Divendres, 11 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 20:14 
Així hem de desinfectar la fruita i les verdures: amb lleixiu i seguint aquests cinc passos. Salut recomana un mètode fàcil i a l'abast de tothom per netejar els aliments després de la compra. 

 20:07 
Catalunya ha rebut 3,5 milions de mascaretes des de l'inici de la crisi de part del govern espanyol. L'Estat ha repartit un total de 38 milions d'unitats de material entre les comunitats autònomes. Madrid és la que n'ha rebut més 5,7 milions, el 28% del total. Catalunya ha rebut el 16,7% del material i Andalusia el 9%.  

 20:05 
Treballadores d'un zoo del Regne Unit s'autoconfinen tres mesos per cuidar dels animals. El personal del zoològic ha iniciat una campanya de recaptació de diners per fer front a les despeses. 

 19:55 
L’exèrcit espanyol ha fet la primera actuació a les comarques gironines a Campdevànol. Ha desinfectat la residència de gent gran però, en canvi, l’Hospital Comarcal ho ha rebutjat per tenir un servei propi. 

 19:49 
Dos avions procedents de la Xina han arribat avui a Madrid amb tres milions i mig de mascaretes, bates i respiradors no invasius. El Ministeri de Sanitat ha adquirit el material que es repartirà entre les comunitats autònomes. 

 19:40 
Les patronals alerten que la pròrroga de l'estat d'alarma pot fer "més profunda" la recessió econòmica. La CEOE i CEPYME insisteixen que cal aturar el pagament d'impostos com l'IVA, l'IRPF o les cotitzacions a la Seguretat Social als sectors "més colpejats" pel descens de l'activitat.

 19:22 
Tecnologia infraroja i ultraviolada: així s'adapta una empresa del Bages per desinfectar el coronavirus. E. Vila Projects ha adaptat els seus serveis tecnològics per higienitzar mascaretes a l'espera de l'homologació d'un laboratori d'analítiques microbiològiques. Ho explica Pere Fontanals. 

 19:20 
Les mascaretes de busseig del Decathlon ja s'utilitzen per protegir el personal sanitari. S’implantaran en la pràctica assistencial de l’àrea de crítics dels hospitals catalans la setmana que ve. 

 19:18 
VÍDEO Així es treballa a la pista coberta d'atletisme de Sabadell per convertir-la en un hospital de campanya. Informa Albert Hernàndez.

 19:03 
Barcelona convoca una sessió de fitness als balcons de la ciutat. L'Ajuntament de Barcelona ha proposat a la ciutat fer "un gran repte esportiu" i ha convocat una sessió de fitness als balcons el diumenge 12 d'abril a les 12 del migdia. La cançó que acompanya la coreografia és Ballarem, del grup Koers. 

 18:51 
Més de 610.000 treballadors afectats per les gairebé 83.000 empreses catalanes que han fet un ERTO. Els sectors més afectats són l'hostaleria, el comerç i les activitats artístiques i culturals. 

 18:50 
El País Valencià distribueix 40.000 mascaretes entre els taxistes, transportistes i treballadors de FVG. També s'entregaran 40.000 parell de guants i 40.000 unitats de gel desinfectant per garnatir la seguretat dels empleats.

 18:47 
Europa supera el mig milió de contagis de coronavirus i s'apropa a les 41.000 morts. Itàlia (119.827), Espanya (124.736) i Alemanya (79.696) es mantenen com els estats de la Unió Europea més afectats per la Covid-19.
 

 18:39 
Poble Lliure: «Només amb la política independentista i d'esquerres superarem la crisi. L'organització reclama la nacionalització dels subministres bàsics, la sanitat i la indústria farmacèutica. Ho explica Sergi Baixas. 

 18:29 
Itàlia suma 681 morts de coronavirus en les últimes 24 hores i ja en comptabilitza 15.362 des de l'inici del brot. Amb tot, registra una certa estabilització pel que fa al nombre de contagis. Actualment a Itàlia hi ha 88.274 persones contagiades i 20.996 més que han rebut l'alta. D'aquestes, 1.238 ho han fet en les últimes hores.

 18:19 
Els Mossos detenen més de 30 persones en 24 hores per saltar-se el confinament. La policia catalana també ha aixecat 2.447 denúncies a ciutadans per incomplir les mesures de l'estat d'alarma. 

 18:11 
Vols comprar de pagès i que t'arribi a casa? Unió de Pagesos ha posat en marxa un portal de compra directa d'aliments de proximitat que aplega 250 productors. T'expliquem com fer-ho. 

 18:05 
El ple que ha de validar la nova pròrroga de l'estat d'alarma serà el dijous 9 d'abril. Així ho ha determinat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, després de l'anunci de Pedro Sánchez.

 18:01 
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha traslladat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el seu suport a la pròrroga de l’estat d'alarma i li ha demanat que impulsi "Nous Pactes de la Moncloa". "Si consensuem totes les mesures sanitàries i econòmiques serem més eficaços i forts per fer front al covid19", ha afirmat.

 17:53 
El personal de l'Hospital de Granollers alerta que encara necessiten més material de protecció: el comitè d’empresa demana mascaretes, aigua i tovalloletes, però també places d’hotel per als que viuen més lluny. 

 17:51 
El nou pavelló Vic Salut, pioner per disposar d'oxigen per als pacients de coronavirus. Des del Consorci Hospitalari de Vic, remarquen que s'han pogut aconseguir reguladors d'aire que estan esgotats arreu d'Europa. Informa Carles Fiter i imatges d'Adrià Costa.  

 17:32 
FOTOS L'hospital de campanya va prenent forma a la pista coberta d'atletisme de Sabadell. Segueixen les tasques per convertir l'espai en l'Hospital Temporal Vallès Salut. Imatges de Juanma Peláez. 

 17:30 
VÍDEO Els personatges de la mítica «Cámera Café» es retroben onze anys després per enviar un missatge sobre el coronavirus. 

 17:27 
ENTREVISTA Ramon M. Nogués: «S'està demostrant que el mite de sotmetre la natura és més fantasiós que mai». El catedràtic d'Antropologia Biològica i sacerdot assegura que la pandèmia ha evidenciat que la humanitat no és omnipotent: "Tot i el progrés tècnic, som una peça més de l'ecoesfera". Per Pep Martí 

 17:21 
Manuel Lao dona material sanitari i fons per la investigació del coronavirus a diversos hospitals catalans. L'empresari terrassenc ha patrocinat un centenar de llits, nou respiradors i milers de mascaretes i bates de protecció. 

 17:21 
Torrent proposa destinar dos milions del pressupost del Parlament a Salut. El president de la cambra presentarà la proposta a la mesa del 7 d'abril; la quantitat prové dels pressupostos no executats de la institució. 

 16:55 
El líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, dona suport a la decisió de Sánchez de prorrogar l'estat d'alarma fins al 26 d'abril. El popular ha recordat a Sánchez que "la lleialtat i la unitat exigeixen eficàcia i transparència".
 

 16:55 
El líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, dona suport a la decisió de prorrogar l'estat d'alarma fins al 26 d'abril. El popular ha recordat a Sánchez que "la lleialtat i la unitat exigeixen eficàcia i transparència".
 

 16:47 
VÍDEO Un ramader de Cardedeu llença 2.588 litres de llet per alertar de la situació del petit comerç. Valentí Roger demana a la gent que consumeixi com sempre i contraposa la seva situació a la de les grans cadenes “que s’estan fent d’or”. Ho explica Jaume Ventura.  

 16:38 
Roba amb violència una farmàcia a Barcelona, fereix una treballadora i agredeix dos agents. El presumpte lladre va ser enxampat quan fugia corrent en el marc del dispositiu Oris, amb el qual s'ha reforçat la seguretat als establiments considerats essencials durant el confinament pel coronavirus. 

 16:30 
Moren nou persones d'una residència de gent gran de Sant Hilari Sacalm per coronavirus. El 40% dels residents i el 20% de la plantilla han donat positiu i s'han pres mesures per aïllar-los.  

 16:28 
L'Estat «garantirà» el subministrament de mascaretes a la ciutadania. Sánchez assenyala que es regularà el preu del material de protecció per tal que sigui accessible per a tothom. Per Oriol March. 

 

 16:16 
Treballadores d'una residència de Castellcir es confinen amb els usuaris per reduir el risc de contagi. D'aquesta manera els 54 residents no s'han de quedar tancats a les seves habitacions com requeria l'Àrea Bàsica de Salut del Moianès per evitar la propagació del coronavirus. Ho explica Pere Fontanals. 

 16:06 
Sánchez crida a reeditar els Pactes de la Moncloa per superar la crisi sanitària. El president del govern espanyol apel·la a l'esperit de la Transició, reclama a Europa que no falli en la resposta a la crisi i assenyala ja s'està en disposició de doblegar la corba de contagis. Per Oriol March

 16:05 
Sánchez assegura que Espanya "no renunciarà als eurobons perquè són solidaritat i és Europa". 

 15:52 
Vergés insisteix en què "el virus és nou i per tant els tests també".

 15:56 
Sánchez: "Garantirem les mascaretes a la ciutadania".

 15:49 
Els avis de residències que no estiguin infectats de coronavirus podran tornar a casa. El trasllat haurà de ser sempre voluntari i la persona que surti de la residència haurà d'estar en aïllament 14 dies. Ho explica Sergi Ambudio.


 15:50 
Sánchez: "Tindrem diferents estats d'alarmes en funció de l'evolució a la pandèmia". Després del 26 d'abril es podria recuperar un estat d'alarma semblant al primer que es va aprovar. 

 15:47 
Vergés, respon a les contradiccions sobre el nombre de morts a Igualada:"Donem les dades contrastades i que formen part dels registrades oficials".

 15:46 
Sánchez: "Estem començant a veure la llum al final del túnel però no ens podem permetre el luxe de donar cap pas enrere". 
 

 15:43 
Vergés demana "coordinació" de totes les administracions amb Salut per poder fer-ne un ús "efectiu".

 15:40 
El Homrani explica que les persones que vulguin endur-se els avis a casa seva no perdran la plaça de residència.

 15:36 
Budó explica que encara no tenen resposta des del govern espanyol sobre les propostes fetes en relació a la crisi econòmica i social derivada del coronavirus. 

 15:32 
El Homrani explica que el 96% dels ERTOS fets a Catalunya  són per força major, el 18% són del sector de Comerç i el 23% d'Hosteleria.

 15:35 
Sánchez avança que després del 26 d'abril vindran més dies d'estat d'alarma però "serà diferent, anirem recuperant alguns espais de relació social però de manera transitòria". 

 15:30 
El conseller El Homrani anuncia que es farà possible el retorn de persones que viuen a residències i no tenen símptomes de la Covid-19. 

 15:31 
"Estem davant la crisi més gran de les nostres vides". Sánchez demana a la ciutadania sacrifici, resistència i moral de victòria per lluitar contra la pandèmia del coronavirus. 

 15:28 
El Homrani fa una crida a que tothom que "pugui i vulgui" s'apunti a la borsa de treball per reforçar el personal de residències.

 15:28 
Sánchez demana una resposta unitària a la Unió Europea. "No pot fallar", diu Sánchez i ha demanat als governs més reticents que siguin conscients del projecte comú que representa la Unió Europea. 
 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació