Diumenge, 22 de desembre de 2024
gastronomia

El corder i el vi seran els protagonistes del festival «Cordevi» del Pallars Jussà

Una cinquantena d'activitats oferiran del 4 d'octubre al 17 de novembre la possibilitat de conèixer l'amplia gamma de productes que s'elaboren a la comarca

Redacció 1 d'octubre de 2019 a les 10:25
El festival es va presentar ahir al celler El Vinyer de Fígols | ACN
Aquesta tardor, del 4 d'octubre al 17 de novembre, el Pallars Jussà celebra per segon any el seu festival de gastronomia, el Cordevi. Aquest esdeveniment és un aparador que dona als visitants i al públic local l'oportunitat de conèixer de primera mà la gastronomia d'aquesta comarca i els productes agroalimentaris que la fan única.

Al Cordevi els productes emblema són la carn de corder i el vi, tot i que el visitant descobrirà alhora una gamma molt més àmplia de productes que s’elaboren al Pallars, com la cervesa, l’oli, el safrà o la vedella ecològica. A més, el festival vol ser un nexe d'unió entre les diferents fires que tenen lloc en aquesta època de l'any al Pallars Jussà, facilitant d'aquesta manera la difusió de l'oferta de cada municipi i complementant-la amb experiències autèntiques i exclusives, tant pel que fa al moment com al contingut de l’activitat.


Enguany, el festival reuneix prop de 50 propostes, excursions, visites guiades, tastos i experiències gastronòmiques, entre altres, concebudes per gaudir en família o amb els amics. S’hi podrà fer caminades i visites especials a les vinyes, excursions amb ramats i pastors, sopars temàtics centrats en l’oli o les postres. I també hi haurà altres propostes adreçades a públics específics com jornades tècniques impulsades des del programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp.

En l’acte de presentació, que ha tingut lloc aquest dilluns al celler El Vinyer, Eva Carmona, del mateix celler, ha explicat que aquest festival els serveix per fer valdre el producte que elaboren i donar-lo a conèixer tant a la gent del territori com a tots aquells que el visiten. La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tremp, Anna Ritz, ha destacat la voluntat del festival de convertir-se en un referent de la gastronomia pallaresa i diferenciar tant l'oferta gastronòmica com la qualitat dels productes.

Paral·lelament, i dins del marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials km0 amb producte 100% pallarès i coincidint amb els caps de setmana de fira.
 

Consulta el programa del Cordevi 2019


Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació