El 3r
Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tindrà lloc del 12 de juliol al 24 d'agost i comptarà amb la participació de 20 municipis pirinencs, tres dels quals del Pallars Jussà i quatre del Sobirà. La programació del festival inclourà un total de 40 concerts i serà inaugurat per 'Le Grande Chapelle' de Francesc Valls, amb la representació de la missa 'Scala Aretina'. Polònia serà el país convidat a aquesta tercera edició del Festival, que també incorpora altres novetats com l'edició del primer Curs propi del Festival de Música Antiga dels Pirineus i la col·laboració amb la XXI Curs d'estiu de la universitat de Lleida. Els 40 concerts organitzats pel Festival es complementen, a més, amb la programació de diversos concerts familiars.
Els municipis pallaresos que participen en aquesta edició són: Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu, Sort, La Pobla de Segur, La Torre de Capdella i Tremp.
El FeMAP 2013 ha inclòs en la seva programació activitats paral·leles per remarcar el seu caràcter de servei públic. Per aquesta raó, a més del tercer FeMAP Concerts, on hi participaran Le Grande Chapelle, Cum Cantico, Flor de Lis, Accademia de Piacere, European Union Baroque Orchestra, Orquestra de l'Acadèmia 1750, Vespres d'Ardaní, Mercedes Hernàndez & Fernando Reyes, Sabionetta, Xavier Sabata, Nuevo Sarao, La Ritirata i Ars Nova & Subtilior Ensemble, s'ha organitzat el FeMAP Local que intenta promoure els artistes locals amateurs i el FeMAP Família, amb l'espectacle infantil 'Xuriach'.
El Festival també amplia horitzons aquest any amb l'organització del I Curs popi del FeMAp, en col·laboració amb l'associació Fònics. El curs neix amb una voluntat de continuïtat i amb un format molt exigent per als participants, que obligarà a fer una selecció prèvia dels candidats. La direcció artística del curs l'assumirà Lluís Vilamajó, que per a aquesta ocasió ha invitat els professors Lambert Climent i Carlos Mena.
El curs està destinat a 18 joves estudiants en el pas previ a la seva professionalització. Els estudiants hauran treballar el repertori prèviament i es concentraran a Berga durant quatre dies per posar-lo en comú. El resultat seran dos concerts en el propi festival, que es faran els dies 2 i 3 d'agost.
Aquest curs s'emmarca dins de la iniciativa FeMAP Càtedra i es complementa amb la XXI edició del curs d'estiu de la Universitat de Lleida. Es planteja oferir un recorregut pels primers cent anys del gènere operístic tot incidint en el context social i cultural en el qual hi apareix i es desenvolupa. Es pretén que els participants es familiaritzin amb el repertori bàsic del teatre musical del temps del barroc.
D'altra banda, el FeMAP 2013 edita com cada any un disc recopilatori amb 'tracks' d'alguns dels ensembles participants al programa d'aquesta tercera edició.
Promoció turística del Festival
El FeMAP oferirà enguany una sèrie de 'packs' turístics que inclouran entrades de concert a preus reduïts, allotjament i altres propostes com visites guiades, sopars medievals o excursions.
Per la seva part, Josep Maria Dutrèn, director del Festival, ha destacat que la seva promoció turística del 2013 ha estat "molt treballada" i que aquesta iniciativa és "una bona manera d'augmentar el turisme als municipis pirinencs".
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi