Dimecres, 3 de juliol de 2024
Meteorologia

Entrem oficialment a l'hivern sense rastre del fred

El fort vent i la suavitat de les temperatures han marcat les primeres hores de la nova estació

Redacció 23 de desembre de 2019 a les 10:10
L’anticicló dominarà els propers dies de Nadal | Mercè Adrian
Ja estem a l'hivern. Ha arribat oficialment aquest diumenge a la matinada, quan passaven 19 minuts de les cinc, i ens acompanyarà gairebé 90 dies. La nova estació ha arribat amb el vent i la pluja com a grans protagonistes. En les últimes hores s'han registrat ratxes de més de 100 km/h en molts punts del país. Aquest cap de setmana, de fet, les pluges a les capçaleres i el desgel han provocat notables crescudes als rius pallaresos, així com l’obertura de dos comportes de l’embassament de Sant Antoni.

A banda, i també gràcies a l'episodi de vent, l'hivern s'estrena amb temperatures molt suaus, que fregaran els 15 graus en algunes zones del Pallars, i amb moltes estones de sol. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, la sensació no serà, en cap cas, d'haver entrat en l'estació més freda de l'any. Caldrà esperar.

 
L'estabilitat continuarà regnant durant el Nadal i Sant Esteve, amb els cels clars i el mercuri del termòmetre en una zona intermèdia. Ja sense vent, la sensació de fred serà encara menor. En els propers dies, el temps més insegur es concentrarà a la part nord del Pirineu, on es poden registrar algunes precipitacions. La quota de neu també baixarà lleugerament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació