Divendres, 11 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:59 
Miriam Ponsa es reinventa amb la producció d'equips de protecció individual contra la Covid-19. La dissenyadora de moda manresana produirà bates, pantalons i mascaretes amb teixit amb certificat d'ús sanitari produït al Bages. 

 18:57 
Neix a Vic una iniciativa per portar mones al personal sanitari. Se'n repartiran un miler entre tots els professionals que treballin Dilluns de Pasqua.

 18:52 
MAPA Quants treballadors afectats per ERTO hi ha a la teva comarca?. Algunes comarques tenen prop d'un 40% dels assalariats en un expedient temporal; l'hostaleria, la restauració i el motor són les activitats més afectades. Per Roger Tugas.

 18:47 
Aragonès reclama aprovar ja els pressupostos després de l'aval del Consell de Garanties. El dictamen de l'organisme, al qual havia recorregut Ciutadans, apunta que els comptes no vulneren l'Estatut ni la Constitució.

 18:32 
L'Hospital de Granollers té 132 ingressats pel coronavirus, 31 menys que fa una setmana. Fins avui, al centre hi hagut 190 altes i 49 morts.

 18:23 
L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) destina una partida extraordinària de tres milions d'euros per pal·liar les conseqüències socials del coronavirus en la població amb càncer. L'objectiu és garantir que les necessitats bàsiques estiguin cobertes i mitigar els efectes socials derivats del coronavirus.

 18:19 
La zona blava de Sabadell, gratuïta fins que es desactivi l'estat d'alarma. És la segona pròrroga de l'aparcament de pagament de la ciutat.

 18:10 
Detenen un jove de Manresa que acumulava 16 denúncies i una altra detenció per desobeir el confinament. El noi, de 18 anys, es trobava assegut al terra amb el mòbil al carrer Pompeu Fabra de la capital del Bages quan va ser requerit pels agents de la Policia Local. 

 18:06 
VÍDEO Dues cosines elaboren un reportatge casolà sobre el confinament a Rubí. La Patrícia i la Cristina van començar a fer vídeos de riure per entretenir-se, fins que han acabat recollint més d'una desena de testimonis de veïns, familiars i amics sobre com estan vivint aquests dies.

 17:47 
Colau alerta que més de la meitat de residències de Barcelona tenen avis amb símptomes de coronavirus. L'alcaldessa respon el conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, i defensa que els espais oferts per l'Ajuntament de Barcelona són adequats per als trasllats. Per Andreu Merino.

 17:28 
Mor a causa del coronavirus Joaquim Tosas, principal artífex de l'ampliació del Port de Barcelona. La presidenta actual de l'equipament, Mercè Conesa, l'ha definit com una persona "enèrgica i d'idees clares" i ha subratllat que va saber "concebre un port modern, internacional, orientat al client". També ha destacat les seves "tenacitat" i "capacitat de treball".

 17:17 
El transport públic deixarà de ser gratuït a partir de divendres. La xarxa de l'ATM tornarà a ser de pagament tot i la "preocupació" entre els operadors sobre el ritme de desconfinament. 

 17:14 
ÀUDIO ANÀLISI «Un canvi de cartera que evidencia la crisi a les residències». Oriol March, cap de Política de NacióDigital, analitza, en poc més d'un minut, l'assumpció de les competències dels centres de gent gran per part de la conselleria de Salut.

 17:10 
El Consell de Garanties Estatutàries dictamina per unanimitat que els pressupostos de la Generalitat per al 2020 s'ajusten a l'Estatut i a la Constitució, de manera que ja es poden portar al ple per ser aprovats. El Govern espera que la cambra els validi abans que acabi el mes d'abril per fer front a l'emergència sanitària.

 16:35 
L'Ajuntament de Rubí truca les persones grans que viuen soles per comprovar si estan bé. Es tracta d'un servei que ja s'ofereix des dels Serveis Socials però que s'ha intensificat durant el confinament.

 16:32 
Dues morts més al geriàtric de Palafrugell eleven a dotze les víctimes del coronavirus al centre. Hi ha 40 casos de coronavirus entre els residents i nou pendents de resultats de la prova per saber si s'han infectat o no. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) també han confirmat la defunció d'un pacient més a l'hospital de Palamós, i el total se situa en cinc.

 16:23 
Pla de xoc a Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès, per evitar que hi vagi gent de vacances: l'Ajuntament ha decidit controlar els habitatges de segona residència i ha realitzat un cens per saber quines són les cases que ara mateix estan buides i evitar que s'ocupin durant aquests dies de Setmana Santa.

 16:18 
Torra i Aragonès acorden canvis en la gestió de les residències després de les queixes de Palau. El president va demanar dimarts un pla específic per als geriàtrics i el vicepresident ha informat avui a Palau que Salut n'assumiria el control. Informen Oriol March i Joan Serra Carné.


 16:13 
Mor per coronavirus Enric Sirvent, un dels símbols de l'1-O a Lleida. L'home va tenir un infart mentre anava a votar i el seu cas va servir per denunciar la violència policial. Informa Àlvar Llobet.

 16:11 
La Creu Roja reivindica la lluita de tots els seus membres arreu del món contra la pandèmia de ccoronavirus amb un emotiu vídeo. L'organització dona suport mèdic a desenes de països, inclòs Catalunya.

 16:07 
L'alcalde de Solsona demana que no s'abaixi la guàrdia en la quarta setmana de confinament.

 16:04 
VÍDEO La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) ha transformat les instal·lacions del Campus de Sant Cugat -ubicades a l'edifici de l'Hospital Universitari General de Catalunya- en una UCI de més de 200 llits per atendre pacients amb coronavirus que necessiten cures intensives. 

 15:46 
Un home assalta una residència de València per robar cartes i una televisió en ple confinament. L'home de 43 anys va ser enxampat en el mateix edifici per la policia espanyola.

 15:33 
El Govern prorroga automàticament els carnets de famílies nombroses i monoparentals. Els títols que caduquin abans del 31 de maig es renovaran per un any i de l'1 de juny al 31 d'octubre per sis mesos.

 15:25 
El coronavirus ja ha infectat 14 avis de residències de les Terres de l'Ebre.

 15:18 
Junqueras i 35 eurodiputats escriuen a Sánchez per denunciar les «amenaces» del Suprem a les presons catalanes. La missiva, signada per tots els eurodiputats independentistes -Puigdemont, Comín, Ponsatí, Riba i el propi Junqueras- reclama que els presos polítics passin el confinament a casa.

 14:59 
Europa supera els 630.000 contagis de coronavirus i les 55.000 morts. Espanya és l'estat de la UE amb més casos confirmats de Covid-19 i Itàlia l'estat amb més defuncions. Alemanya és el tercer estat europeu amb més casos, amb 103.228. La segueixen França (78.167), el Regne Unit (55.242) i Bèlgica (22.194).

 14:55 
Els ERTO a Catalunya ja superen els 86.000 i afecten més de 635.000 treballadors. Les xifres suposen un increment de gairebé 1.500 expedients i 10.600 treballadors en només 24 hores. El conseller El Homrani ha reiterat la seva "preocupació" perquè tothom pugui cobrar la nòmina de l'atur el 10 d'abril, la data de pagament habitual, davant del col·lapse del servei espanyol que ho ha de tramitar, el SEPE.

 14:53 
Els treballadors del grup Bon Preu portaran pantalles facials per protegir-se del coronavirus.

 14:52 
Gairebé 900.000 autònoms d'arreu de l'Estat han sol·licitat la prestació extraordinària per cessament d'activitat pel coronavirus. Poden demanar l'ajut els que han hagut d'aturar la feina o han reduït un 75% la facturació.

 14:49 
Les víctimes mortals de coronavirus a Andorra s'eleven a 23, amb més de mig miler de casos detectats al país. D'aquests, n'hi ha 89 que corresponen a professionals de la salut i 55 persones que estan ingressades, disset d'elles a l'UCI.

 14:45 
El govern espanyol ha repartit 7,3 milions de mascaretes a Catalunya entre el 10 de març i aquest dimarts. Al total de l'Estat, se n'han distribuït 38,7 milions.

 14:44 
Una empresa d'Olost (el Lluçanès) que fabrica teixit reutilitzable per a hospitals, ​alternativa a les tones de material d'un sol ús, augmenta espectacularment la demanda amb el coronavirus.

 14:42 
El Monestir de Sant Cugat s'enfronta a l'epidèmia del coronavirus abraçant la tecnologia. La parròquia Sant Pere d'Octavià ha adaptat totes les celebracions de Setmana Santa per poder "ser viscudes des de casa" i les retransmetrà en directe a través del seu canal de Youtube, nascut durant els primers dies de l'estat d'alarma.

 14:28 
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, assegura que el president Quim Torra no compareixerà telemàticament al Parlament si no està grantit que la compareixença tingui "seguretat jurídica".

 14:15 
La Fiscalia ordena investigar la residència Nostrallar dels Pallaresos (Tarragona), on almenys han mort 15 persones i hi ha una cinquantena d'infectats per coronavirus. El moviment del ministeri fiscal es produeix arran d'una denúncia de l'Ajuntament sobre la situació al centre.

 14:13 
El conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, respon l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau que reclama trasllats "massius" d'avis des de residències a espais sanitaris: "Cal tenir garanties que els espais són adequats".

 14:10 
Salut assumeix el control de la crisi a les residències. El Govern reordena competències per afrontar l'afectació del coronavirus als centres de gent gran, on ja han mort més de mil persones. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 14:08 
El govern espanyol preveu començar la setmana vinent l'estudi per saber quantes persones han passat el coronavirus. La doctora María José Sierra considera que aquesta informació serà molt important a l'hora de prendre decisions sobre com s'han d'aixecar les restriccions. Informa Bernat Surroca.

 14:07 
Treball ja ha rebut 86.573 Expedients de Regulació Temporals d'Ocupació (ERTO) d'empreses catalanes. Els expedients afecten un total de 636.032 treballadors.

 13:58 
Entitats de pau i drets humans reclamen a l'Estat que "abandoni la deriva militarista" en la crisi de la Covid-19. Critiquen "l'ús de llenguatge bèl·lic" i demanen que el pressupost en despesa militar es destini a polítiques socials.

 14:04 
Els Serveis i Oficines d'Informació i Atenció a les dones ha atès entre el 15 de març i el 5 d'abril 2.088 dones. El Departament d'Afers Socials manté contacte amb 200 dones que conviuen amb els seus agressors, 37 de les quals estan en una situació de risc alt.

 13:57 
La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que es podran començar a fer més tests a persones que viuen en residències a través de l'atenció primària.

 13:52 
ÚLTIMA HORA La Generalitat reclama a l'Estat que prorrogui el confinament total a Catalunya. El Govern alerta que l'aixecament de les mesures restrictives pot comportar un rebrot de l'epidèmia i crida a evitar que els esforços "no hagin servit de res". Informen Andreu Merino i Oriol March, que estan seguint la roda de premsa diària de l'executiu.

 13:55 
El Govern designa un càrrec únic per coordinar el pla d'actuació a les residències de gent gran, que es gestionarà des del Departament de Salut i no des del d'Afers Socials, com ha passat fins ara.
 

 13:48 
Durant les últimes 24 hores els Mossos d'Esquadra han identificat 10.000 persones -un 11% més que el dia anterior- i n'han detingut nou per no respectar la normativa de confinament.

 13:44 
El Govern reclamarà a l'Estat que allargui el confinament total a Catalunya. "Un rebrot seria la pitjor notícia que podríem tenir", defensa el conseller d'Interior, Miquel Buch.

 13:42 
Cecot distribuirà un milió de mascaretes entre empreses i autònoms catalans. La patronal terrassenca ha arribat a un acord amb la multinacional alemanya Hartmann per oferir el material a preu de cost.

 13:42 
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, demana al Govern espanyol un desconfinament adequat que no derivi en un "segon confinament total".

 13:33 
El Consell per la República recapta més de 58.000 euros per a material sanitari. Carles Puigdemont insisteix que tots els esforços són "necessaris" i que el fons és una "bona eina".

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació