Dimarts, 23 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:08 
El Maresme es planteja tancar platges per Sant Joan per evitar desplaçaments des de Barcelona. Montgat, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres o Pineda de Mar ja han decidit vetar l'accés a la sorra durant la revetlla.

 18:03 
No a la Patum

Les associacions de veïns de Berga demanen que no se celebrin més Patums en grup al carrer. Rebutgen els fets d'aquest dimecres a la nit i emplacen la Policia Local "a portar a terme les mesures preventives necessàries".

 17:57 
Preocupació a la Moncloa per la importació de casos amb la reobertura de les fronteres. Salvador Illa ha anunciat una reunió amb els ministres europeus aquest divendres per fixar l’estratègia per trobar una vacuna.

 17:50 
La Fura dels Baus homenatja el món de la salut amb un «macroespectacle». «Nova normalitat» es presentarà en el marc del Cruïlla XXS i vol recaptar fons contra la Covid-19.

 17:42 
Autocinema per l'estiu

Sabadell programa un autocinema a l'aparcament de l'OAR Gràcia per aquest estiu. És una de les propostes per a l'agenda d'activitats d'estiu a la ciutat. Informa: Albert Hernàndez.

 17:28 
Reactivar el comerç

Sant Cugat impulsa una campanya per reactivar el comerç amb ajuts d'entre 500 i 900 euros. Està adreçada a botigues, autònoms i microempreses, que hagin patit una reducció dels ingressos o hagin hagut de tancar; informa Anna Mira.

 17:19 
App per tornar a la piscina

Una empresa de les Franqueses crea una aplicació per gestionar la tornada a les piscines municipals. EntradesPiscina, de Perception Technologies, permet fer reserves prèvies, evitar aglomeracions, control dels aforaments i reduir la distància física.

 17:07 
Coronavirus a la Catalunya Central

La Catalunya Central porta una mitjana de 16 nous positius de coronavirus diaris aquest mes de juny. La regió sanitària central totalitza 6.276 casos positius des de l'inici de la pandèmia, dels quals 1.674 han estat en residències.

 16:52 
Homenatge del Bisbat de Solsona

El Bisbat de Solsona celebrarà una Eucaristia de pregària per les víctimes de la pandèmia. La presidirà el bisbe Xavier Novell i serà el divendres 19 de juny.

 16:40 
Freixenet presenta un ERTO per als 1.050 treballadors del grup

La firma argumenta raons econòmiques, tècniques i de producció "directament relacionades" amb la Covid-19. L'expedient va entrar en vigor el passat 8 de juny i s'estèn fins el 31 de desembre, tot i que no descarten "suspendre'l abans que acabi l'any, segons l'evolució de la situació econòmica". 

 15:13 
Educació matisa el ministeri: prioritza que el curs que ve sigui presencial amb mesures de prevenció. El Department entén el document de la Moncloa com unes "orientacions genèriques i no vinculants" i recorda que les competències en educació són de la Generalitat.

 15:06 
Les associacions de veïns de Barcelona reclamen destinar els pisos buits a famílies vulnerables. La FAVB critica que la patronal d'apartaments turístics no mobilitzi els immobles desocupats.

 14:55 
Homenatge de la Fura dels Baus al món de la salut

La Fura dels Baus ha creat dos espectacles per aquest estiu que es presentaran en el marc del Cruïlla XXS, el festival de petit format impulsat pel certamen barceloní aquest juliol. El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà el primer muntatge –"Nova normalitat"– en dues funcions el 3 i 4 de juliol, en què la companyia homenatjarà les persones que "promouen la salut", des del personal de neteja als metges. L'espectacle farà gira per tot l'Estat, i començarà per "la zona 0" de la pandèmia a Catalunya, l'Hospital d'Igualada, tal i com ha detallat aquest dijous el director de l'espectacle, Carlus Padrissa.

 14:22 
El TSJC tomba la petició d'USTEC d'aturar la reobertura d'escoles. La sala no creu que paralitzar l'activitat "sigui menys perjudicial" que el reinici i posa en valor el servei públic.

 13:56 
Salut reporta 11 morts més i 227 nous contagis per coronavirus. Els ingressats greus baixen a 103 després que les UCI hagin alliberat 10 llits més.

 13:21 
Empreses demanen ajuda

Les empreses de la Garrotxa demanen assessorament, flexibilització de taxes i ajuts econòmics. Són algunes de les principals conclusions que s’extreuen de l’enquesta sobre l’impacte econòmic per la imposició de l'estat d'alarma en el teixit empresarial de la comarca.

 13:13 
Salut demana al ministeri que Girona i la Catalunya Central passin a la fase 3 dilluns. El Govern descarta finalment sol·licitar el canvi de cicle per a Barcelona i la seva zona d'influència, que es mantindran en la fase 2 com Lleida. Informa Joan Serra.

 13:02 
Polítiques d'austeritat

Els alcaldes socialistes del Vallès, UGT i CCOO, compromesos contra les polítiques d’austeritat. Signen una declaració d'intencions per sortir de la crisi post-Covid-19.

 12:52 
Tinent d'alcalde en un salt de Maces

Esquerra Berga exigeix el cessament de la primera tinent d'alcalde per participar en un salt de Maces improvisat.

 12:38 
La Cambra fa una crida al teixit industrial per crear un hub de mobilitat sostenible. Joan Canadell i el president del RACC, Josep Mateu, presenten una iniciativa que ja té el suport d'empreses i institucions des de la Fira de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca a CaixaBank i als clústers del cotxe i la moto. Per Pep Martí.

 12:01 
El CAP Gòtic planteja el seu trasllat a la comissaria de la Via Laietana. Professionals i usuaris de l'ambulatori reclamen la instal·lació de mòduls a la plaça Joaquim Xirau fins que no es trobi una ubicació definitiva. Per Andreu Merino.

 11:57 
Els supermercats disparen els preus dels aliments per compensar la despesa en mesures sanitàries. Els canvis en la demanda i una reducció de la mà d'obra al camp també influeixen en l'evolució dels preus.

 11:01 
El PIB català supera els mals pronòstics i s'enfonsa un 4,9% pel coronavirus. La caiguda interanual de l'economia és del 4,2%, segones les dades definitives de l'Idescat.

 10:35 
Instagram Live amb Albert Botran

El diputat de la CUP al Congrés Albert Botran serà entrevistat en directe per Sara González al compte d'Instagram de NacióDigital, aquest dijous a les 18:00 h. Durant l'Instagram Live, els seguidors podreu participar i enviar les vostres preguntes. 

 10:11 
Grífols comença a produir el seu tractament contra el coronavirus. Esperen tenir a punt les primeres dosis aquest juliol, del que segons la companyia catalana és el primer medicament contra la Covid-19.

 09:45 
El País Valencià contractarà 1.000 auxiliars de platja

Els quatre requisits per accedir a la feina: tenir nacionalitat espanyola, entre 18 i 30 anys, el títol d'ESO i el carnet de conduir B.

 09:04 
Les estacions d'ITV van tornar a la feina el passat 18 de maig, amb molts dubtes per als usuaris. L’estat d’alarma va deixar aturades les instal·lacions durant més de dos mesos i uns cinc milions de vehicles a tot l’Estat que havien de fer la revisió, des del 14 de març, no la van poder fer. 

 08:16 
Trilla demana un augment de sou estable per als professionals sanitaris tot i admetre que la situació "no és gens fàcil"

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha agraït la retribució extra pel Covid-19 per als professionals sanitaris, però alhora també ha demanat "això sigui una cosa estabilitzada, que es pugui tornar a invertir en sanitat i que recuperin pèrdues salarials endarrerides des de fa molt de temps".
En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afegit que tot això s'ha de demanar "amb professionalitat i també entenent que la situació no és gens fàcil per al país, per a Europa i per al món". Trilla ha opinat que cal ser "educat i amable" i donar les gràcies per la retribució extra, tot i que "tothom és lliure de considerar si és més bona o dolenta o fins i tot rebutjar-la".

 07:46 
ENTREVISTA NacióDigital ha parlat amb la cirurgiana Itziar Larrañaga, de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, que ha hagut d'assumir altres tasques dins del centre per fer front al coronavirus; per Marc Solé.

 07:18 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «L'escola busca aules i professors per reobrir», destaca «El Periódico».

 23:17 
El Govern i la CCMA acorden la inversió de 6 milions d'euros per a nous projectes audiovisuals. La Corporació obrirà aquest dijous una convocatòria pública per seleccionar les obres.

 22:36 
UGT considera "injustos, classistes i sectaris" els criteris de la compensació econòmica al personal sanitari. El sindicat lamenta que el Govern no hagi negociat la decisió amb els agents socials.

 21:18 
Segons el teu grup sanguini pots contagiar-te de coronavirus amb més o menys facilitat. Un estudi genètic mostra les diferències en les relacions entre determinats grups i la malaltia.

 21:12 
Aragonès demana als grups parlamentaris que aportin «criteris conjunts» per ampliar el pressupost

El vicepresident reitera que l'impacte de la crisi de la Covid-19 en els comptes públics serà de 5.000 milions d'euros

 20:40 
Simón alerta que estan detectant brots «controlats». Admet que l’arribada de persones implicarà un increment de casos importats, que des de l’11 de maig sumen 96.

 19:46 
L'Hospital Clínic liderarà un projecte europeu sobre immunoteràpia i Covid-19. El Banc de Sang i Teixits també forma part del nou consorci.

 19:38 
Compleixes amb els requisits per rebre l'ingrés mínim vital? Comprova-ho aquí. La prestació es podrà sol·licitar a partir del 15 de juny.

 19:33 
Un pacient a Sant Celoni

L'Hospital de Sant Celoni manté una persona ingressada per Covid-19. Es mantenen també els registres de la setmana passada de 96 altes i 29 defuncions acumulades des de l'inici de la pandèmia.

 19:12 
VÍDEO

L'alcaldessa Venturós demana prudència als berguedans per Corpus i recorda que la pandèmia no ha acabat.

 18:54 
Tanquen preventivament dues escoles de Mataró per la sospita de dos positius per Covid-19

Dos centres educatius municipals de Mataró, l'escola bressol La Llàntia i l'escola d'infantil i primària Montserrat Solà, han hagut de tancar preventivament aquest dimecres davant la sospita de dos possibles contagis per Covid-19. El tancament ha afectat un total de 10 famílies, dues a l'escola bressol i vuit a la de primària, que han hagut d'anar a recollir els seus fills. S'espera que en un parell de dies es pugui saber si són casos de Covid-19, fins llavors els dos centres romandran tancats. La mesura ha estat ordenada per la inspecció d'ensenyament seguint el protocol establert en el pla de reobertura dels centres educatius en fase 2 aprovat el passat 20 de maig.

 17:57 
Concerts d'orgue a Montserrat

Montserrat oferirà un cicle de concerts d'orgue amb artistes «de proximitat». Jonatan Carbó, Juan de la Rubia, Miquel González i Izumi Kando protagonitzaran el cicle que començarà el 20 de juny.

 17:35 
Menys vehicles privats

Sabadell se suma a la convocatòria per «confinar» el vehicle privat i reclamar més espai per a la bicicleta i el vianant.

 17:23 
Sanitat notifica 167 nous contagis de coronavirus en 24 hores i 40 morts en l'última setmana. El total de víctimes mortals continua sense actualitzar-se i es manté en 27.

 16:49 
CIÈNCIA EN SOCIETAT

L'evidència de l'observació científica: «La comunitat científica mundial ha mostrat un camí que ens pot conduir més enllà». Per Cristina Junyent.

 16:04 
L'OMS confirma que no hi haurà vacuna contra el coronavirus aquest any. L'organització diu que sí que hi ha avenços importants pel que fa als tractaments.

 15:20 
Totes les claus de la paga extra al personal sanitari. La compensació econòmica, d'entre 350 i 1.350 euros, variarà en funció de la categoria professional i el grau d'exposició a la Covid-19.

 15:18 
Els 10 consells per reduir el risc de contagiar-nos a la platja aquest estiu. Salut demana no compartir galledes i pales i buscar platges poc concorregudes.

 15:12 
Segon dia sense denúncies pel confinament

Segona vegada sense denúncies de la Policia Municipal de Sabadell per incomplir l'estat d'alarma. Les dues s'han registrat aquest mes de juny. Informa Albert Hernàndez.

 15:04 
Corpus sense Patum

Els berguedans enceten a contracor (i amb el repic del Tabal de fons) un Corpus històric sense Patum. Unes cent persones han volgut ser a l'epicentre de la festa en l'instant en què la roda patumaire hauria d'haver començat a girar, però els Gegants no han sortit i no hi ha hagut ni empentes ni salts.

 14:57 
La Generalitat obre la porta a fer passar Barcelona a fase 3 la setmana vinent. La mesura, que tampoc es descarta per a Lleida, permetria al Govern gestionar la desescalada en tot el territori català sempre i quan rebi l'autorització de l'Estat.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació