Dissabte, 12 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 20:14 
Els hospitals de Manresa ja acumulen 80 morts per coronavirus i 278 ingressats. El número d'altes de persones que han passat la malaltia se situa en un total de 225. 

 20:10 
L'Ibex 35 tanca la setmana amb caigudes del 3% i per sota els 6.600 punts. Els valors del selectiu espanyol s'han mantingut estables durant aquest divendres.

 20:08 
Els oficis de Setmana Santa a Montserrat es podran seguir en directe des de casa. A través de la televisió pública catalana es retransmetran les eucaristies de Rams i de Pasqua.

 20:06 
Berga no celebra el ple ordinari del mes d'abril i delega en l'alcaldessa fins que acabi l'estat d'alarma. Quan es puguin tornar a reprendre les sessions de forma ordinària, es donarà compte dels decrets d'alcaldia que s'hagin aprovat. Informa Pilar Márquez Ambrós.

 19:59 
Els hospitals de Terrassa registren el dia amb menys defuncions des de l'inici de la crisi del coronavirus. En les últimes hores hi ha hagut 15 persones que han rebut l'alta i quatre que han perdut la vida. Actualment hi ha 765 persones diagnosticades a la ciutat; per Anna Mira.

 19:52 
Els oficis de Setmana Santa a Montserrat es podran seguir en directe des de casa. A través de la televisió pública catalana es retransmetran les eucaristies de Rams i de Pasqua.

 19:43 
El govern de Farrés agraeix la tasca de l'exèrcit i dels bombers en la crisi del coronavirus a Sabadell.

 19:27 
Autoritzada la fabricació de respiradors de Seat. Els aparells es podran posar a prova en un estudi que es farà a l'Hospital Clínic i al Germans Trias i Pujol. Ho expliquen Bernat Surroca i Sara González.

 19:13 
El govern espanyol considera que s'ha assolit l'objectiu d'«alentir» l'epidèmia del coronavirus. Salvador Illa assegura que ja hi ha un proveïment regular de productes sanitaris procedent de la Xina i "s'han posat les bases" per produir-los a Espanya. Informen Bernat Surroca i Sara González.

 19:05 
Ja són sis els veïns del Ripollès derivats a l'UCI del Trueta de Girona. Hi ha un total de 66 positius i es mantenen les 5 defuncions.

 19:01 
L’Hospital de Berga anima els nens i nenes a enviar dibuixos de suport al personal sanitari.

 18:56 
Ja són 11 els morts per coronavirus a l'Hospital de Berga i se sumen una vintena d'altes des de l'inici de la crisi.

 18:55 
El País Valencià comença el muntatge dels tres hospitals de campanya que han de permetre augmentar la capacitat del territori amb 1.100 llits extra.

 18:52 
Sant Cugat condona el 50% del lloguer a tots els arrendataris de Promusa en situació de vulnerabilitat. En els casos més severs, l'Ajuntament es compromet a arribar a condonar fins al 100% del lloguer. L'alcaldessa Mireia Ingla explica que pretenen "donar exemple" i fer entendre que caldrà la "col·laboració de tothom" -llogaters i propietaris- per superar aquesta crisi.

 18:50 
Itàlia frega els 120.000 casos de coronavirus i torna a superar Espanya. La mort de 766 persones més eleva el total a 14.681.

 18:45 
S'estabilitzen els ingressos a l'Hospital d'Olot mentre creix el nombre d'infectats entre el personal sanitari. En els darrers dos dies cal comptar amb una persona morta, 17 pacients donats d'alta i 5 més traslladats a l'UCI de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

 18:37 
ÀUDIO ANÀLISI «Els perills de relaxar abans d'hora el confinament». Oriol March, cap de Política de NacióDigital, analitza, en poc més d'un minut, la durada de les mesures restrictives per fer front al coronavirus.

 18:33 
Els Bombers de la Generalitat reforçaran hospitals amb 32 infermers i ajudaran a desinfectar i muntar instal·lacions. El conseller Buch diu que el cos farà un "sobreesforç" per mantenir les tasques pròpies i lluitar contra la Covid-19.

 18:31 
Colau reclama al Govern que incrementi els trasllats de residències a clíniques. L'alcaldessa de Barcelona qüestiona les dades de la Generalitat i xifra en un 70% els geriàtrics de la ciutat amb possibles positius. Informa Andreu Merino.

 18:28 
Vols seguir comprant al teu barri? Aquestes són les botigues de proximitat obertes a Barcelona durant el confinament. L'entitat Barcelona Comerç elabora un mapa interactiu.

 18:26 
Així es prepara l'últim trimestre virtual. El calendari d'activitats serà setmanal i flexible, hi haurà avaluació i es donarà prioritat a la comunicació entre alumnes i professors. Per Irene Ramentol.

 18:23 
Els aliments del Rebost Solidari de Sabadell se substituiran per targetes moneder per tal d'evitar desplaçaments i contagis de coronavirus.

 18:19 
Vox ignora el confinament i anuncia que els seus diputats tornaran al Congrés. Després que el positiu d'Ortega Smith obligués a tancar la cambra baixa ara exigeixen reobrir-la sense tenir en compte les precaucions.

 18:10 
Les altes per coronavirus al País Valencià superen per primera vegada les defuncions. la consellera de Sanitat, Ana Barceló destaca que s'està "en un altiplà", però que no es pot "baixar la guàrdia" davant del virus.

 18:04 
Tarragona ha celebrat avui el primer ple telemàtic de la seva història. El govern municipal ha informat que durant la segona quinzena de març els ingressos de l'Ajuntament han caigut a la meitat. La previsió per a l'abril és que el descens sigui d'un 90%. 

 17:50 
El Monestir de Sant Cugat es prepara per a la Setmana Santa més virtual. La parròquia Sant Pere d'Octavià s'enfronta a l'epidèmia del coronavirus amb tecnologia i retransmetrà en directe totes les celebracions a través del seu canal de Youtube, nascut durant els primers dies de l'estat d'alarma.

 17:38 
VÍDEO Nova York, una ciutat fantasma pel coronavirus. Les imatges mostren els carrers del centre de la ciutat completament deserts en ple confinament. Imatges de Gerard Garolera.

 17:30 
Així s'hauria d'aixecar el confinament, segons Oriol Mitjà. En un informe apunta deixar per al final l'obertura d'escoles, la sortida de gent gran i els esdeveniments de més de 50 persones.

 17:25 
Se suspèn la festa major del barri de Campoamor de Sabadell que se suma a les del Torrent del Capellà, la Concòrdia i Nostra Llar.

 17:24 
VÍDEO Les commovedores felicitacions de la Policia Local de Sant Cugat als més petits pels seus aniversaris.

 17:22 
Felip VI s'exhibeix vestit de capità general per visitar el comandament militar contra el coronavirus. La casa reial espanyola ha difós un vídeo del monarca amb uniforme de campanya a les instal·lacions del Comandament d'Operacions del Ministeri de Defensa.

 17:16 
L'Àrea Bàsica de Salut de Centelles i l'Ajuntament garanteixen l'assistència primària al municipi.  Afirmen que els atendran professionals de "diversos àmbits" tot i que no siguin "els assignats habitualment".

 17:04 
CCOO insisteix que falta material de protecció en residències i acusa el Govern d'actuar tard. Asseguren que hi ha centres on es reutilitzen equips o es fabriquen.

 16:46 
GRÀFIC INTERACTIU Una trentena de persones reben l'alta i nou moren en les últimes hores al Taulí de Sabadell. Es redueixen els ingressats i actualment hi ha 66 persones a la UCI.

 16:32 
Les biblioteques públiques augmenten la seva col·lecció digital davant l'increment de la demanda. Des de l'inici del confinament s'han fet més de 45.600 préstecs.

 16:29 
Més de la meitat dels europeus a l'exterior afectats pel tancament de fronteres ja ha pogut tornar a la UE. Uns 250.000 europeus encara estan pendents de repatriació, però uns 350.000 ja han pogut tornar.

 16:22 
Els ERTO a Catalunya superen els 80.000 i deixen temporalment a l'atur més de 600.000 treballadors. La majoria dels expedients es registren a Barcelona, on hi ha més de 473.000 persones afectades.

 16:19 
Granollers canvia el sistema de plataformes de contenidors del centre per evitar que els ciutadans els hagin de tocar. Les plataformes mòbils de l'illa de vianants es substituiran per àrees de contenidors.

 16:12 
Cassolada al centre de Pamplona contra la presència de l'exèrcit espanyol patrullant pels carrers.

 16:08 
Denunciades 37 persones en un dia per saltar-se l'estat d'alarma a Sabadell.

 16:05 
l consum de televisió ha augmentat un 38% a Catalunya des de la declaració de l'estat d'alarma i el consegüent confinament per coronavirus de la població, segons un estudi del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

El consum ha passat de 198 a 274 minuts diaris per persona. L'augment del consum televisiu està empès especialment per l'increment d'audiència dels informatius, "especialment els dels mitjans públics". El consum ha crescut sobretot entre els nens i els joves, segons ha informat el CAC en un comunicat aquest divendres.

 15:59 
El Síndic de Greuges recomana que els presos polítics passin a tercer grau perquè puguin fer el confinament a casa. Ribó s'ha adreçat al president Torra i a la consellera Capella.

 15:49 
La UE elimina temporalment els aranzels a la importació de material mèdic i de protecció per la Covid-19. L'exempció s'aplicarà durant sis mesos i tindrà efecte retroactiu des del 30 de gener.

 15:43 
L'Ajuntament de Manresa es tornarà blau per agrair el treball de la gent en la lluita contra coronavirus. Aquest gest simbòlic tindrà lloc cada dia a les 8 del vespre, a partir d'aquest divendres. 

 15:23 
El govern espanyol calcula que encara calen més de 30 vols per repatriar tots els ciutadans que no poden tornar. Fonts del ministeri d'Exteriors apunten que és "molt complicat" saber la xifra exacta de persones.

 15:17 
UManresa i Avinent usen la tecnologia 3D per fer manetes de porta i material de seguretat per als hospitals de Manresa. 

 15:15 
Dos CAP del Bages rebutgen l'entrada de l'exèrcit espanyol. Efectius de l'UME sí que han netejat l'exterior dels centres de salut de Súria i Sant Joan de Vilatorrada. Informa Pere Fontanals.

 15:12 
Totes les classes universitàries seran virtuals almenys fins al maig. Així ho han acordat el Govern i els rectors, que no descarten reprendre l'activitat presencial al juny en funció de la situació d'emergència sanitària. Per Oriol March.

 15:10 
Tous adapta les seves màquines d'impressió 3D per produir tubs de pas d'oxigen per a les UCI. La companyia manresana dona més de 100 planxes d'acrílic per crear unes de metacrilat per oferir més seguretat a l'intubar. 

 14:59 
Estic obligat a portar mascareta per sortir al carrer? Protecció Civil ho recomana, però el Govern puntualitza que en aquests moments encara no és obligatori.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació