Dimecres, 3 de juliol de 2024
turisme

La vicepresidenta del Patronat de Turisme destaca l’oferta ecoturística del Jussà

Rosa Pujol ha visitat la Reserva Nacional de Caça de Boumort i s’ha reunit amb membres del Consell Comarcal del Pallars Jussà

Redacció 10 d'octubre de 2019 a les 10:55
El president comarcal, Josep Maria Mullol, observant la brama del cérvol | Patronat de Turisme
La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, es va reunir ahir al migdia a Tremp amb els representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà per abordar diferents temes vinculats amb la promoció turística del territori. Durant la seva estada al Pallars Jussà, Pujol va visitar l'Epicentre de Tremp i la Reserva Nacional de Caça de Boumort, on van presenciar la brama del cérvol i l'activitat dels voltors.

En la seva primera visita al territori com a responsable del Patronat de Turisme, Pujol es va reunir amb el president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, acompanyada pel diputat de la comarca i alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró. També van assistir a la reunió els vicepresidents i el gerent del Consell, així com el tècnic de desenvolupament turístic, Ramon Iglesias, i el cap de màrqueting i promoció del Patronat de Turisme, Juli Alegre.


En el decurs de la reunió, el president Mullol va explicar les deficiències que pateix actualment la comarca per poder disposar d'un servei d'Internet de qualitat i va exposar la necessitat de treballar conjuntament amb la Diputació i també amb la Generalitat per trobar la millor solució per al desplegament de la fibra òptica pel territori com una eina indispensable per al desenvolupament econòmic i social de la comarca i de gran importància per al sector turístic.

D'altra banda també es va tractar sobre el programa d'activitats i presentacions que es faran amb motiu de la commemoració del centenari de l'arrencament de les pintures de l'absis de la canònica de Santa Maria de Mur, entre les quals en destaca la presentació que es farà el 13 de novembre al MNAC. També el mes de novembre, del 18 al 22, el Pallars Jussà estarà a l'Espai Provença presentant la Setmana del Pallars Jussà, amb una exposició de la comarca i conferències i xerrades.

Voltors i brama del cérvol a Boumort

Després de la reunió a l'Epicentre la comitiva es va desplaçar fins a la Reserva Nacional de Caça de Boumort. Els guardes del parc van fer una explicació de l'àmbit geogràfic de la Reserva Nacional de Caça de Boumort i de les espècies que hi habiten. També van exposar les activitats que s'hi poden dur a terme durant tot l'any i el programa Infobrama que impulsa la reserva de caça per poder fer l'observació de la brama del cérvol, època en la qual hi ha una major activitat de visitants.
 

Pujol va visitar també el Centre de Visitants del Pallars Jussà. Foto: CCPJ


Molts d'aquests visitants ho fan pel seu compte a les zones acotades per a la visita, però cada vegada són més les persones que volen gaudir d'aquest espectacle de la natura mitjançant empreses de guiatge especialitzades. El nombre de persones que visita la reserva per a l'observació de la brama del cérvol oscil·la al voltant d'unes 4.800, amb una tendència a créixer cada any, cosa que comporta un impuls econòmic i social de la zona.

Durant la visita van poder veure en directe el comportament dels voltors des de l'observatori de Boumort i també es va poder gaudir de la brama del cérvol, que en els darrers anys s'ha convertit en un reclam turístic important del Pirineu de Lleida. Pujol ha destacat les grans potencialitats que té la demarcació de Lleida en l'àmbit de l'oferta turística vinculada amb l'ecoturisme, del qual ha dit que "hem de potenciar i difondre per la seva pròpia rellevància i alhora per contribuir a la desestacionalització turística".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació