Dimecres, 3 de juliol de 2024
rialp matxicots

Tradició i duresa, còctel triomfal de la 10ª Rialp Matxicots

Uns 800 corredors han pres part d'alguna de les quatre proves que s’ha programat, l’Extrem, la Marató, la Mitja i la Caminada

Redacció 16 de setembre de 2019 a les 10:05
Imatge de la sortida de la Mitja de la Rialp Matxicots | Rialp Matxicots
El Pallars Sobirà ha tornat a bategar amb força aquest cap de setmana amb la disputa de la Rialp Matxicots, una de les curses de muntanya més potents del país, que enguany ha celebrat la seva 10a edició. Uns 800 corredors han pres part durant dos dies d’alguna de les quatre proves que s’ha programat, l’Extrem, la Marató, la Mitja i la Caminada.

Dissabte es van disputar les competicions més llargues, l’Extrem i la Marató, que van regalar als corredors paisatges per emmarcar i una dificultat en el seu recorregut marca de la casa. El gironí Antoni Sances, amb un temps de 12h 19’ 03”, i Lola Brusau, amb 17h 20’ 26” invertits, van ser els vencedors de l’Extrem, de 84 quilòmetres i 6.800 de desnivell.


Sances s’ha mostrat satisfet per la victòria: “em va bé córrer sol i, tot i els alts i baixos, he disfrutat molt la cursa. He patit més en la segona part, que era més tècnica, però me n’he sortit”, ha explicat. Brusau, de la seva banda, ha explicat que “el tracte al corredor és excepcional, no el trobes a cap altra cursa, i això fa que hagi repetit en tantes edicions”, ha explicat.
 
Pel que fa a la Marató, de 48 quilòmetres i 4.200 metres de desnivell, en categoria masculina la victòria va ser compartida per Guillem Campeny i Jordi Gamito. L’andorrà, defensor del títol obtingut el 2018, i el català, un dels millors corredors del panorama internacional, van marcar un fort ritme inviable de seguir per als perseguidors. En fèmines, el triomf va ser per Marta Molist. 
 
Durant la jornada de diumenge es van disputar la Mitja i la Caminada. Els campions de la Mitja, de 24 quilòmetres i 1.600 de desnivell, han estat Josep Rovira i Anna Fernández. Pel que fa a la Caminada, que enguany presentava un perfil amb 11 quilòmetres i 700 metres de desnivell, hi van participar unes 150 persones. L’organització ha tancat la 10 edició de la prova destacant el “tracte personalitzat al corredor i l’ambient familiar” que es genera a la Rialp Matxicots, que permet mantenir “la flama ben encesa”. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació