Dimecres, 3 de juliol de 2024
vaga general

La major part dels ajuntaments pallaresos s’adhereixen a la vaga general

Tot i que la intenció és que tothom assisteixi a la manifestació de Barcelona, el veïnat ha programat una diada de protesta a la Pobla de Segur

Jordi Ubach Llorens 17 d'octubre de 2019 a les 18:07
Manifestació a Tremp en motiu de la vaga general del 21-F | Jordi Uriach
Una gran representació dels ajuntaments pallaresos, la majoria de fet, s’han unit a la vaga general convocada per aquest divendres 18 d’octubre. És el cas, per exemple, dels Ajuntaments de Tremp, Sort i la Pobla de Segur, que aquest dijous ja han avançat a través de les xarxes socials que secundaran la vaga, convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

A Tremp el consistori ha anunciat que donarà suport a la vaga general de demà. Així, procedirà a decretar els serveis mínims habituals de vaga general, se suspendrà l’agenda d’activitats institucionals i els equipaments municipals romandran tancats.

 
L’Ajuntament de Sort, en la mateixa línia, ha anunciat que s’adhereix a la vaga “en defensa dels drets i les llibertats de tots i totes”. En un comunicat, el consistori ha explicat que els equipaments municipals romandran tancats i només s’atendran serveis mínims.
 
A la Pobla de Segur, l’ajuntament ha anunciat que en motiu de la vaga convocada per demà per mostrar el rebuig a la sentència contra els presos polítics els equipaments municipals romandran tancats. Així, s'oferiran serveis mínims de registre a les oficines i a l’Escola Bressol en l’horari habitual.
 
Manifestació a la Pobla

Per la vaga general de demà no hi ha programada cap concentració per part d’Òmnium Cultural ni de l’ANC en territori pallarès, ja que la idea és que, qui ho desitgi, assisteixi a la manifestació central de Barcelona, que prendrà sortida dels Jardinets de Gràcia a les 17h de la tarda. No obstant això, és possible que a títol individual s’organitzin concentracions i activitats per aquells pallaresos que decideixin no desplaçar-se a la capital catalana.

Una d’aquestes mobilitzacions tindrà lloc a la Pobla de Segur, en una diada que s’ha batejat com de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. Començarà a les 9h del matí a la plaça de l’Ajuntament, s’allargarà pràcticament durant tot el dia i constarà de tallers artístics i una sorollada, entre d’altres.

 18-O: una vaga general que busca dictar sentència

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació