Dissabte, 12 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 14:46 
Confirmen setze casos positius de coronavirus a la Casa dels Avis de Sant Sadurní d'Anoia. El centre està pendent de rebre el resultat de les proves que s'han fet a 40 persones més.

 14:44 
Solsona ajorna fins al 21 i el 25 de maig el cobrament de l’impost sobre vehicles. El rebut de l’aigua i escombraries corresponent al primer trimestre també es facturarà al maig.

 14:42 
El Consell Comarcal i la comissió organitzadora s'han vist obligats a anul·lar la Fira de Sant Isidre d'enguany. La 68a edició d'aquest certàmen firal tindrà lloc els propers 14, 15 i 16 de maig de 2021.

 14:37 
El Govern evita esquerdes pel veto al confinament a casa dels presos polítics. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, fa costat a la titular de Justícia, Ester Capella, que havia rebut crítiques per la decisió de les juntes de tractament de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 14:37 
Pacha i Opium ofereixen les seves discoteques de Barcelona per tractar als infectats de la Covid-19 l'Hospital del Mar.

 14:34 
El Govern estudia com reduir la bretxa digital entre alumnes en cas que el curs es reprengui. El departament d'Educació va descartar inicialment reprendre el curs de forma telemàtica però ara el Govern ho valora. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 14:30 
Mantenir el confinament total o flexibilitzar-lo: el dilema de Sánchez. El govern espanyol preveu anunciar una nova pròrroga de l'estat d'alarma fins a finals d'abril però debat com serà i amb quins suports la pot aprovar al Congrés. Ho expliquen Sara González i Bernat Surroca. 

 14:26 
DADES Un terç dels catalans seguien anant a treballar fins que Sánchez va endurir el confinament. Google ofereix les dades sobre els canvis en la mobilitat arreu del món que ha comportat el coronavirus, amb caigudes del 80% en transports públics i parcs o del 40% en botigues de menjar, a Catalunya. Ho explica Roger Tugas.

 14:22 
VÍDEO L'hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona ha fet la primera extubació d'un pacient ingressat a l'UCI amb coronavirus. El centre ho ha celebrat i ha difós un vídeo del moment en què es veu el personal d'aquesta unitat aplaudint al box del malalt ingressat.

 14:20 
VÍDEO L'Hotel B&B, de les Franqueses, comença a acollir pacients de l'Hospital de Granollers: s'hi s'atendran pacients amb perfil d'hospitalització a domicili que no puguin estar a casa.

 14:11 
El teatre Kursaal de Manresa amplia l'aturada de l'activitat escènica a tot el mes d'abril. Manresana d'Equipaments Escènics, gestora d'aquests espais, i El Galliner han reprogramat una bona part dels espectacles.

 14:04 
Tàrrega registra les tres primers morts per coronavirus. El total de casos positius puja fins a 31 i el consistori reitera la crida a extremar mesures de precaució.

 13:53 
Recullen més de 17.000 signatures en un sol dia en defensa de l'horta d'autoconsum davant la prohibició d'Interior d'anar als horts que estiguin fora del domicili. La iniciativa l'han engegat quatre cooperatives de treball de sobirania alimentària i també Ramaderes de Catalunya. L'objectiu és presentar una petició formal a Interior el pròxim dilluns 6 d'abril.

 13:48 
Glovo planteja un ERTO per a prop del 40% de la plantilla a les oficines de Barcelona. Els repartidors no estan inclosos en aquest possible expedient, ja que no són part de la plantilla i, de fet, han denunciat en diverses ocasions que són "falsos autònoms". L'equip directiu es rebaixarà el sou entre un 75% i un 90% i els fundadors renuncien al salari.

 13:44 
Nou servei d'atenció psicològica als sanitaris que lluiten contra el coronavirus. La iniciativa de la Fundació la Caixa és gratuïta i funcionarà els set dies a la setmana.

 

 13:39 
Salut incorpora 1.200 nous professionals per combatre el coronavirus. L'Hospital d'Igualada, segons la consellera Alba Vergés, ja ha recuperat la capacitat assistencial prèvia a l'inici de la crisi sanitària.

 13:52 
El Govern estudia repartir ordinadors i tauletes a alumnes que no en disposen en cas que s'aposti per reprendre el curs de manera telemàtica, per evitar una bretxa digital. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, però, assegura que tots els escenaris sobre el curs escolar continuen oberts.

 13:35 
Preguntat per una pròrroga de l'estat d'alarma, Simón ha dit que la decisió final és del govern espanyol. "Fins ara interessava assegurar que no hi havia transmissió per evitar que les UCI no es saturessin", ha explicat el doctor. Ara s'ha de plantejar si cal mantenir la línia de confinament total algunes setmanes més o es pot reduir la forma de contacte. En aquest segon cas, això implicaria "aprendre a utilitzar els equips de protecció personal i reduir els contactes de risc".
 

 13:35 
En marxa l'aplicació Confinapp per resoldre dubtes de la crisi sanitària. A través d'un assistent dotat d'intel·ligència artificial, la iniciativa clarifica tràmits i hàbits per a ciutadans, empreses i autònoms. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 13:42 
La consellera de Salut, Alba Vergés, esquiva la pregunta sobre què ha fallat a l'hora d'evitar la propagació del coronavirus a les residències de gent gran. Aquest dijous el Departament d'Afers Socials informava de 511 morts en geriàtrics des de l'inici de l'epidèmia.

 13:34 
Se suspèn Medievàlia Sabadell pel coronavirus i s'estudia deixar l'esdeveniment per l'any vinent. S'havia de celebrar els dies 15, 16, 17 de maig.

 13:32 
Fernando Simón assegura que Espanya està en una situació de "bona evolucio" però avisa que cal evitar fer passes enrere i tornar a augmentar la transmissió del virus. "La reproduccio està a l'1 o per sota de l'1, però si no seguim amb les restriccions durant el temps necessari tornarem enrere", diu el doctor. 

 13:35 
La consellera de Salut, Alba Vergés, informa que quatre professionals sanitaris han mort a Catalunya a causa del coronavirus.

 13:27 
Fernando Simón diu que s'haurà de valorar si cal mantenir les mesures actuals de confinament total o començar a relaxar-les en alguns punts.

 13:25 
Fernando Simón diu que les dades de nous casos estan "estabilitzats" i les tendències que s'observen són "correctes". Pel que fa a les UCI, poc a poc s'està assumint l'objectiu d'arribar a principis de la setmana que ve sense "saturar-les". "Les tendències indiquen que l'objectiu s'està aconseguint". 

 13:33 
Budó, sobre la possibilitat que els càrrecs polítics es rebaixin el salari: "No creiem que aquesta crisi se solucioni amb rebaixes de sous dels treballadors públics".

 13:23 
El govern espanyol ha aprovat una ordre per facilitar la circulació de trens medicalitzats en cas que sigui necessari. 

 13:26 
L'Hospital d'Igualada disminuirà el trasllat de pacients cap a l'Hospital General de Catalunya i aposta per ampliar la seva capacitat en espais annexos.

 13:22 
María José Rallo, secretària general de Transports, explica que a partir del 6 d'abril, dilluns, s'aplicarà un nou pla de transport a Rodalies per adaptar horaris i oferta a la nova demanda, que continua sota mínims. 

 13:22 
La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que el sistema de salut català ha incorporat més de 1.200 professionals sanitaris per abordar la crisi del coronavirus.

 13:26 
La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha decidit fer tota la docència i avaluacions de manera online fins a final de curs. S'habilitarà una convocatòria d'avaluació única al juliol, amb possibilitat de recuperació al setembre.

 13:18 
L'Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat entreguen més material de protecció a les residències de la ciutat. La desinfecció dels equipaments però, continua anant a càrrec d'empreses contractades pel propi consistori.

 13:22 
En les últimes 24 hores els Mossos d'Esquadra han detingut 27 persones per infringir la normativa de l'estat d'alarma.

 13:16 
Emocionant comiat d'una dona de 94 anys que s'ha curat del coronavirus a L'Hospital Parc Taulí de Sabadell després de vuit dies ingressada.

 13:14 
Els CAP de Súria i Sant Joan de Vilatorrada (el Bages) rebutgen l'entrada de l'exèrcit per a desinfectar.

 13:18 
Els Mossos d'Esquadra desplegaran 200 controls a les carreteres catalanes aquest cap de setmana per evitar desplaçaments sense autorització en l'inici de la Setmana Santa. Hi treballaran un miler d'agents i s'hi sumaran les policies locals.

 13:14 
Les validacions al transport públic van ser ahir 265.000, un 96% menys que un dijous estàndard, segons informa la portaveu del Govern, Meritxell Budó.

 13:12 
A Cacau Pastisseria d'Olot «no estan per a mones» amb la Pasqua confinada. El pastissser, poeta i polític de la CUP, Lluís Riera, argumenta que si fillols i padrins no es poden trobar per a celebrar-la no té cap mena de sentit fer-ho ara i posposa, també, la tradicional trencada de mona per als qui no tenen padrins. Informa Xavier Borràs des de la Garrotxa.

 13:12 
La Policia Nacional espanyola diu que es continua lluitant contra la violència masclista, també en temps de confinament. 

 13:11 
Els horts que no tinguin activitats econòmiques associades no es podran cultivar. El Govern defensa que això incrementaria el risc de propagar el coronavirus.

 13:10 
La Guàrdia Civil insisteix que no es pot anar a la segona residència i que s'intensificaran els controls a la carretera. Avisa, també, que reincidir en la desobediència pot comportar presó. 

 13:03 
La Guàrdia Civil va detenir ahir 26 persones per resistència i desobediència. S'han identificat 127.000 persones i 2.400 vehicles, i s'han presentat 5.000 denuncies per desobediència.

 13:10 
El Govern presenta l'aplicació mòbil Confinapp, per resoldre dubtes sobre la situació de confinament. L'aplicació no demanarà dades personals.

 13:08 
«La residència de Tona era com una pel·lícula de terror».Segons una voluntària, els residents portaven "24 hores sense menjar i sense medicació". Per Carles Fiter.

 13:02 
L'exèrcit espanyol continua donant suport a l'hospital de campanya del Parc Taulí de Sabadell i de Fira de Barcelona. 

 13:00 
L'exèrcit espanyol continua fent tasques de desinfecció en residències. En total ja s'ha actuat en més de 2.000 centres. La Guàrdia Reial desinfectarà avui una residència de persones amb discapacitats i d'edat avançada.

 13:00 
Els alumnes de l'Escola de Dansa de l'Esbart Manresà dediquen un ball d'agraïment als mestres.

 12:53 
Els alcaldes de la conca d'Òdena demanen al Govern tests i equips de protecció per a les residències de la zona confinada. Constaten que hi ha centres que només tenen material que els garanteixi la seguretat per a "dos o tres dies".

 12:47 
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) felicita l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per la seva gestió davant la crisi sanitària del coronavirus. Així ho ha anunciat el centre després qui hagi rebut el reconeixement del doctor Bruce Aylward, membre de l'organisme, qui ha vistat les instal·lacions de l'hospital. “Vall d’Hebron ha fet una gran feina per convertir-se en un centre Covid, re-formular tots els espais i preparar els seus professionals per avançar-se al virus”, ha assegurat Aylward.


 12:40 
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, reapareix en una visita a la fàbrica Hersill de Móstoles, que fabricarà 100 respiradors diaris des d’aquest divendres. La darrera compareixença de Sánchez va ser el dissabte passat per anunciar l’enduriment del confinament.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació