Divendres, 11 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 12:13 
Berga Resort posa a disposició de Salut tots els seus bungalows per acollir el personal sanitari. L'hospital de referència al Berguedà ha fet una crida, les últimes setmanes, per trobar personal sanitari davant l'auge de positius en coronavirus entre el seu personal.

 12:05 
Mor per coronavirus el president de la Comissió Islàmica d'Espanya. Rian Tatary Bakry, ha mort aquest dilluns als 72 anys a Madrid on era ingressat a l'hospital des de feia dies. Tatary va inaugurar la mesquita de Manresa.

 11:48 
Mor el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet per coronavirus. Considerat un dels guionistes més importants del país, és autor d'algunes de les sèries més emblemàtiques de TV3.

 11:43 
ÚLTIMA HORA Espanya suma 637 morts en 24 hores i ja supera els 13.000.Hi ha més de 135.000 persones infectades i les UCI continuen sota pressió amb prop de 7.000 pacients. Des que va començar la crisi, 40.437 persones han superat la malaltia. Per Bernat Surroca.


 11:36 
Castelldefels posa a disposició de Salut un hotel per medicalitzar-lo en cas de necessitat. El municipi disposa de tres establiments amb les característiques necessàries. En funció de les necessitats, l'hotel podrà acollir pacients que hagin de ser objecte d’un seguiment en condicions d’aïllament o allotjar que hagin d'estar en quarantena i no la puguin fer a casa seva per la raó que sigui.

 11:32 
Espanya supera els 13.000 morts per coronavirus i els 135.000 contagis.

 11:26 
Amposta suspèn la Festa del Mercat a la Plaça. L'esdeveniment de recreació històrica estava previst celebrar-se entre el 15 i el 17 de maig de 2020.

 11:23 
Suspesa la celebració dels 75 anys dels gegants de Ripoll. La festa estava prevista per al 23 i 24 de maig.

 11:15 
VÍDEO Els professors de l'INS Investigador Blanxart de Terrassa canten i ballen al ritme de «Celebrem» per animar als alumnes durant el confinament.

 11:01 
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, xifra en 1.100 milions d'euros el cost mensual per a l'Estat espanyol dels ERTO a Catalunya. Díaz destaca que tracten "d'esmorteir socialment al màxim" l'impacte de la crisi derivada del coronavirus.

 10:54 
Primer dia sense nous casos de coronavirus confirmats a la Vall d'Aran, la xifra de positius al territori supera els 70 des de l'inici de la pandèmia. Tot i així el govern aranès es mostra prudent i ha notificat que "espera el resultat d'algunes proves realitzades".

 10:49 
Iceta defensa el dret dels presos polítics a passar el confinament a casa. En una entrevista a Radio 4, el primer secretari del PSC ha afirmat que els presos independentistes "no han de ser tractats d'una manera i la resta d'una altra".


 10:43 
El batlle d'Olot no descarta que l'exèrcit espanyol arribi a la ciutat per a fer tasques de desinfecció. La CUP recorda que la capital és «municipi desmilitaritzat» i que les cooperatives agràries, els Bombers i els Agents Rurals ja s'han ofert a fer aquestes feines. Informa Xavier Borràs.

 10:34 
El govern espanyol xifra en uns 3.000 ciutadans pendents de poder tornar a l'Estat per les restriccions aèries. La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ho ha explicat en una entrevista a Antena 3, on també ha dit que ja són 21.000 els espanyols que ha aconseguit retornar.

 10:30 
Els Mossos desmunten els controls perimetrals a la conca d'Òdena. La zona estava aïllada des del 12 de març per intentar contenir el brot de coronavirus.


 10:25 
Rodalies registra una caiguda de passatgers del 95,5% i FGC del 90,2% aquest dilluns en comparació amb una jornada habitual.

 10:22 
El Ministeri de Salut de la Xina ha confirmat aquest dilluns un nou cas de Covid-19 de transmissió local a la província de Guangdong i 38 més procedents de l'estranger.Les autoritats han informat que s'ha registrat una mort a la província de Hubei, on es troba Wuhan  (epicentre del virus al país asiàtic),  i deu casos sospitosos, tots importats.

 10:18 
La ministra d'Exteriors avisa que la ciutadania haurà d'acostumar-se a utilitzar mascaretes quan acabi el confinament. Arancha González Laya assegura que a mesura que es pugui anar sortint al carrer "estaran disponibles".

 10:18 
La ministra d'Exteriors avisa que la ciutadania haurà d'acostumar-se a utilitzar mascaretes quan acabi el confinament. Arancha González Laya assegura que a mesura que es pugui anar sortint al carrer "estaran disponibles".

 10:16 
Mor per coronavirus Joan Fibla, responsable de mercats i fires de l'Ajuntament de Sant Cugat. L'alcaldessa Mireia Ingla ha anunciat que el personal del consistori guardarà avui un minut de silenci en record de Fibla i tots els seus anys de servei a Sant Cugat. 

 10:07 
Menys estrès per als treballadors de l'Hospital de Vic amb la reordenació del torns i contractació de nou personal. No els manca material de protecció, però destaquen la "responsabilitat" dels professionals per allargar-ne la vida útil.

 10:05 
Iceta no entén "l'actuació preventiva" del Tribunal Suprem sobre els polítics presos. El dirigent socialista creu que no s'han de fer distincions entre presos i que els del 100.2 es poden acollir al confinament a casa.

 09:33 
Les treballadores de la residència Gènesis de Terrassa es confinen amb els avis per evitar contagis per coronavirus. Van iniciar el confinament el passat 22 de març i asseguren que la mesura ha estat un èxit perquè fins ara "ningú ha presentat símptomes".

 09:17 
Cinc noves defuncions el cap de setmana augmenten a 21 els morts amb Covid-19 a l'Hospital d'Olot. El nombre de pacients ingressats voreja la seixantena –igual que els sanitaris infectats–, mentre ja s'han produït vint-i-una altes a domicili.

 09:06 
La CGT també denuncia l'Institut Grifols davant d'Inspecció de Treball per posar en risc la salut dels treballadors. El sindicat assegura que hi ha una persona morta per coronavirus i que l'empresa no va activar cap protocol de confinament. Anteriorment la situació havia estat denunciada per USOC.

 09:02 
El 72,4% dels catalans reduiran el consum després del confinament, especialment en turisme i oci. Així se'n desprèn de l'estudi "L'impacte del coronavirus en estats d'ànim, hàbits i consum", elaborat pel professor de l'EAE Business School, Pablo Contreras. 

 08:53 
La línia d'avals del govern espanyol destinada a facilitar la liquiditat d'autònoms, pimes i empreses estarà operativa des d'aquest dilluns 6 d'abril, una vegada que l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i les entitats financeres han subscrit els corresponents convenis de col·laboració. Aquesta mesura cobrirà els crèdits concedits des del 18 de març.

 08:47 
Súria traslladarà les caramelles més grans de Catalunya als balcons i finestres de la vila.

 08:42 
Les empreses d'esports d'aventura demanen l'IVA reduït del 10% per superar la crisi del coronavirus. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, explica que la Setmana Santa, l'1 de maig i els grups escolars els suposen un 50% de la facturació anual.

 08:38 
Un tigre d'un zoo de Nova York, contagiat per coronavirus. Es creu que la malaltia ha estat transmesa a l'animal a traves d'un dels empleats que també esta infectat.

 08:22 

Antoni Trilla,cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, dona per fet que l'aïllament de casos asimptomàtics plantejat pel govern espanyol seria "de caire voluntari" i que "en cap cas" seria "forçós". Ho ha explicat aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha remarcat que "aquí no toca de cap de les maneres" ja que Espanya és un país democràtic.

 07:56 
El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dilluns l'ordre d'aixecament del confinament perimetral de la Conca d'Òdena. L'ordre va ser signada diumenge pel ministre de Sanitat a petició del Govern. Es fa efectiva des del moment de la seva publicació.
La resolució argumenta que la Generalitat ha demanat reconsiderar el confinament perimetral a la vista de l'evolució de les xifres epidemiològiques en els municipis afectats presentades pel Departament de Salut, però també de les noves restriccions del govern espanyol que prohibeixen les feines no essencials.

 07:46 
El coronavirus ha trastocat de dalt a baix el país. A la crisi sanitària ja s'hi han sumat les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia, i també les polítiques. A les files del Govern, però, existeix una certesa: les eleccions catalanes no arribaran fins, com a mínim, finals d'any. Ho explica Oriol March.

 07:31 
RECULL DE PORTADES dels principals diaris de paper espanyols i catalans. «Catalunya aixeca cinc hospitals de campanya amb 1.350 llits», explica «El Periódico».

 07:10 
La consellera de Sanitat d'Escòcia, Catherine Calderwood, ha dimitit en difondre's una fotografia seva prop de la seva segona residència a Earlsferry, incomplint les pròpies normes de confinament del Govern escocès.

 06:40 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas. "Qui signa un nou Pacte de la Moncloa?". "El 'catalanisme' majoritari ja no vol reformar Espanya però haurà de gestionar la demanda de solucions de la ciutadania", diu el subdirector de NacióDigital.

 22:43 

De poliesportiu a centre sanitari en vuit dies: la contrarellotge de l'Hospital del Mar

NacióDigital entra al gimnàs reconvertit en recinte mèdic en temps rècord: els primers pacients arribaran aquest dilluns a l'espai, habilitat amb preses d'oxigen, maquinària, calefacció, internet i 72 llits; per Sara González i Albert Alemany

 22:35 
Ja han mort més de 700 avis per coronavirus a les residències de Catalunya

Hi ha 1.631 diagnosticats, 283 hospitalitzats i 216 residències ja estan afectades

 22:28 
ÚLTIMA HORA Boris Johnson, ingressat d'urgència per coronavirus. El primer ministre britànic presenta símptomes de la Covid-19 des de fa 10 dies.

 21:28 
Els Pactes de la Moncloa, quan l'Estat va pactar amb el PCE i els nacionalistes

Els grans acords del 1977 es van fer integrant l'esquerra i els sindicats, enfront una dreta i sectors empresarials reticents; l'anàlisi de Pep Martí

 20:24 
El govern espanyol entrega a Catalunya 180.000 tests de diagnòstic ràpid de coronavirus i mig milió de mascaretes.

 19:37 
El Regne Unit allibera 4.000 presos pel coronavirus.

 19:35 
Itàlia registra la dada més baixa de morts per coronavirus de les darreres tres setmanes.

 19:34 
Súria traslladarà les caramelles més grans de Catalunya als balcons i finestres. Un dels actes centrals serà la interpretació col·lectiva d'"El Cant del Poble" des de les cases de tots i totes les caramellaires.

 19:15 
L'estat de Nova York ja suma més de 122.000 contagiats i 4.000 morts. La màxima diària es va sumar ahir dissabte amb 630 persones que van perdre la vida en només 24 hores. La capital és l'epicentre de més contagis de tots els Estats Units.

 19:01 
A presó dos homes per robar en dues farmàcies de Barcelona en ple confinament.

 18:58 
Sis nous casos de coronavirus diagnosticats a l'Ebre aquest diumenge. El nombre de positius acumulats és de 118, i 34 persones estan hospitalitzades, 9 de les quals a l'UCI.

 18:56 
El coronavirus es frena a la demarcació de Lleida; un mort i 26 contagis nous.

 18:29 
Itàlia registra avui 525 morts per coronavirus. Aquesta és la dada més baixa de les últimes tres setmanes.

 18:09 
Mémora multiplica per 5 els serveis funeraris a Barcelona i per 7 a Madrid. L'empresa funerària explica que en aquests moments només ofereixen serveis funeraris amb "el mínim imprescindible".


Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació