la zona del Parc Natural de l'Alt Pirineu arreglada pel reclam turístic que suposa indrets com la Vall Ferrera. 
 
Agricultura està realitzant petites actuacions a través de Forestal Catalana. La inversió total del departament és d'1.058.023 euros. En aquest sentit, el conseller Pelegrí ha explicat que el Departament ha sabut trobar el finançament necessari "per anar fent petites obres, arranjament d'esculleres, camins, ponts i passeres que han permès restablir la normalitat".
 
L'obra del pont de la serradora d'Àreu és la més quantiosa i suposa una inversió de 379.113,77 euros. En alguna d'aquestes obres hi col·labora l'Obra Social de la Caixa.
 
El conseller ha volgut destacar la importància de treballar en reparar els danys d'aquests dos parcs. Pelegrí ha explicat que mig milió de persones visiten anualment els dos parcs. Des del Departament es vol que els turistes troben en les millors condicions el territori i que la gent del territori visqui en les millors condicions.
 
A la zona del Parc Natural de l'Alt Pirineu ja s'han finalitzat 16 actuacions realitzades amb els danys dels aiguats. Alguna d'aquestes actuacions són la millora de la pista de Clavera, Salau, Boet o Nabatlle, els ponts de Pubill o de Piña i les passeres de Boet, la Pica d'Estats o el camí dels Ponts medievals.
 
D'actuacions en procés de realització n'hi ha quatre: el pont de Moliner, el de la Serradora d'Àreu, el pont de Nasi i reparar el camí d'Escaló a Estaron. I d'actuacions pendents de realització n'hi ha cinc. En total el Parc Natural realitzarà 25 actuacions de reparació de danys de les riuades del passat mes de juny.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Del dia