Divendres, 22 de novembre de 2024
spine race

Eugeni Roselló pren sortida de la «Spine Race» per vuitè any consecutiu

El pallarès, que l'any passat va abandonar quan liderava la cursa a només sis quilòmetres de la línia de meta, va guanyar la Spine Race l’any 2013

Jordi Ubach Llorens 13 de gener de 2020 a les 11:06
Eugeni Roselló, abatut, després d’abandonar en l’edició de l’any passat | Spine Race
L’ultrafondista pallarès, Eugeni Roselló, intentarà repetir el triomf de 2013 a la Montane Spine Race, la cursa britànica de resistència que s’autodefineix com la “més brutal”” del Regne Unit. La prova ha arrencat aquest diumenge amb la participació de l’esportista de la Pobla de Segur, que en l’edició de l’any passat va haver d’abandonar entre deliris quan liderava la cursa a només sis quilòmetres de l’arribada.

Roselló se situa de nou entre els favorits de la competició, entre els quals hi ha l’irlandès Eoin Keith, guanyador al 2016, i el britànic Tom Hollins, sorprenent guanyador de l’edició de 2017. Enguany els corredors tampoc no podran comptar amb assistència externa lliure en cursa, de manera que tots els atletes hauran de ser totalment autosuficients. 


Aquesta és la vuitena vegada que Roselló disputa la Spine Race. Després de guanyar en la seva primera participació l’any 2013, el poblatà va haver d’abandonar en les tres edicions posteriors, el 2014 per una hipotermia i els dos anys següents per problemes en un genoll. El 2017 Roselló va tornar a acabar la competició, aquest cop en tercera posició, mentre que les dos últimes edicions ha hagut d’abandonar, el 2018 per problemes amb el GPS i l’any passat per fatiga.

La Montane Spine Race és una de les curses de resistència més dures del món gràcies als seus 430 quilòmetres i 13.000 metres de desnivell positiu acumulat. Se celebra en ple hivern britànic amb lo que el fred, la neu i els forts vents no deixen d’acompanyar els intrèpids corredors que decideixen afrontar-la. Enguany es disputa la 9a edició de la cursa.

La cursa recorre tot el Pennine Way, un dels senders més emblemàtics del Regne Unit que passa pel Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Parc Nacional de Northumberland, acabant a la frontera escocesa. Es tracta d’una prova només apta per a corredors de nivell i experiència. No està marcada, de manera que els corredors s’han d'orientar amb un GPS.

 Segueix les evolucions d’Eugeni Roselló a la Spine Race 2020

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació