Divendres, 11 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:08 
ENTREVISTA Mercè Boada: «La pandèmia ha fet encara més invisibles els malalts d'Alzheimer». La neuròloga i directora de la Fundació ACE, que lluita contra la demència, explica la fragilitat d'un col·lectiu que pateix doblement el coronavirus. Per Pep Martí.

 18:04 
VÍDEO Steven Spielberg presenta pel·lícules clàssiques i gratuïtes per al confinament. Una iniciativa de l'Institut del Cinema Americà posa a disposició del públic un film de Hollywood cada dia a través d'internet.

 18:04 
Osona registra 533 infectats per coronavirus i 51 morts. Segons el Consorci Hospitalari de Vic, dels casos positius, un 20% són professionals sanitaris.

 17:38 
El govern espanyol avisa d'una major intervenció en l'economia davant la crisi del coronavirus. Ábalos assegura que el "cost" de la crisi i l'aturada econòmica s'haurà de repartir "entre generacions".


 17:22 
Europa registra més de 550.000 contagis de coronavirus i gairebé 45.000 morts.

 17:09 
L'alcaldessa de Vic dona positiu per coronavirus. Anna Erra, que ha tingut símptomes lleus de Covid-19, reitera que no s'ha d'abaixar la guàrdia i cal quedar-se a casa.


 17:00 
Creixen els treballadors afectats per ERTOs a Catalunya: 4.000 més en només 24 hores. Ja hi ha 83.533 empreses que han registrat un expedient regulació d'ocupació temporal.

 16:14 
La Generalitat també permet fer ús dels horts si és per a l'autoconsum. A partir d'ara ja es pot anar als horts que estan fora del domicili si és per collir productes necessaris per a la subsistència.

 14:58 
El ministre de Sanitat confirma que s'aixeca el confinament de la conca d'Òdena. Salvador Illa assegura que les autonomies rebran un milió i mig de tests entre aquest diumenge i dillun. Informa Àlvar Llobet.


 14:48 
Diumenge de Rams, amb ratolí, càmera i música enllaunada. Les parròquies del Bages oficien la cerimònia més popular de Setmana Santa des de la distància, amb la tecnologia com a aliada. Informa Pere Fontanals

 14:46 
Torra demana a Sánchez mantenir el confinament total més enllà de Setmana Santa. El president de la Generalitat també reclama el retorn de competències en sanitat i tests massius. Informa Pep Martí.


 14:43 
Torra insisteix en la pròrroga del confinament; la protecció dels treballadors amb una renda bàsica universal; suport als autònoms i a les empreses; i la recuperació de les competències.

 14:40 
Quim Torra apunta que dels 1.800 milions dels costos previstos en matèria sanitària, el govern espanyol només s'ha compromès a aportar-ne 50 milions.

 14:38 
Torra destaca que la Generalitat ha aportat fins ara el 90% dels recursos que necessiten els hospitals i ha portat bona part del pes de l'emergència.

 14:37 
Torra titlla de fracàs el sistema de subministrament centralitzat. "Ens falten molts materials per a les residències, especilament equips de protecció", afegeix.

 14:36 
Quim Torra remarca estar d'acord amb la pròrroga de l'estat d'alarma, però també en la pròrroga del confinament.

 14:31 
L'Hospital Parc Taulí de Sabadell guanya una cinquantena de llits d'UCI per fer front a la pandèmia.

 13:33 
El govern espanyol fixa el missatge que s'aplana la corba de morts. El cap de l'estat major, tinent general Villarroya, destaca el paper de la Guàrdia Reial en el combat contra la pandèmia. Informa Pep Martí.



 13:32 
El president de la Generalitat Quim Torra informarà avui a les 14.30h, de la reunió que ha mantingut aquest matí per videoconferència amb el president del govern espanyol Pedro Sánchez.

 13:03 
Els futbolistes de Primera i Segona Divisió de futbol expliquen, en un comunicat difós per l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), que "la primera preocupació i exigència és la salut" i que la competició "no s'ha de reprendre fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin".

 13:00 
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, es mostra "convençut" aquest diumenge que el departament de Salut donarà les dades de morts per Covid-19 a la zona i recorda que és qui en té la competència. Ahir el Govern va anunciar que no s'havien registrat noves morts a la conca d'Òdena, mentre que Castells va dir que hi havia hagut 11 defuncions.

 12:52 
Maria José Sierra explica que l'aïllament de pacients sense símptomes en infraestructures és una de les mesures que s'ha plantejat després de l'etapa de "distanciament social".

 12:36 
Maria José Rallo, secretària general de Transports, explica que, pel que fa a la mobilitat entre províncies, el transport privat ha reduït entre un 80 i 85%.

 12:33 
El govern espanyol demana a les autonomies una llista d'infraestructures per allotjar pacients sense símptomes. Es pretén evitar que puguin contagiar altres persones.

 12:34 
Maria José Sierra, directora adjunta del centre de coordinació d'alertes sanitàries, remarca que s'han observat un "descens de casos de Covid-19", així com els pacients ingressats a l'UCI.

 12:02 
El govern espanyol anuncia en la conferència de presidents autonòmics que entre aquest diumenge i dilluns enviarà a les autonomies un milió de tests per detectar el coronavirus.

 11:51 
Eduard Sanjurjo, director assistencial de l'Hospital del Pallars: «Treballem amb la hipòtesi que tindrem molts més contagis els propers dies».

 11:29 
La xifra de morts a l'Estat s'estabilitza: 674 en les últimes 24 hores. El nombre total de defuncions ascendeix a 12.418 i els contagis ja se situen en 130.759 casos diagnosticats.

 11:29 
El president espanyol, Pedro Sánchez, demana a Europa activar una "economia de guerrra" per poder fer front a l'impacte del coronaviurs. En un article publicat a diversos diaris europeus, el dirigent socialista ha celebrat el programa temporal de compra de deute del Banc Central Europeu (BCE) i el pla anunciat per la Comissió Europea contra l'atur, "però no és suficient".

 11:04 
 El Comitè de Bioètica d'Espanya rebutja que edat i tenir discapacitat siguin criteris exclusius a l'hora de prioritzar l'assistència per Covid-19.

 10:55 
Un mecànic de Sabadell desinfecta de franc vehicles policials de la ciutat: informa Albert Hernàndez, amb fotografies de Juanma Peláez.

 10:51 
REPORTATGE. Sense ajuts i encara més invisibles: el doble aïllament de les víctimes de tràfic de persones. Les entitats alerten de l'increment de la vulnerabilitat en termes vitals i econòmics que el confinament implica per a persones obligades a exercir la prostitució, la mendicitat o treballs de la llar. Per Sara González.


 10:51 
Pedro Sánchez ja ha començat la videoconferència amb els presidents autonòmics, en la qual hi participa Quim Torra. Acompanyen a Sánchez els ministres de Sanitat, Salvador Illa; Defensa, Margarita Robles; Interior, Fernando Grande-Marlaska; i Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luís Ábalos.
 

Quim Torra, reunit per videoconferència amb Sánchez i els president de les comunitats autònomes. Foto: Generalitat de Catalunya

 10:31 
Davant les recomanacions sanitàries dient que ara sí cal portar mascareta per sortir el carrer, i l'escassetat d'aquestes arreu de l'Estat, el govern de Cantàbria repartirà teles acoblables perquè es puguin protegir.

 10:24 
La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest diumenge a "El Suplement" de Catalunya Ràdio que la pròrroga de l'estat d'alarma plantejada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no contempli seguir amb el confinament total més enllà del 9 d'abril: "No pot ser que acabi Setmana Santa i es torni a la situació anterior".

 10:21 
La investigadora Clara Granell diu a Catalunya Ràdio que les mesures que s'estan plantejant per aixecar el confinament són "massa optimistes". Veu la tornada a la normalitat "molt lluny" i fins i tot creu que és impossible que es pugui reprendre la temporada turística.

 10:20 
Economistes avisen que moltes declaracions de la renda a Catalunya sortiran a pagar. Aposten per allargar el termini màxim almenys fins al setembre perquè els contribuents puguin obtenir més liquiditat.

 09:41 
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, afirma en una entrevista a RAC1 que "ens hem de treure del cap que podem replicar l'aula i seguir el temari".
 

 09:41 
Serà aquesta crisi econòmica molt més greu que la del 2008? Parlen els experts. Els economistes José María Gay de Liébana i Santiago Niño Becerra, l'auditora financera Anna Gener i la sociòloga Iolanda Fresnillo analitzen l'escenari que ja està deixant el coronavirus. Per Pep Martí.

 09:37 
PORTADES Els diaris d'avui vénen amb una dosi d'optimisme i amb la mirada posada en el futur.«Curats» a «El Periódico»

 23:33 
Catalunya registra la xifra de morts per coronavirus més baixa de l'última setmana. Salut comptabilitza 129 víctimes mortals i 1.298 casos nous en les últimes 24 hores. Informa Sergi Ambudio.

 22:49 
Un sistema innovador dissenyat a Catalunya permet proveir d'aire a dues persones alhora amb un sol respirador. El nou mòdul intel·ligent de distribució d'aire és fruit de l'aliança del Consorci Sanitari de Terrassa i Proton New Energy.

 22:27 
Andorra farà un test ràpid a tota la població per fer un estudi sobre la immunitat al coronavirus. La investigació els permetrà decidir quines activitats socials i econòmiques es poden reprendre.

 22:10 
Enllestides les tasques d'adequació de dos Pavellons de Salut a Barcelona. Aquest diumenge l'Hospital de Sant Pau ja podrà començar a atendre pacients al nou recinte habilitat del Centre Esportiu Municipal Guinardó, que podrà acollir fins a 100 llits en una primera fase. També s'ha acabat l'adequació del centre esportiu Claror Marítim, extensió de l'Hospital del Mar, on s'acollirà pacients a punt de rebre l'alta i es treballarà aspectes de rehabilitació i força muscular, amb especial atenció a la musculatura respiratòria.

 22:06 
El coronavirus ha costat la vida a més de la meitat dels avis que moren cada mes a les residències. Salut xifra al març en 511 les defuncions per la Covid-19 en residències d'avis, on mensualment hi morien de mitjana unes 900 persones. Ho expliquen Bernat Surroca i Andreu Merino.

 21:50 
ÚLTIMA HORA Ja són 634 els morts per coronavirus a les residències d'avis de Catalunya. La xifra de defuncions als geriàtrics ha crescut en 63 casos les últimes 24 hores. Informa Oriol March.

 20:59 
Dos avions amb 3,5 milions d'unitats de material sanitari per repartir a les comunitats arriben a l'aeroport de Madrid. Catalunya ha rebut de l'Estat 3.429.188 mascaretes des del 10 de març al 3 d'abril.

 20:49 
Fotos dels feligresos als bancs: l'original inciativa de la parròquia Sant Miquel del Cava per celebrar la Setmana Santa. És una idea del mossèn Joan Guerola, qui s'ha inspirat en iniciatives semblants d'Itàlia. Ho explica Sofia Cabanes des de les Terres de l'Ebre.

 20:22 
L'hospital de Sant Andreu registra dos morts per coronavirus aquest dissabte i la suma total a Manresa puja a 82. Sant Joan de Déu, Centre Hospitalari i Clínica Sant Josep no computen cap defunció per la malaltia en les últimes 24 hores. Per Pere Fontanals. 

 20:16 
CRÒNICA Sánchez ressuscita l'esperit de la Transició per combatre la pandèmia. El president espanyol crida l'oposició a reeditar els Pactes de la Moncloa, prorroga l'estat d'alarma fins el 26 d'abril i relaxarà el confinament total quan acabi la Setmana Santa. Ho explica Oriol March. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació