Divendres, 11 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 12:31 
María José Sierra explica que s'està dissenyant un estudi ampli i representatiu de la població per tenir informació de quin percentatge de la ciutadania ha passat la malaltia. "El disseny està pràcticament tancat però la logística no és fàcil", detalla la doctora, que explica que quan es faci l'estudi i hi hagi resultats es farà públic.

 12:23 
María José Sierra diu que el repunt de morts i nous contagis "no té més importància" i correspon a un retard a l'hora de comptabilitzar es noves dades. "Les inflexions a les corbes es deuen a les mesures de distanciament social, que busquen disminuir la transmissió del virus", explica la doctora. De cara a la fase de transició, caldrà "intensificar la vigilància i la detecció precoç" per evitar que el virus circuli com ho feia abans. 

 12:22 
La policia espanyola avisa que s'ha observat un "cert relaxament que no es pot permetre" i per això incrementarà la vigilància a les nits i farà més controls en carretera aquests dies de Setmana Santa.

 12:13 
Agbar confina treballadors a les instal·lacions crítiques per garantir l'abastament d'aigua. Un grup de voluntaris viuen en caravanes individuals als centres de treball en torns d'una setmana o quinze dies.

 12:13 
José García Molina, comissari principal de la policia espanyola, se centra en "els que no ho posen fàcil, els ciutadans incívics". "No busquin excuses per sortir de casa, ja coneixem les normes i intentar enganyar els policies és enganyar tots els ciutadans. La desobediència posa en risc la salut de tots", diu el comissari. La policia espanyola avisa que aquesta Setmana Santa quedar-se a casa no és una opció, sinó una obligació. 

 12:08 
Ideen a Igualada un model de mascareta de màxima protecció feta amb gènere de punt. Un cop s'hagi homologat, es podran produir unes 150.000 unitats en dues setmanes.

 12:07 
La Guàrdia Civil ha detingut 25 persones en les últimes 24 hores per persones que s'han saltat l'estat d'alarma.

 12:05 
L'exèrcit continua fent tasques de desinfecció i col·laborant en el transport de productes essencials, així com el trasllat de pacients moderats entre hospitals i hotels medicalitzats.

 11:55 
Una quarantena d'avis de la residència de Cardona presenten símptomes de coronavirus i nou estan greus.

 11:46 
Itàlia planta cara abans de la reunió de l'Eurogrup, però Espanya deixa d'insistir en els "coronabons". Els francesos asseguren que el govern de Pedro Sánchez dóna suport a la proposta del president Emmanuel Macron per un fons temporal per finançar les mesures per pal·liar el xoc. En plena disputa interna a la UE, el candidat a succeir la cancellera Angela Merkel ha qüestionat la seva insistència a utilitzar el MEDE.

 11:40 
María José Sierra situa l'increment de nous casos en un 4% respecte ahir, que permet seguir observant una tendència descendent. Sobre els casos hospitalitzats i a les UCI també s'observa aquesta tendència. "Es comença a observar una baixada de la pressió als hospitals i a les UCI", diu Sierra.

 11:38 
Madrid diu que hospitals de "segon nivell" ja comencen el "replegament" per tornar a la normalitat. El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, que en centres sanitaris grans el procés de reorganització serà més lent.

 11:35 
La Cambra demana mesures fiscals urgents per superar la crisi i reclama la supressió del pagament fraccionat de l'impost de societats per a les petites i mitjanes empreses. Informa Pep Martí.

 11:29 
ÚLTIMA HORA L'epidèmia repunta a Espanya: 743 morts més que deixen una xifra total de 13.798. Els contagis també augmenten i arriben als 140.510 mentre que els pacients hospitalitzats superen ja els 7.000. Pel que fa al nombre d'altes, ja n'hi ha 43.208.

 11:29 
ÚLTIMA HORA El Gran Premi de Catalunya de MotoGP també se suspèn pel coronavirus. Estava previst pel cap de setmanal del 5, 6 i 7 de juny. A part de la cursa de Montmeló, l'organització també ha pres la mateixa decisió amb la de Mugello, a Itàlia. Tots dos seran reprogramats en el calendari, cap a finals d'any.

 11:24 
Sant Cugat repartirà ordinadors per garantir que tot l'alumnat pugui continuar estudiant durant el confinament. A banda, l'Ajuntament ja estudia com fer arribar connexió a Internet a totes les llars amb estudiants que ho necessitin.

 11:13 
La policia espanyola rectifica i es disculpa amb la metgessa que havia multat a Manresa quan sortia de treballar. Informa Pere Fontanals des de la capital del Bages.

 11:11 
ÚLTIMA HORA El Japó declara l'estat d'emergència pel coronavirus. El primer ministre, Shinzo Abe, ha decretat formalment l'alerta sanitària en diverses zones del país, entre les quals hi ha Tòquio i Osaka. Com a l'estat espanyol, aquesta mesura amplia de forma excepcional els poders de l'administració. La decisió arriba després de registrar un increment de nous contagis en les últimes hores.

 11:07 
Boris Johnson està rebent oxigen a l'UCI. El primer ministre britànic està estable i no està connectat a cap respirador.

 11:02 
A la residència Nostra Llar dels Pallaresos, a Tarragona, ja han mort 13 residents i hi ha una trentena de contagiats. L'exèrcit ha fet tasques de desinfecció a l'edifici i catorze treballadors s'han confinat amb els usuaris per evitar la propagació.

 10:55 
Itàlia decreta un aprovat general per a tots els estudiants, amb independència dels resultats acadèmics.

 10:54 
ATENCIÓ Primer dia sense morts registrats per coronavirus a la Xina. Tampoc ha identificat cap nou cas de transmissió local del virus.

 10:50 
Barcelona amplia la moratòria i no cobrarà les quotes del parc públic d’habitatges fins al mes d’agost. A partir de llavors prorratejarà les quotes durant 36 mesos i les rebaixarà si cal, segons informa l'Ajuntament.

 10:43 
Les altes ja representen més d'un terç del total de casos de coronavirus a Catalunya. La xifra de pacients d'hospitals catalans que han superat la malaltia s'ha doblat (i una mica més) en una setmana. Ho explica Sergi Ambudio.

 10:41 
Estudien si la pastilla preventiva del VIH pot evitar el contagi de coronavirus o atenuar-ne la gravetat.


 10:39 
La pandèmia de coronavirus acumula ja 75.000 víctimes mortals a tot el món: aquests són els països més afectats del planeta.

 10:38 
El tancament dels CAP no agrada a les infermeres. Consideren que els malalts estarien millor atesos en els centres que en pavellons "deshumanitzats i sense els recursos adequats".


 10:36 
9 morts més eleven a 87 les víctimes per coronavirus a la demarcació de Tarragona. En total ja hi ha 1.098 infectats i el ritme de contagis no frena.

 10:35 
La residència d'avis Ballús de Valls segueix en una situació crítica. Ja són 15 els usuaris que han mort per coronavirus i hi ha 37 infectats. La Generalitat ja ha intervingut el centre. 

 10:34 
Hi ha un 37% de llits lliures en els centres sanitaris de les comarques gironines. Salut considera que la disponibilitat actual de places hospitalàries a la Regió Sanitària Girona hauria de permetre fer front a les necessitats assistencials dels dies vinents si la tendència actual de casos es manté.

 10:33 
Se suspèn la Setmana de l'Esport 2020 de Sant Hilari Sacalm pel coronavirus. Estava programada del 17 al 31 de maig.

 09:50 
ENQUESTA Què ha de fer el govern espanyol? Relaxar el confinament o mantenir-lo, com reclama Torra i han fet a Itàlia? Vota 👇

 09:24 
S'anul·la la fira del Primer de Maig a Olot pel coronavirus.

 09:07 
GRÀFIC INTERACTIU Els nous ingressos a l'UCI s'estabilitzen als hospitals de Terrassa, la tercera ciutat més gran de Catalunya. Per altra banda, en les últimes 24 hores hi ha hagut nou defuncions i 18 persones han estat donades d'alta.

 08:55 
La gran banca es desmorona en tres mesos i es prepara per a un escenari d'incertesa. El sector es planteja situacions que van des d'una crisi efímera a una recessió que es pot allargar fins al 2021.


 08:34 
Aïllament, paper de vàter, mascaretes, por, esperança, personal sanitari o balcons en il·lustracions, pintures, vídeos, fotografies o animacions: neix el Covid Art Museum, la primera galeria virtual sobre el coronavirus.


 08:20 
Els productors de calçots donen per acabada una temporada que es preveia de rècord. Campanyes consumistes i idees culinàries no són suficients per evitar la pèrdua de cinc milions de calçots pel coronavirus, el que suposa un 25% de la collita. Dels cinc milions només se n'han pogut vendre uns quants milers. Malgrat els esforços i bones intencions no s'ha pogut evitar aquesta mala recta final d'una temporada que apuntava a una xifra inèdita, superant els 18 milions de cebes.

 08:16 
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, diu que la tendència a la baixa sembla "estabilitzada": "És una bona notícia, sembla que és una cosa no massa ràpida però constant". L'expert atribueix les últimes dades, un pèl superiors a les de dissabte i diumenge, al retard pel cap de setmana.

 08:13 
ENTREVISTA Alba Vergés, consellera de Salut: «Les mesures de desconfinament seran bastant focalitzades i han de ser segures». Text de Sara González i vídeo i fotos d'Albert Alemany.

 08:10 
Reduir la pressió a la sanitat i garantir tests massius: els requisits per relaxar el confinament. Anna Vilella i Marina Geli alerten a NacióDigital. del risc d'una segona onada de contagis per coronavirus i reclamen prudència a l'hora d'aixecar restriccions. Escriu Bernat Surroca.

 07:54 
FOTOS de les processons que aquesta Setmana Santa no es veuran a Catalunya. A NacióDigital recuperem les 140 galeries de Setmana Santa que el diari ha publicat, des de 1981 fins a 2018.

 07:52 
🌈 Ciberprofessors per accident; per Clara Virgili.

👉 Els docents es preparen per afrontar el tercer trimestre telemàticament amb continguts avaluables però prioritzant la gestió emocional dels alumnes.

 07:40 
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages regalarà una mona de Pasqua a totes les famílies amb infants de zero a deu anys del municipi. Segons el consistori, seran 750 les famílies que rebran el pastís i els repartiran a domicili voluntaris de Protecció Civil i la Policia Local entre el diumenge a la tarda i el mateix matí de Dilluns de Pasqua.

 07:21 
Els mediadors d'assegurances exploten contra la banca: «Ja n'hi ha prou de jugar brut»
amb aquells autònoms i pimes que sol·liciten alguna de les línies de crèdit avalades per l'ICO; informa Aina Font.

 07:01 
RECULL DE PORTADES dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «On són els tests?», diu «El Punt Avui».

 06:40 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas: "'Heroi' autoritari? No, gràcies". "Que de l'estat d'alarma i la derrota del virus no en sortim amb l'autoritarisme convertit en la gran solució", diu el subdirector de NacióDigital.

 23:15 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia.

 

 23:13 
L'Institut Català de la Salut (ICS) ha tancat en els últims dies a tot Catalunya un total de 46 caps i 462 consultoris locals, cosa que representa aproximadament un 15% i un 75% del total de CAP i consultoris locals de l’ICS, respectivament. Els sanitaris fan visita per telèfon, ordinador i a domicili.

 22:48 
Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s'han comptabilitzat fins avui un total de 10.738 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19. En les últimes 24 hores, 650 persones s'han curat.

 

 22:40 
En les últimes hores s'han confirmat 1.499 positius nous de coronavirus a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 28.323. Del total de casos acumulats, fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 2.908 persones després de sumar 148 defuncions en l'últim dia.

 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació