Dimarts, 2 de juliol de 2024
Dansàneu

Cesc Gelabert obrirà la 29a edició d'un Dansàneu que comptarà amb El Petit de Cal Eril

L'artista Paula Bonet firma la imatge del Festival de Cultures del Pirineu que se celebrarà del 30 de juny al 5 de juliol

Redacció 2 de gener de 2020 a les 11:35
Cesc Gelabert durant una coreografia dels gols del Barça | Arxiu
El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert obrirà la 29a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, que se celebrarà del 30 de juny al 5 de juliol a les Valls d’Àneu. Gelabert oferirà a l'església de Santa Maria d'Escalarre un espectacle pensat especialment per al festival en què, a través de diversos solos, reflexionarà sobre el rol del folklore en l'actualitat.

L'organització del festival ha anunciat aquesta setmana més artistes que formaran part del cartell, com el grup El Petit de Cal Eril, a qui el festival ha encarregat un espectacle en diàleg amb la ballarina Montse Selma. Serà també a Santa Maria d'Àneu el 3 de juliol. I com a novetat, el certamen inclourà una proposta que mescla dansa, teatre i circ, de la mà de la companyia Nilak, que lidera Oriol Escursell. L'artista Paula Bonet ha dissenyat el cartell del festival inspirada en elements característics de les Valls d'Àneu.


Cesc Gelabert protagonitzarà l'espectacle inaugural el 30 de juny al temple espiritual de les Valls d'Àneu, a l'església de Santa Maria d'Escalarre. Hi ballarà alguna de les seves coreografies més emblemàtiques, com la sardana Enyor de Ricard Lamote de Grignon. El festival, organitzat pel Consell Cultural de les Valls d'Àneu, aposta per un espectacle que combina dansa, teatre i circ amb Nilak, una companyia que té com a objectiu acostar la cultura en viu, amb espectacles en directe, a zones mancades d'equipaments escènics. 

L'actuació de Nilak clourà l'edició de 2020, amb un espectacle participatiu, el 5 de juliol a MonNatura Pirineus coincidint amb la finalització del programa Joves i Ciència de la Fundació Catalunya-la Pedrera. Aquests tres espectacles s'han posat a la venda a través de la web del Dansàneu i també presencialment a la seu del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, a Esterri d'Àneu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació