Divendres, 11 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 21:09 
Restauració, comerç i educació: els tres sectors més tocats pels ERTO a Catalunya. Barcelonès, Baix Llobregat, els vallesos, Maresme i el Tarragonès són les comarques amb més expedients.

 20:58 
Dels 72.000 euros d'un director als 19.800 d'un auxiliar d'infermeria: els sous als hospitals catalans. Les condicions laborals, que varien en funció dels complements, depenen de la titularitat del centre -pública, privada o concertada- i encara pateixen els efectes de les retallades. Ho explica Andreu Merino.

 20:53 
Crida a cantar des dels balcons del Bages el «Bon dia» dels Pets, dijous a 2/4 de 2 del migdia

 20:50 
El PDECat i el PNB estrenyen llaços en plena crisi sanitària. David Bonvehí i Andoni Ortuzar, presidents de les dues formacions, es reuniran de forma telemàtica cada quinze dies per abordar la situació i aposten per mantenir el confinament. Informa Oriol March.

 20:47 
L'hospital Sant Andreu de Manresa assegura que el trasllat d'avis a Món Sant Benet «no està confirmat». La fundació lamenta profundament que la difusió d'aquesta notícia per part de Regió7 "sense estar contrastada" hagi causat malestar als residents i els seus familiars. 

 20:25 
JxCat no assistirà al ple del Congrés i insisteix en reformar el reglament per fer sessions telemàtiques. Laura Borràs demana que els diputats puguin complir el confinament ordenat per les autoritats sanitàries.

 20:19 
Les trucades per violència masclista augmenten un 34% durant el confinament. Budó admet que al gener i al febrer "no es podia preveure" la manca d'equips de protecció individual pel coronavirus.

 20:04 
Els hospitals de Manresa arriben a les 99 defuncions per coronavirus des de l'inici de la pandèmia. El número d'altes mèdiques de pacients que han passat el coronavirus continua creixent i ja arriba als 408. 

 19:56 
Ajornament d'impostos i acolliment d'infants: guia de les noves mesures del Govern. L'executiu modifica el decret llei contra les conseqüències del coronavirus, que inclou una línia de 700 milions per liquiditat a autònoms i pimes afectades per la pandèmia. Per Oriol March.

 19:50 
El ministre Illa, preguntat en roda de premsa per "com anirà la gent a treballar en transport públic", un cop s'aixequi la restricció a les ocupacions no essencials, si "no hi ha mascaretes" a les farmàcies: "No exigirem res que no es pugui complir".

 19:44 
"No volem un relaxament. Encara estem en la fase d'abaixar la corba. Tenim per davant, com a mínim, 15 dies d'exigència". Així alerta el ministre de Sanitat, Salvador Illa, davant el proper aixecament de part de les restriccions al moviment per la Covid-19

 19:37 
Illa, preguntat per "les dades d'algunes comunitats autònomes" que veuen un augment de la mortalitat general, com a indici que el nombre de morts per la Covid-19 seria superior al comptabilitzat: "Aquest és un tema molt seriós, i nosaltres no ens enganyem a nosaltres mateixos. La nostra definició de mortalitat per coronavirus és la més exigent d'Europa".

 19:33 
El ministre Uribes justifica que el govern espanyol no hagi pres mesures específiques per compensar el sector de la cultura dient que se n'han pres "de tipus general", i assegura que s'activaran "quan la situació ho permeti".

 19:25 
El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, reconeix que el sector, "que viu del públic", està patint especialment per la crisi del coronavirus, i assegura que es prendran  mesures per reactivar-lo. Però precisa que, ara "el primer és la vida".

 19:21 
El ministre de Sanitat, Salvador Illa surt al pas "d'algunes informacions" i explica que "tota aquella persona que ha estat diagnostícada amb coronavirus i mor es computa com a morta per coronavirus", segons ha afirmat en roda de premsa a la Moncloa.

 19:37 
GRÀFIC Vuit altes i una nova defunció a l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

 19:17 
Enxampen un botiguer de la Roca del Vallès venent mascaretes sense garanties sanitàries i inflant-ne el preu.

 19:13 
Sisena mort per coronavirus al Ripollès mentre continua estabilitzant-se el nombre de nous positius.

 19:11 
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés felicita els infants: «esteu tenint un comportament exemplar» i autoritza la mobilitat del “Ratolinet Pérez” i “la Fada de les Dents” perquè pugui seguir repartint regals.

 19:08 
Aprendre medicina enmig de la crisi del coronavirus. Estudiants i joves acabats de llicenciar s'incorporen a treballar al pavelló Vic Salut que està a punt de rebre pacients de Covid-19. Per Carles Fiter.

 19:02 
Salut finança 19 projectes de recerca per prevenir i tractar la Covid-19. La inversió total és de quatre milions d'euros.

 19:00 
Foment del Treball demana al govern espanyol un pla de reconstrucció per salvar l'empresa i l'ocupació, però considera que la situació que va comportar els Pactes de la Moncloa no té res a veure amb l'actual. Ho explica Pep Martí.

 18:59 
Els centres de recerca catalans produiran 170.000 tests en sis setmanes. L'executiu destinarà 1,4 milions d'euros a la iniciativa, que comptarà amb el suport de les universitats en la segona fase. Per Andreu Merino i Oriol March.

 18:56 
Itàlia registra la xifra de contagis més baixa des del 10 de març. El nombre d'altes gairebé és el doble que el de nous positius.

 18:49 
El futbolista granollerí Carles Pérez demana donacions per l'hospital de la ciutat. L'ex del Barça, actual jugador de l'AS Roma, ha publicat un vídeo a Instagram on fa una crida a la solidaritat.

 18:39 
Terrassa registra el menor nombre de morts en un dia per coronavirus des del 24 de març. Quant a les altes, les dades també són esperançadores, i 406 persones ja han aconseguit superar el virus a la ciutat, 47 en les últimes hores; informen Anna Mira i Marc Solé.

 18:33 
El Tanatori de Collserola, que ha quedat tancat al públic, es prepara davant del coronavirus. El Grup Mémora ha habilitat 5.000 metres quadrats com a gran dipòsit refrigerat davant una "possible situació excepcional" com la de Madrid amb centenars de víctimes mortals. 

 18:25 
L'Ibex 35 tanca la sessió de dimarts amb un creixement del 2,3% i voreja els 7.000 punts. Per segona vegada des que es va decretar l'estat d'alarma, el selectiu registra tres jornades consecutives en verd.

 18:24 
El Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït prop de 900.000 quilos de menjar des de l'inici de l'estat d'alarma. Un 70% de les entitats d'iniciativa social continuen operatives i atenen a un 81% dels beneficiaris.

 18:19 
Aprendre medicina enmig de la crisi del coronavirus. Estudiants i recent llicenciats s'incorporen a treballar al pavelló Vic Salut que està a punt de rebre pacients de Covid-19. Informa Carles Fiter amb imatges d'Adrià Costa.

 18:12 
El fitxatge d'Oriol Mitjà com a assessor de Torra genera recels dins del Govern. L'entorn del president va comunicar dilluns al vespre a Salut que encarregava a l'epidemiòleg un informe de l'estratègia de desconfinament tot i que la conselleria té un grup d'experts que hi treballa. Informen Joan Serra Carné i Oriol March.

 17:56 
Unió de Pagesos veu "insuficient" l'ajut que planteja l'Estat per als ramaders d'oví i cabrum afectats per la crisi del coronavirus. El sector s'ha vist afectat pel tancament de la restauració i pel descens del consum familiar d'aquesta carn.

 17:44 
VÍDEO «Seguim en moviment, ens segueixes», el clam de les escoles de dansa de Catalunya per sortir de l'oblit. S'ha creat una xarxa de prop de 200 escoles per donar a conèixer la situació precària del sector en aquesta crisi.

 17:40 
VÍDEO Així entrenen els jugadors del Girona FC de manera telemàtica. El confinament pel coronavirus està obligant als equips professionals de diversos esports a mantenir els entrenaments per altres vies.

 17:27 
La recollida especial de residus ja s'ha fet a 77 residències de la gent gran del Vallès Occidental. Des que es va posar en marxa el 27 de març la recollida ha arribat a 16 municipis de la comarca.

 17:23 
El coronavirus reduirà un 7,8% les hores de treball de tot Europa, segons l'OIT. La xifra equival a 15 milions de llocs de feina a jornada completa.

 17:06 
Uns 2.000 agents dels Mossos, fora de servei pel coronavirus. Un centenar de policies estan contagiats i 1.800 estan aïllats per símptomes o haver estat en contacte amb positius. Informa Bernat Surroca.

 17:03 
Les llars d'infants privades demanen a les famílies aportacions voluntàries d'entre 80 i 200 euros. És una interpel·lació solidària per garantir la continuïtat de les escoles.

 16:58 
Sense aprovat general i amb exàmens presencials a l'estiu: el full de ruta de les universitats. Les universitats catalanes contemplen la possibilitat de realitzar les proves presencials entre finals de juny i mitjans de juliol i de no tancar expedients fins a finals d'any. Ho explica Lluís Girona.

 16:53 
Trias ja és a casa després d'una setmana ingressat per coronavirus. L'exalcalde de Barcelona haurà d'estar 14 dies en aïllament domiciliari i agraeix la tasca dels professionals de l'Hospital Clínic.

 16:47 
GRÀFIC Tercer dia consecutiu amb reducció d'ingressos per coronavirus al Taulí de Sabadell. En les últimes hores han mort vuit persones i 66 més estan a la UCI.

 16:43 
L'Ajuntament de Terrassa dissenya un cartell contra la violència de gènere en motiu del confinament pel coronavirus i anima la ciutadania a penjar-lo a «la comunitat de pisos, a l'ascensor o a la botiga».

 16:31 
JxCat confia que la seva reforma exprés del reglament es pugui aprovar al pròxim ple del Parlament. El grup presidit per Batet considera que no es pot esperar a la tardor per poder celebrar plens telemàtics.

 16:29 
Sílvia Pérez Cruz ajorna la publicació del nou disc pel coronavirus. L'àlbum, de cançons pròpies creades els darrers tres anys, es titula "Farsa (género imposible)" i veurà la llum després de superar la situació "desastrosa i inèdita" actual.

 16:23 
S'intensifica la neteja a Mercavallès per seguir garantint l'abastiment d'aliments. Aquest dimarts s'han repartit mascaretes a tots els treballadors que en cara no en tenien.

 16:16 
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya anuncia l'establiment de mecanismes de compensació per tots aquells títols de transport que no s'hagin pogut utilitzar durant el període de l'estat d'alarma.

 16:10 
L'Estat permetrà contractar aturats i migrants per treballar al camp. El govern espanyol exclou d'aquesta mesura els treballadors afectats per ERTO pel coronavirus o autònoms que rebin la prestació per cessament d'activitat pel coronavirus. Per Bernat Surroca i Sara González.

 16:08 
Els treballadors afectats pels ERTO a Catalunya superen els 625.000. Més de 85.000 empreses han presentat expedients per la crisi del coronavirus.

 16:04 
Més de 2.500 treballadors autònoms demanen l'ajuda econòmica del Govern. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va habilitar des d'ahir una línia de 7.5 milions en ajudes d'un màxim de 2.000 euros per afectat.

 15:56 
Les UCI catalanes destinades al coronavirus estan al 87% de la seva capacitat. El Govern explica que el sistema de Salut compta amb 257 places més per a casos no relacionats amb la pandèmia.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació