L'artista lleidatana Isabel Barios, que analitza en el seu treball aspectes de la memòria i les relacions de l’individu amb elements bàsics com la llum i l’aigua, ha finalitzat la seva estada al
Centre d’Art i Natura (CAN) de Farrera. El seu treball té un important component poètic, en què planteja analogies entre realitat i ficció. Aquest 2019 va obtenir el Premi Embarrat-Museu Trepat, i ha obtingut també una de les beques en residència entre la Panera i el CAN de Farrera.
El seu projecte
L'aigua que murmura/encants me conta parteix d'un diàleg íntim amb el paisatge. D'aquesta manera l'artista retrata elements en un principi innocus, per tal d'afegir-hi significat amb els relats de les persones que l'han habitat.
El buit que ha deixat Barios l’ha omplert aquest dilluns l’artista xilè Francisco Navarrete, que ha arribat al centre per realitzar el seu projecte artístic
La interfaz primitiva en el marc de la beca
Art i Natura a la Creació 2019, que es concedeix anualment a dos artistes internacionals amb projectes relacionats amb el patrimoni natural i cultural d'alta muntanya.
Aquesta és la 4a edició d'una beca que concedeixen conjuntament el Centre d'Art la Panera de Lleida i el Centre d'Art i Natura de Farrera, amb la col·laboració del Centro de Arte y Naturaleza d'Osca i el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. De fet, els dos guanyadors d’enguany han estat Isabel Barios i Francisco Navarrete.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi