Dimecres, 3 de juliol de 2024
turisme

El Pallars Jussà registra xifres rècord de pernoctacions l’any 2019

Les dades s’han fet públiques durant la 5a Nit del Turisme del Pallars Jussà en un acte on s’ha reconegut l’empresari Àngel Portet

Jordi Ubach Llorens 4 de març de 2020 a les 09:43
Miquel Canut, durant la 5a Nit del Turisme del Pallars Jussà | APAT
UL’Hotel Terradets de Cellers ha acollit aquest dilluns la 5a Nit del Turisme del Pallars Jussà, un acte on també s’ha presentat les activitats que l'Associació de Professionals de l'Àmbit Turístic del Pallars Jussà (APAT). En total seran una vuitantena i com a novetat enguany s’incorpora el mapa de camins del Pallars Jussà i els festivals gastronòmics i fires a les quals participa l’associació.

Durant l’esdeveniment, el president de l’APAT, Josep Palau, va fer públiques les dades sobre el nombre de pernoctacions a la comarca l’any 2019. El Pallars Jussà va obtenir l’any passat un total de 109.538 nits registrades. Unes xifres “de rècord”, segons Palau, ja que són les més altes mai obtingudes i gairebé doblen les 57.489 que es van obtenir el 2013, any en què es va començar a aplicar la taxa turística.


La 5a Nit del Turisme del Pallars Jussà, que va comptar amb un discurs de Miquel Canut, de l’Hotel Vall Fosca, ha fet també un reconeixement a la trajectòria de l’empresari de la Pobla de Segur, Àngel Portet, de Licors Portet. APAT reuneix a més de 110 socis de la comarca entre allotjaments, restaurants, agroalimentaris o empreses turístiques. 

L’esquí de muntanya a la Vall Fosca, una “oportunitat” 

Palau ha explicat a Pallars Digital que el projecte per convertir l’estació d’esqui de Vall Fosca en un gran espai adaptat i senyalitzat amb itineraris d'esquí de muntanya i raquetes de neu és “una oportunitat” per la Vall Fosca i la comarca. “Creiem que el projecte que està sorgint és una molt bona opció per començar”, ha afegit.

El president de l'APAT ha dit que s’ha d’aprofitar el fet que ja es disposi del domini esquiable i de les pistes traçades a la Vall de Manyanet, la capçalera del riu Flamisell, la vall de Filià, la zona de Riqüerna i el Tossal Tuc de la Cometa. “Hem d’aconseguir que els esquiadors de muntanya tinguin la opció de venir a la Vall Fosca”, ha sentenciat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació