Divendres, 11 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 13:30 
El 72% del sector audiovisual català preveu problemes de tresoreria i liquiditat. El sector reclama mesures imminents davant unes condicions "excessivament restrictives" per accedir a les ajudes.

 13:27 
FOTOS L'exèrcit espanyol fa tasques de desinfecció a Cerdanyola, després de la petició feta per l'alcalde, Carlos Cordón.

 13:18 
La CUP anuncia que votarà en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma que dijous es debatrà al Congrés dels Diputats. La formació anticapitalista tampoc donarà suport als decrets laborals i econòmics per combatre els efectes de la pandèmia. Argumenta que les mesures aprovades en les dues últimes setmanes pel govern espanyol "no només han sigut insuficients sinó que, en alguns aspectes, han sigut equivocades, prioritzant els beneficis de televisions privades, empreses energètiques o entitats financeres, per sobre de les classes populars".
 

Mireia Vehí, durant una intervenció al Congrés Foto: ACN

 13:13 
Igualada tem una segona onada de contagis si es relaxa la població. L'alcalde ha celebrat que les dades de mortalitat i contagis vagin "en bona direcció" a la conca d'Òdena, però ha reclamat més recursos a la Generalitat i l'Estat. Informa Alba Domingo.

 13:03 
Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona un home que en 48 hores havia estat denunciat dues vegades per estar, sense cap causa justificada, incomplint la normativa de confinament.

 13:02 
Oriol Junqueras envia una carta a Pedro Sánchez, signada també per 36 eurodiputats, per denunciar "les amenaces del Suprem als funcionaris de presons" a l'hora de decidir que els presos polítics puguin passar a casa el confinament. El líder d'ERC considera "inacceptables" les pressions de l'alt tribunal i afirma que "posen en risc" la lluita contra el coronavirus.
 

 12:42 
Colau urgeix el Govern a "donar l'ordre" per fer "trasllats massius" d'usuaris de residències amb símptomes. L'alcadessa assegura que els centres estan "al límit" i que a Barcelona ja hi ha "espais preparats".
 

Colau, al ple de l'ajuntament en una imatge d'arxiu. Foto: ACN

 12:36 
El Govern admet "fer tard" en la distribució d'equips sanitaris a les residències. El conseller Chakir el Homrani diu que part del 170.000 testos del cribratge massiu de la població es farà als centres de gent gran.

 12:35 
REPORTATGE Fràgils i confinats: així viu la comunitat gitana la pandèmia. Basilio Perona, del Centre Cultural de la Mina, Ricard Valentí, de l'Associació de Joves Gitanos de Gràcia, i Francisca Perona, de Veus gitanes, expliquen a NacióDigital com celebren aquest any el Dia Internacional del seu poble. Escriu Pep Martí.

 12:32 
VÍDEO Pasqua confinada: com preparar la mona amb els nens. Mercè Brunés, de la Masia el Folló, ens explica una recepta per menjar una mona casolana deliciosa 👇

 12:21 
Les autoritats han detectat un "relaxament ciutadà" després que s'aixequés el confinament perimetral a la conca d'Òdena. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, avisa que si no hi ha disciplina, es pot produir una segona onada de contagis. El batlle ha explicat també en roda de premsa que s'intensificaran els controls policials a la zona.

 11:36 
ÚLTIMA HORA La xifra de morts diaris a Espanya torna a pujar fins als 757. Hi ha 146.690 positius detectats i més de 48.000 persones han superat la malaltia.

 11:34 
Els Mossos irrompen en una missa clandestina a Sant Cugat en ple confinament. El mossèn i sis persones més, veïnes de Valldoreix, van ser denunciades per la policia. Informa Sergi Baixas des del Vallès Occidental.

 11:24 
El PIB espanyol caurà entre un 5% i un 9% i l'atur es pot disparar fins al 18%, segons la CEOE. La patronal espanyola preveu, a més, un dèficit d'entre el 7,5% i l'11% i que el deute pugui escalar fins al 115% del PIB.

 11:21 
Càritas de Barcelona multiplica per tres les peticions d'ajuda social arran de l'estat d'alarma. El 80% són per cobrir necessitats bàsiques, com l'alimentació o l'habitatge.

 11:15 
El trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona augmenta un 6% respecte la setmana passada. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, van circular-hi durant tot el dia un total de 199.483 vehicles, pels 188.405 del 31 de març.

 11:01 
Educació valora reobrir escoles per fer acompanyament «afectiu» i de dol a l'alumnat. La conselleria planteja que els últims cursos de Formació Professional i segon de Batxillerat siguin els únics casos en què s'avaluï amb nota. Ho explica Andreu Merino.

 10:50 
El vicepresident Pere Aragonès reclama una renda bàsica per als ciutadans de la Unió Europea. Ho fa en un article a Euractiv, mitjà especialitzat en el dia a dia de l'administració comunitària. "El que hem fet fins ara no és suficient", destaca el conseller d'Economia. Podeu llegir l'article íntegre, en anglès, aquí.

 10:23 
El TSJC insta el Departament de Justícia a facilitar material de protecció contra el coronavirus als treballadors de les presons.

 10:15 
Bargalló: "El que no serà possible és obrir tots els centres escolars el mateix dia i de la mateixa manera". Així s'ha expressat aquest dimecres al matí el conseller d'Educació sobre el retorn a les classes després del confinament pel coronavirus. Bargalló apunta que "s'hauria de poder tornar a les aules abans de Sant Joan", però que qui ho ha de decidir són les autoritats sanitàries.

 10:09 
El govern espanyol confia que "finalment s'imposi el sentit comú" i l'Eurogrup tanqui un acord. María Jesús Montero defensa que cal "solidaritat" amb els països que viuen "en primer grau" la pandèmia de coronavirus.

 10:08 
El cap del comitè científic de la Unió Europea dimiteix per discrepàncies amb Brussel·les. Mauro Ferrari plega del càrrec "decebut" amb la resposta europea a la pandèmia del coronavirus, segons publica el Financial Times.

 10:04 
La Funerària de Terrassa es compromet a oferir cerimònies a les familíes de morts per coronavirus quan s'acabi l'estat d'alarma. Ho explica Marc Solé des de la cocapital del Vallès Occidental.

 10:00 
L'Íbex 35 trenca la tendència a l'alça i torna a obrir amb caigudes. Ha obert la sessió d'aquest dimecres per sota dels 7.000 punts, poca estona després de fer-se públic que l'Eurogrup no ha aconseguit tancar cap acord sobre la resposta econòmica als efectes de la Covid-19 per les desavinences entre Itàlia i els Països Baixos. El selectiu espanyol portava tres jornades consecutives en verd.

 09:53 
L'Aplec del Caragol de Lleida, que reuneix de mitjana uns 13.500 collistes i uns 200.000 visitants, s'ajorna a l'octubre pel coronavirus. L'impacte econòmic que genera a la ciutat supera els sis milions d'euros. D'aquesta manera, la 41a edició de la festa coincidirà a la tardor amb l'Apleguet i l'organització ja està treballant amb el programa d'activitats que es duran a terme entre el 9 i l'11 d'octubre.

 09:49 
Sagunt, al País Valencià, farà una macrofesta per als nens i nenes que hagin complert anys durant el confinament.

 09:47 
VÍDEO Mourinho s'endú tres jugadors a entrenar al parc en plena pandèmia del coronavirus. Han estat enxampats saltant-se les mesures dictades, fent exercicis i corrent junts sense respectar cap distància de seguretat a Londres.

 09:28 
Ja són 23 les persones amb Covid-19 que han mort a l'Hospital d'Olot. S'ha habilitat l'Hotel Riu Fluvià per als sanitaris que es vulguin aïllar i evitar riscos a familiars i trajectes llargs.

 09:21 
Iceta critica la "manca de lideratge" i la "mala gestió" del Govern amb la crisi pel coronavirus a les residències de Catalunya. El líder del PSC reclama que s'hi posin tots els recursos necessaris perquè "no hi ha més temps per perdre".
 

 09:05 
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, afirma que, si no hi ha sorpreses, el sistema sanitari haurà "aguantat molt bé" i sense col·lapsar. Diu que l'Estat "donarà directrius" pel desconfinament i espera "sensibilitat" perquè les comunitats puguin adaptar-les.

 09:01 
VÍDEOS Així celebra Wuhan el final de la quarantena pel coronavirus. Els edificis de la ciutat on es va originar la pandèmia s'il·luminen entre aplaudiments deixant unes imatges realment espectaculars. Pots veure-ho aquí:

 08:59 
AMPLIACIÓ L'Eurogrup s'encalla en la resposta econòmica al coronavirus: sense acord després de 16 hores. Fracassa la reunió entre ministres de finances de la Unió Europea, que es reprendrà demà. Ho expliquen Oriol March i Sergi Ambudio.

 08:28 
ÚLTIMA HORA La reunió de l'Eurogrup per definir una resposta a la crisi del coronavirus acaba sense acord després de 16 hores. Els ministres d'Economia i Finances dels països i estats membres de la Unió Europea ho tornaran a intentar aquest dijous. Així ho ha comunicat aquest matí a primera hora el president de l'Eurogrup, Mário Centeno, a Twitter. "Ens hem apropat a un acord, però no hi hem arribat", ha resumit.

 08:08 
Les lliçons de la zona zero de Wuhan, epicentre inicial de la pandèmia del coronavirus, que ha aixecat la quarantena després d'onze setmanes de mesures restrictives sobre la ciutadania.

 07:43 
El personal sanitari, pacients contagiats, farmacèutics o turistes afectats pel coronavirus són els protagonistes principals del recull d’entrevistes publicades a les edicions territorials de NacióDigital.

 07:35 
L'hospital de campanya de l'Institut Guttmann ja és a punt per rebre pacients de la Covid-19 quan ho requereixi Can Ruti

 07:15 
La Comissió Permanent del Consell General de Poder Judicial proposarà aquest dimecres un centenar de mesures organitzatives i processals per al pla de xoc amb el qual es pretén evitar el col·lapse de l'administració de justícia després de la fi de l'estat d'alarma. Una de les més cridaneres és habilitar l'agost per a tràmits processals ordinaris.

 07:10 
RECULL DE PORTADES dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «L'enigma dels morts ocults», diu «La Razón».

 07:52 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas: "Oriol Mitjà com a excusa". "La gestió del coronavirus podria haver unit l'executiu al voltant de la idea del bon govern, però ja és molt que JxCat i ERC no s'esbatussin públicament", diu el subdirector de NacióDigital.

 00:01 
Ja són 1.047 les persones que vivien en residències de gent gran que han mort a Catalunya a causa del coronavirus. En només 24 hores les defuncions han incrementat en 138 casos. Hi ha 1.906 persones diagnosticades i 448 residents hospitalitzats.

 23:23 
Des de l'inici de l'epidèmia fins ara hi ha hagut 12.250 altes hospitalàries, després de les 1512 produïdes en les últimes 24 hores. Un total de 2.442 persones han estat ingressades de gravetat.

 23:17 
El Departament de Salut ha informa que en les últimes 24 hores s'han confirmat 1.324 positius nous de coronavirusa Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 29.647. En l'últim dia, han mort 133 persones, quinze menys que el dia anterior, que situen el total de defuncions en 3.041.

 22:41 
Els estudiants de Biologia i Medicina de la UPF demanen més flexibilitat en l'avaluació en línia. Els universitaris es queixen perquè el centre proposa que els alumnes amb dificultats de connexió s'examinin al juliol.

 22:27 
El director general de la policia espanyola, ingressat després de donar positiu en coronavirus. Francisco Pardo Piqueras ha millorat en les últimes hores i podria rebre l'alta aviat.

 22:10 
Vilallonga diu al sector de la cultura popular que vol mantenir el pressupost amb l'increment del 2020. El Departament anuncia una línia per finançar publicitat per recuperar activitats i públics quan l'emergència acabi.

 22:02 
Què es pot fer i què no a Catalunya amb l'estat d'alarma? 112 preguntes amb resposta actualitzades sobre les restriccions per aturar el coronavirus.

 21:56 
Els socis europeus continuen encallats en la resposta econòmica a la pandèmia. Els ministres de finances de la Unió Europea debaten els mecanismes per finançar les iniciatives contra el coronavirus: el fons de rescat i els coronabons, damunt la taula. Informa Oriol March.

 21:44 
Catalunya frena el coronavirus i doblega la corba amb més rapidesa que Madrid. La reducció del nombre de morts és més accelerada a Catalunya, malgrat que inicialment semblava que aquests podien pujar més que a la capital espanyola. Ho explica Roger Tugas.

 21:41 
Manlleu també homenatja el personal sanitari. Diversos cossos de seguretat recorren la capital del Ter entre aplaudiments i sirenes. Imatges d'Adrià Costa

 21:22 
L'entitat Sense Por de Puig-reig proposa 10 activitats solidàries per recaptar fons contra el coronavirus.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació