Divendres, 11 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 16:41 
Dia Mundial de l'Activitat Física: com celebrar-lo en ple confinament?. El Departament de Salut proposa diferents exercicis i consells per mantenir-se actiu malgrat el confinament.

 

 16:36 
Compromís reclama més recursos al govern espanyol per combatre el coronavirus al País Valencià. Demanen frenar les propostes de retallades dels partits de la dreta espanyola.

 

 16:28 
L'Hospital Sant Bernabé de Berga confirma set nou morts per coronavirus en les últimes hores.

 16:18 
Mor la mare de Pep Guardiola per coronavirus. El Manchester City ha comunicat la defunció de Dolors Sala Carrió, de 82 anys, a través de les xarxes socials. La mare de l'entrenador de Santpedor ha mort a Manresa per la Covid-19.
 

 16:09 
El coronavirus frega les 1.500 morts i supera els 95.000 contagis a Alemanya. La gent que entri al país haurà d'estar dues setmanes en quarantena, amb algunes excepcions.

 16:06 
Cinemes catalans projecten la cartellera de manera virtual per sobreviure a les pèrdues pel coronavirus. El sector viu hores crítiques per la pèrdua total d'espectadors a causa del confinament i es busquen alternatives per competir amb les plataformes.

 

 15:55 
Vols treballar a la campanya de la fruita durant dues setmanes? El camp necessita 25.000 treballadors. El Servei d'Ocupació de Catalunya ha obert una borsa de treball per a la campanya agrària.

 

 15:36 
Junts per Catalunya (JxCat) proposa modificar el reglament del Parlament per poder celebrar plens de la cambra catalana de forma telemàtica. Planteja que la forma tingui en compte aquesta via en el cas que "la capacitat de desplaçament dels diputats" es vegi "greument afectada" com a conseqüència de "catàstrofes naturals o accidents greus i a gran escala, crisis sanitàries i greus episodis de contaminació, o paràlisi dels serveis essencials".

 15:28 
269 famílies demanen treure avis de les residències per endur-se'ls a casa. El Govern treballa per separar els usuaris afectats dels que no tenen símptomes.

 15:23 
El País Valencià registra el menor nombre de casos de coronavirus en un dia des del 18 de març. Aquest dilluns la xifra de contagiats per la pandèmia ascendia a 7.334 i havien mort 637 persones.

 

 15:04 
Baixen a la meitat les persones que arriben a urgències dels hospitals catalans pel coronavirus. El 85% dels llits d'UCI estan ocupats per persones contagiades de la Covid-19. Per Andreu Merino.

 

 15:01 
Pilar Serra Colomer, veïna de Sant Joan de les Abadesses, ha celebrat el centenari del seu naixement aquest diumenge, 5 d’abril.

 14:51 
OPINIÓ «Municipalisme per recuperar la vida». Cinc propostes per donar resposta a la crisi del coronavirus des dels ajuntaments.

Veus de diferents punts del territori, com les de Dolors Sabater (Badalona), Carles Escolà (Cerdanyola del Vallès) i Cristina Andreu (Girona), reflexionen entorn del paper del municipalisme.

 

 14:45 
La Generalitat ha acceptat la proposta del govern d'Ada Colau perquè el preu màxim d'un servei funerari bàsic a Barcelona no passi dels 2.500 euros mentre duri l'estat d'alarma.

 

 14:39 
Europa s'acosta als 600.000 contagis de la Covid-19 i supera els 45.000 morts, segons les últimes dades publicades aquest dilluns pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). Concretament, es registren 582.554 positius i 47.741 defuncions.

 14:33 
Brussel·les desbloqueja 8.000 milions d'euros per finançar 100.000 pimes afectades per la crisi de la Covid-19. La Comissió Europea vol donar liquiditat a les petites i mitjanes empreses per garantir la seva "supervivència". Els diners estaran disponibles a partir d'aquest mes d'abril es podran demanar directament a través dels bancs i els creditors que participen en el programa.

 14:29 
El Govern adverteix Sánchez que no validarà uns nous Pactes de la Moncloa si serveixen per «recentralitzar». Meritxell Budó assegura que la Generalitat estudiaria la proposta si compta de manera "concertada" amb Catalunya. Per Andreu Merino.

 

 14:18 
Sanitat reivindica les mesures adoptades i es prepara per abordar la «fase de transició». El ministre Salvador Illa detalla que la nova etapa ha de permetre la reactivació de certs sectors socials tenint en compte criteris de salut pública i econòmics. Per Bernat Surroca.

 14:15 
Barcelona avisa que està arribant al límit d'incineracions i preveu enterraments temporals de dos anys. L'Ajuntament calcula que partir de dimecres no podrà assumir totes les peticions per no superar el mes d'espera. 

 14:13 
Sabadell atura tota la programació cultural fins l'estiu. L’Estruch, la Sala Miguel Hernández, la Faràndula i el Teatre Principal abaixen el teló de la programació de la temporada hivern-primavera 2020 i es treballa per reprogramar els espectacles per la temporada 2020-2021.

 14:06 
Sant Vicenç de Castellet anul·la les Caramelles i Sallent fa el mateix amb la Setmana Cultural i els actes de Sant Jordi que tenia preparats, al Bages.

 14:02 
L'antiga residència d'avis d'Amposta ja està preparada per acollir pacients amb la Covid-19.

 13:58 
Ja són 620.000 els treballadors afectats per ERTOs a Catalunya. El conseller de Treball, Chakir El-Homrani, expressa preocupació per la capacitat de l'Estat d'assumir les prestacions d'atur. Informa Andreu Merino.

 14:00 
El  ministre José Luis Ábalos demana un gran pacte "com el de fa 40 anys" per superar la crisi del coronavirus, en roda de premsa a la Moncloa. El president espanyol, Pedro Sánchez, ja havia invocat dissabte els Pactes de la Moncloa del 1977.

 13:56 
La Cambra situa Espanya a la cua en la resposta dels estats a la pandèmia. L'entitat ha analitzat les mesures dels diversos països a l'hora d'afrontar les conseqüències del coronavirus i sosté que Espanya encara té marge per actuar. Informa Pep Martí.
 

 13:54 
Tens una mascota? Aquests són els animals que poden contagiar-se de coronavirus.
 

 13:52 
El Consell d'Europa insta a «no discriminar» en l'alliberament temporal de presos pel coronavirus. En un comunicat, la comissària de Drets Humans Dunja Mijatovic demana especial atenció als condemnats per delictes no violents, la gent gran i els malalts
 

 13:47 
Salut prepara un pla perquè els ingressats per coronavirus tinguin contacte diari amb la família. El Govern preveu que modificar alguns criteris d'acompanyament als hospitals. Informa Andreu Merino.

 13:43 
VÍDEO Manresa canta «Corren» de Gossos des de balcons i terrasses de la ciutat. En el marc de la campanya Manresa és un clam impulsada per Ràdio Manresa.  

 13:46 
El ministre de Sanitat treu pit per les decisions preses pel govern espanyol contra el coronavirus, el dia que les xifres de morts diaris baixen al nivell de fa dues setmanes.  "Espanya ha estat el primer país d'Europa a decretar l'estat d'alarma", afirma Salvador Illa, que proclama que les mesures que va aprovar l'executiu de Pedro Sánchez "han funcionat".

 13:39 
La Romeria de San Isidro Labrador de Sabadell tampoc es farà pel coronavirus. La festa s'havia de celebrar el 17 de maig.

 13:37 
Celebrar els 100 anys en temps de coronavirus: la Pilar, de Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès), gaudeix d’un aniversari estrany a causa de la pandèmia.

 13:36 
Illa es felicita per les mesures contra el coronavirus. El ministre de Sanitat afirma que "sens dubte" han funcionat, en compareixença des de la Moncloa

 13:31 
La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) reclama una paga extraordinària i 15 dies de vacances pels sanitaris de centres concertats un cop hagi acabat la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. El sindicat també reclama que els materials de protecció arribin "ja" als hospitals i centres mèdics.

 13:22 
Ferrocarrils reprendrà a partir de dimarts el trajecte fins a Igualada. Es recuperen els serveis de bus dels municipis de la Conca amb Barcelona i Manresa.

 13:17 
VÍDEO El rector Marc Majà beneeix Berga i la comarca des de Queralt. La benedicció va realitzar-se dissabte durant la vigília de Rams.

 13:11 
L’Exèrcit comença a muntar instal·lacions per fer tests ràpids a la població. Les forces armades ja han col•locat tres tendes de campanya a Valladolid. Fins ara el sistema de proves des del cotxe s’ha realitzat en algunes poblacions de Galícia, com Vigo, Ourense, Lugo, la Corunya o Pontevedra.

 13:09 
L'Hospital Penitenciari de Terrassa ja té 15 reclusos ingressats per coronavirus. Justícia ha informat que dels 20 casos positius entre la població reclusa, tres ja han estat donats d'alta i 31 més estan en estudi. 

 13:06 
El Departament de Salut ha respost negativament a la petició dels ajuntaments de Rubí, Terrassa i Castellbisbal d'instal·lar un hospital de campanya al pavelló de Can Jofresa de Terrassa i un centre sanitari d'emergència al pavelló poliesportiu de La Llana de Rubí per fer front a la crisi sanitària del coronavirus.

 13:01 
El grup català Europastry, amb seu central a Sant Cugat del Vallès, ha presentat un ERTO per força major que afectarà 412 treballadors dels més de 1.800 que té a tot l'Estat. La companyia, que fabrica i distribueix pa i brioixeria ultracongelada, no especifica l'afectació que tindrà a cada centre.

 12:57 
Barcelona habilita un dispositiu per acollir a 70 persones sense llar amb addiccions. L'equipament és un espai cedit per la Fundació Pere Tarrés i està adaptat a les necessitats d'aquest col·lectiu. A més d'oferir un sostre també funcionarà com un servei de reducció de danys pel consum de drogues i alcohol.

 12:54 
Mor Alfonso Cortina víctima del coronavirus. L'expresident de Repsol i Colonial tenia 76 anys.

 12:49 
Més de 5.000 euros recaptats contra la Covid-19 amb samarretes del SEM fetes a mà. Davant l'èxit de la demanda, la parella que les fabrica i distribueix n'ha fet amb dissenys de bombers, policies i personal sanitari.

 12:43 
Telefonica registra un augment del 155% del consum del telèfon fix a Catalunya durant el confinament. Aquest increment es va produir en cap de setmana, concretament el dissabte 28 de març.

 12:35 
La Diputació de Barcelona rep una nova partida de material sanitari per equipar el personal de serveis essencials. Entre el material rebut hi ha 200.000 mascaretes i guants, 10.000 granotes i 1.000 ulleres que repartiran els ajuntaments a policies locals, serveis d'atenció domiciliària, brigades de neteja, personal funerari i protecció civil, entre d'altres.

 12:27 
FOTOS Així ha sigut la intervenció de la UME a Terrassa. La Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit espanyol va dur a terme tasques de desinfecció a residències de gent gran de la ciutat.

 12:27 
El govern espanyol xifra en 19.400 els sanitaris infectats per coronavirus.

 12:25 
La Cambra assegura que l'estat espanyol pot fer molt més per respondre a les conseqüències del coronavirus i compara la seva actuació amb la de la resta de països europeus i els Estats Units.

 12:23 
FOTOS L'Hospital d'Olot per dins, en temps de coronavirus. El fotògraf de NacióDigital, Martí Albesa, mostra de prop la realitat de pacients i personal sanitari al centre de la Garrotxa.

 12:18 
L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita demana la col·laboració dels veïns per identificar segones residències ocupades durant la Setmana Santa.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació