El
Departament de Salut i el
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han presentat aquest dilluns a la seu de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran a Tremp el nou
Protocol d'actuació davant de maltractaments a la infància i l'adolescència en l'àmbit de la salut, que actualitza el que estava vigent des de 2008.
Aquest protocol vol promoure la prevenció, la detecció precoç, l'atenció integral i la rehabilitació d'infants i adolescents afectats, incidint sobre les situacions de risc, així com el bon tracte integral als infants i adolescents des de l'àmbit sanitari.
S'adreça als professionals sanitaris d'atenció primària i comunitària, inclosos els de salut mental, de l'atenció a les drogodependències i de l'altra atenció especialitzada ambulatòria, i en especial aquells que tractin infants, adolescents i dones en estat de gestació, així com als professionals sanitaris dels hospitals i dels serveis d'urgències.
Entre altres aspectes, el document contempla la necessitat de crear equips d'experts. En aquest sentit, els referents d'expertesa de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran seran els equips ubicats a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i a l'Althaia-Manresa. S'encarregaran de fer el diagnòstic sanitari i el tractament inicial i d'assessorar els professionals de primària i dels hospitals comarcals.
Aquesta guia preveu, a més, la promoció d'equips funcionals d'experts en el territori que actuïn de referents per a la formació i la detecció dels casos més greus, la formació dels professionals sanitaris, i el desenvolupament d'un apartat a la història clínica informatitzada d'atenció primària per millorar l'efectivitat de les actuacions.
En l'elaboració del protocol hi han col·laborat més d'una seixantena de professionals de diferents disciplines i nivells assistencials de Catalunya, a més de professionals de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi