Dimecres, 3 de juliol de 2024
escola de pastors

L’Escola de Pastors comença la 12a edició amb canvi de seu

El nou curs comença el proper dilluns a la rectoria d’Enviny amb la participació de 16 alumnes

Redacció 25 de febrer de 2020 a les 11:29
Alumnes de l’escola en una de les formacions | Escola de Pastors
L’Escola de Pastors de Catalunya començarà el proper dilluns la seva 12a edició amb la participació de 16 alumnes i amb canvi de seu, ja que enguany es farà a la rectoria d’Enviny, al terme municipal de Sort. L’organització encara el 12è curs consecutiu d’una formació que pretén garantir el relleu generacional del sector primari. 

En aquesta nova edició comptarà amb set dones i nou homes, d’una mitja d’edat de 29 anys. Són persones amb una forta vocació, amb estudis de grau mig o superior, que deixaran la seva feina (el 70% es trobava ocupat abans de l’inici de l’Escola) per formar-se en aquest sector. La majoria d’aquestes persones venen del món urbà.


L’Escola de Pastors de Catalunya pretén donar accés a l’ofici a persones joves i d’aquesta manera afavorir el relleu generacional, la qualitat de vida dels pagesos/es en actiu i acostar aquest ofici a persones que no venen de tradició pagesa. La seva estructura és de dos mesos de teoria i quatre mesos de pràctica en una explotació ramadera de Catalunya.

La taxa d’èxit és destacable: d’entre totes les persones que han cursat a l’Escola de Pastors en alguna de les 11 edicions anteriors, un 55,3% treballen al sector.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació