Divendres, 11 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 22:27 
Els Estats Units superen la barrera dels 10.000 morts, però Trump assegura que es veu "la llum al final del túnel".

Segons el balanç de la Universitat Johns Hopkins, hi ha un total de 347.003 casos positius. Tot i això, hi ha dades que apunten a l'optimisme, ja que Nova York, un dels principals focus, espera estar arribant al pic després d'un "aplanament de la corba".

 22:14 
Josep Maria Serarols, president de la patronal berguedana, reitera que cal una moratòria d'impostos i taxes contra la crisi.

 22:10 
Ja són 909 les persones que vivien en residències a Catalunya que han mort a causa del coronavirus. A més, 1.736 han estat diagnosticades, 4.380 tenen símptomes i 393 residents han estat hospitalitzades.

 

 21:53 
Iglesias assegura que "s'estendrà la mà a totes les forces polítiques" per tirar endavant els 'Pactes de la Moncloa'. El vicepresident segon defensa que hi ha "un gran consens a Espanya" en la necessitat "d'un pacte per allò públic".

 21:48 
El 90% dels atesos al CAP de Camprodon són de segona residència. L'ajuntament del municipi carrega contra totes aquelles persones que han burlat el confinament "posant en risc els que hi viuen tot l'any".

 

 21:25 
Boris Johnson, ingressat a l'UCI pel coronavirus. L'estat del primer ministre britànic ha empitjorat des del seu ingrés a l'hospital d'aquest diumenge.

 

 21:21 
Alba Vergés: «Si es pretén que la setmana que ve la gent ompli el metro, serà una mala decisió». La consellera de Salut apunta que el desconfinament ha de ser "segur" per evitar rebrots i assegura que el Govern prendrà decisions encara que se'ls "requereixi el permís" del govern espanyol. Entrevista de Sara González.

 

 21:17 
Un respirador impulsat pel Consorci de la Zona Franca rep l'autorització per distribuir-se a tot l'estat. Leitat i HP, amb el suport del Parc Taulí i el Consorci de Terrassa, podran fabricar 50 aparells diaris.

 21:10 
Queralt Cuadra, infermera: «Tinc més por de contagiar jo els altres, que no que em contagiïn a mi». La integrant de l'Equip d'Atenció Primària de l'Alt Berguedà, de 28 anys, explica la seva vivència en un moment molt difícil de la crisi sanitària per la pandèmia de la Còvid-19.

 

 21:08 
Un miler d'estudiants espanyols que estan a l'estranger demanen tornar a l'Estat, 200 dels quals des d'Itàlia. Entre dilluns i dimarts sortiran diversos vols italians cap a l'Estat.

 21:02 
El ministre de Cultura es reuneix amb representants del sector per abordar la crisi del coronavirus. Rodríguez Uribes es trobarà dimecres amb els seus homòlegs europeus i, dilluns, amb els consellers de cultura autonòmics.

 20:56 
VÍDEO El Cor Infantil Amics de la Unió anima cantant el personal de l'Hospital de Granollers.

 20:32 
La Intersindical-CSC reclama 900 milions d'euros més per al pressupost de Salut del 2020. La plataforma alerta que Catalunya destina 2.478 euros per habitant a polítiques socials, per sota de la mitjana estatal.

 

 20:25 
El govern espanyol no descarta utilitzar els mòbils per controlar la propagació del virus. Juan Carlos Campo diu que tot s'ha de fer "de manera respectuosa amb l'ordenament jurídic".

 

 20:18 
Els hospitals de Manresa sumen 41 noves altes i un decés per coronavirus en les últimes 24 hores. Entre els quatre hospitals de la capital del Bages hi ha 173 professionals confinats, 131 dels quals positius de coronavirus. 

 20:08 
L'Estat ha repartit més de 23 milions de mascaretes durant la crisi del coronavirus, de les quals gairebé 4,8 milions a Catalunya. Aquesta xifra suposa el 20% del total que s'han distribuït a totes les comunitats autònomes. Catalunya només és superada per Madrid, que n'ha rebut uns 6,3 milions (27%).

 20:02 
ENTREVISTA Queralt Cuadra, infermera d'atenció primària de l'Alt Berguedà: «Tinc més por de contagiar jo els altres, que no que em contagiïn a mi».

 19:47 
Igualada crida a la «no relaxació» després que s'hagi aixecat el perímetre de la conca d'Òdena. Els accessos a la zona s'han reobert després de tancar-se el 12 de març com a mesura contra el brot de coronavirus que s'hi va detectar.

 

 19:39 
El Ministeri de Transports distribueix mascaretes entre els taxistes. Cada titular de llicència VT rebrá dues unitats d'aquest element de protecció.

 19:34 
Creix el nombre de casos de coronavirus al Ripollès però s'estabilitzen els ingressos hospitalaris a l'entorn de la trentena. També es mantenen les defuncions (5) i els pacients derivats a l'UCI del Trueta de Girona (6).

 19:30 
Els operadors de telefonia poden fer un 25% de les portabilitats mòbils d'abans de l'estat d'alarma. En el cas de la fixa, es limita a 50 al dia, atès que en la majoria de casos caldrà la intervenció física d'un tècnic.

 19:26 
Dos models per superar el pic: Itàlia va rebutjar que es relaxés el confinament com vol fer Espanya. El govern italià va instar a "no cometre errors" i no caure en el "fàcil optimisme", quan estava en el punt on ara es troba l'Estat, i va allargar durant 10 dies més l'aturada de sectors no essencials. Ho explica Roger Tugas.

 

 19:17 
L'OMS insisteix a recomanar l'ús de mascareta només a malalts i sanitaris per no "aguditzar-ne l'escassetat". L'organització diu que se'n pot considerar l'ús quan no són possibles altres mesures, com rentar-se les mans.

 19:01 
160 denúncies durant el cap de setmana a Sabadell per saltar-se l'estat d'alarma. La Policia Municipal va denunciar un conductor per quadruplicar la taxa d'alcohol permesa en ple confinament.

 18:59 
La Policia Municipal de Terrassa denuncia 162 persones el cap de setmana per incompliments de l'estat d'alarma. Els agents han fet 139 intervencions a la via pública, 11 en vehicles i 12 en immobles.

 18:54 
El coronavirus causa 33 morts en el conjunt de les residències de gent gran de Sant Cugat. L'Ajuntament ha posat a disposició de les residències "tots els recursos materials i humans necessaris" per pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

 18:45 
El Síndic retreu al Govern manca de “transparència” en la gestió de la Covid-19 a les residències. Reclama material d’autoprotecció per als centres i garantir-ne la desinfecció quan calgui.

 18:34 
Les banderes oficials de Rubí onegen a mig pal en senyal de dol. L'Ajuntament ha comunicat que restaran així mentre duri l'estat d'alarma.

 18:33 
La Policia Nacional multa per desobeir el confinament una metgessa quan sortia de treballar del CUAP Bages, a Manresa. L'han fet fora de la comissaria "de males maneres", dient-li que "els encomanaria el coronavirus" quan portava la documentació per demostrar-ho. 

 18:30 
Els contagis de coronavirus a Itàlia mantenen la tendència a la baixa. El nombre d'ingressats a la UCI també baixa per tercer dia consecutiu.

 

 18:26 
VÍDEO Desenes de veïns d'un poble de Jaén celebren una festa al carrer en ple confinament. Les imatges, que mostren un elevat nombre de persones veient passar una furgoneta amb altaveus i tres grans ninots de peluix, s'han tornat virals a les xarxes socials.

 

 18:18 
GRÀFIC El Taulí encadena dos dies amb menys ingressos. Moren nou persones en les últimes 24 hores i ja s'acumulen 180 defuncions a Sabadell.  

 18:16 
L'Ibex 35 enceta la setmana a l'alça amb un augment del 4% i recupera els 6.800 punts. La resta de borses europees també tanquen amb pujades la sessió del dilluns.

 18:15 
L'exèrcit torna a desinfectar a la Garriga: la UME fa tasques de neteja a la Xarxa de Serveis d'Autisme, on hi hauria un positiu de coronavirus.

 18:12 
269 famílies d'usuaris de residències de gent gran han demanat emportar-se a casa els seus familiars. Fins ara, més de 700 ancians han mort en residències de gent gran a causa de la Covid-19 a Catalunya.

 

 18:08 
Mor Maria Rusiñol, una coneguda infermera de Rubí durant dècades, per coronavirus.

 17:56 
Colau xifra en 700 els avis que tenen símptomes de coronavirus a les residències de Barcelona. L'alcaldessa de Barcelona torna a reclamar al Govern que incrementi els trasllats de residents a centres sanitaris. Ho explica Andreu Merino.

 

 17:53 
CGT i USOC denuncien Grifols davant Treball per «riscos» en la salut i mesures insuficients. L'empresa defensa que la seguretat del seu equip humà és "inqüestionable" i més encara en la situació de la crisi del coronavirus.

 

 17:51 
La Fundació Collserola cedeix quatre impressores 3D al Fab Lab de Sant Cugat per fabricar viseres protectores pel personal sanitari. Els aparells provenen de les escoles Avenç, Ramon Fuster i Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia.

 17:44 
La Guàrdia Urbana de Barcelona ja ha interposat 17.000 denúncies per no respectar el confinament. L'intendent major, Pedro Velázquez, informa que en alguns casos es tracta de persones reincidents. Per Andreu Merino.

 

 17:40 
Obert el termini perquè els autònoms afectats pel coronavirus demanin ajuts. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert una línia de 7.5 milions en ajudes d'un màxim de 2.000 euros per afectat.

 

 17:36 
Quim Torra esclata contra els qui es desplacen a les segones residències. El president de la Generalitat ho considera un gest "d'absoluta insolidaritat" i dona tot el suport al gerent de l'Hospital de la Cerdanya.

 

 17:34 
Mollet distribueix els aliments que s'havien quedat a les escoles entre les famílies més vulnerables.

 17:28 
117 denúncies aquest cap de setmana a Vic per no respectar el confinament.

 17:19 
ÀUDIO ANÀLISI «Els Pactes de la Moncloa, una recepta del passat». Joan Serra Carné, redactor en cap de NacióDigital, analitza, en poc més d'un minut, la proposta del govern espanyol per entomar la crisi econòmica vinculada al coronavirus.

 

 17:13 
Una residència de Sant Quirze del Vallès suma 16 morts i 43 positius de coronavirus. L'Ajuntament reclama al Departament de salut que intervingui el centre de manera "urgent".

 17:06 
El gremi d'instal·ladors alerta que el 80% de les empreses del sector està en fallida: "Les ajudes són insuficients". L'entitat reclama la suspensió dels impostos i la quota d'autònoms, i l'ajornament de contractes de lloguer i hipoteques.

 16:50 
El Taulí de Sabadell acollirà una gran UCI amb capacitat de fins a 217 llits i que podrà donar suport a altres hospitals catalans. L'ampliació es farà de forma "progressiva" i "en funció de les necessitats que es vagin presentant".

 16:48 
ERC demana als serveis jurídics del Parlament que convoquin la ponència conjunta per reformar el reglament de la cambra. En aquest sentit, la formació demana reformar el reglament per poder activar "un format de ple reduït i també un format de ple telemàtic". 

 16:45 
L'Ajuntament de Granollers contracta un servei de neteja especialitzat per a la Fundació Antònia Roura: el consistori diu que s'hi han detectat casos de coronavirus.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació