Diumenge, 22 de desembre de 2024
talarn music experience

Pau Alabajos arriba a Lo Quiosc amb els poemes musicats de Vicent Andrés Estellés

Conversem amb el cantautor valencià en motiu de la seva visita al Pallars, aquest dissabte, en el marc del Talarn Music Experience

Jordi Ubach Llorens 19 de setembre de 2019 a les 11:51
Pau Alabajos, en una imatge promocional | Pau Alabajos
El cantautor valencià Pau Alabajos portarà aquest dissabte les cançons del seu darrer treball, Ciutat a cau d'orella, a l’espai natural-musical Lo Quiosc de Talarn. L'actuació està emmarcada dins la programació del Talarn Music Experience, festival que enguany ha crescut programant un total de 14 concerts de gener fins a novembre.

Ciutat a cau d’orella és un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés en motiu del 25è aniversari de la seva mort. Els versos d'Alabajos són una mirada furtiva a través del forat del pany, una Polaroid que immortalitza les vides entrellaçades d’un barri, d’un poble, d’un país. Un grapat d’històries quotidianes configuren aquest espectacle sincer i intimista que convida a la confidència. Poesia a cau d’orella, cançons a pit descobert.

L’aforament és limitat i el preu de l'entrada és de 10 euros (25 euros si és amb sopar). Els tiquets es poden reservar per WhatsApp al 630 957 087, per correu electrònic a talarnmusicexperience@gmail.com o presencialment a Lo Quiosc. 

Entre els noms que han passat enguany per l’establiment pallarès hi destaquen Cesk Freixas, Pavvla, Elefantes, Koers o Ju, entre d’altres artistes. Un any més, Pallars Digital és el mitjà oficial del festival.

ENTREVISTA A PAU ALABAJOS


A 48 hores per la seva actuació en territori pallarès, Pallars Digital conversa amb Pau Alabajos per conèixer de primera mà què ens espera de la seva segona visita al Pallars.

Què ens portaràs aquest dissabte a Lo Quiosc?

Vinc amb les cançons de l'últim disc, format per 12 poemes musicats de Vicent Andrés Estellés. Actuaré en format íntim, jo sol amb la guitarra acústica. Són temes que requereixen de la complicitat del públic. El text té una importància brutal en aquest tipus de cançons i la proximitat que s'estableix entre el cantant i el públic fa que sigui la millor manera de presentar-les.

Què et va portar a homenatjar Vicent Andrés Estellés?

Per mi sempre ha estat una inspiració creativa, és el meu poeta de capçalera. L’he llegit moltíssim. En destaco la seva manera senzilla de comunicar i que els temes escollits són molt quotidians. El primer poema que recordo d’ell és Els amants i, de fet, és el que em va obrir les portes a la literatura.

Quin balanç fas dels teus ja més de 15 anys de carrera musical?

Estic content, el nostre és un ofici meravellós. És molt maco dedicar-se a la cançó i poder compartir amb el públic i amb els espectadors coses que has escrit tu o altres, com és el cas del projecte d’Estellés. No té preu, és una cosa que m’encisa, girar la vista enrere i veure tota la feina que has anat fent com una formigueta, pedreta a pedreta. És una suma de moltes coses i n’estic orgullós.

Havies actuat abans al Pallars? Què t’hi esperes trobar?

Doncs sí! L’any 2011 vaig actuar al poble abandonat de Galliner en un concert molt especial, en el marc del Correllengua de Tremp. Vam pujar literalment al cim, amb la guitarra a costes. Recordo perfectament aquell dia, amb la posta de sol... Me’n vaig endur un record molt bonic. Dissabte tinc entès que actuaré a l’altra banda del llac! Serà especial.

És difícil actuar en territoris allunyats de la gran capital?

Al País Valencià, per exemple, sempre costa que el domini lingüístic sigui transversal. En el meu cas no ho noto en excés. Com que puc fer concerts de manera simplificada i senzilla, amb una guitarra, això no ha estat un impediment. He tingut la sort de fer concerts arreu, com el de Galliner, per exemple. He actuat arreu dels Països Catalans i n’estic satisfet.

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació