Dissabte, 12 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 22:12 
Glovo planteja un ERTO al seu personal d'oficina. Els acomiadaments temporals no poden afectar els repartidors perquè no són assalariats de la companyia.

 22:01 
Durant el mes de març han mort 511 persones en residències catalanes a causa del coronavirus, segons informa el Depatament de Treball, Afers Socials i Famílies. Hi ha 1.221 persones que viuen en geriàtrics que estan diagnosticades i 239 estan hospitalitzades.

 21:42 
Foment alerta que pot ser “ especialment perjudicial” desviar ara els fons destinats a la FP per a polítiques d’ocupació. La patronal diu que la formació serà necessària per formar i adaptar la mà d’obra davant els canvis del mercat.

 21:27 
Els agents locals de Gironella feliciten els aniversaris dels infants durant el confinament.

 21:26 
Manresa s'apropa als 200 malalts de coronavirus recuperats, però supera les 70 defuncions. Els tres hospitals d'Althaia sumen 284 persones ingressades positives de coronavirus.

 21:16 
El teixit productiu veu l'abisme: parlen els empresaris. Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç; Virgínia Guinda, vicepresidenta de Foment; Miquel Camps, vicepresident de Pimec; i David Garrofé, secretari general de la Cecot, valoren els efectes econòmics del coronavirus. Ho explica Pep Martí.

 21:07 
L'Ajuntament de Manresa celebra el primer ple telemàtic de la historia a causa del coronavirus.

 21:03 
Denúncia contra Salut per la polèmica amb l'exèrcit espanyol a l'hospital de campanya de Sabadell. El jutjat d'instrucció 3 de Sabadell l'ha rebut aquest dijous d'un particular. Informa Albert Hernàndez.

 20:47 
El mòdul 4 de la presó de Brians 1, confinat després d'onze positius per coronavirus entre els presos. El mòdul 5 ja estava aïllat i 27 funcionaris han donat positiu.

 20:44 
Un room escape amb segell berguedà per fer a casa en ple confinament. 500 persones en menys de 24 hores han participat ja en la proposta d'Insomnia Corporation, una empresa berguedana que és pionera en sales d'escapisme a la Catalunya Central.

 20:41 
Aterra a Barajas un avió procedent de la Xina amb 12,5 tones de material sanitari. Aquest dijous al migdia, un Airbus A350 d'Iberia ha arribat a l'aeroport de Madrid amb 5,5 tones d'EPI, 4 tones de mascaretes i 3 tones de respiradors. La compra ha estat tramitada per l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (Ingesa), organisme dependent del Ministeri de Sanitat.

 20:33 
El govern espanyol decidirà en els pròxims dies si prorroga l'estat d'alarma. El ministre Fernando Grande-Marlaska assegura que la decisió es prendrà en base als criteris del comitè científic i que l'objectiu és tornar a la normalitat "en el menor temps possible. Informen Sara González i Bernat Surroca.

 20:31 
Sindicats i patronals de l'Anoia fan front comú contra la manca de solucions per als treballadors de la Conca d'Òdena. Demanen que es reconegui la incapacitat temporal retroactiva també als empleats no essencials.

 20:27 
El govern espanyol, sobre el confinament dels presos: «L'Estat pot mantenir la seguretat dels interns». El ministre Grande Marlaska tanca files amb la decisió de les juntes de tractament i treu importància a l'amenaça del Tribunal Suprem als funcionaris. Ho expliquen Sara González i Bernat Surroca.

 20:23 
Vuit consells per fer la compra de manera segura en temps de coronavirus. Què haig de vigilar a la botiga? S'ha de desinfectar el que comprem? Com?

 20:20 
El coronavirus contagia més les dones en la joventut i els homes en la vellesa, a Catalunya. La mortalitat és superior en els homes, en totes les franges, però la quantitat d'infectats es distribueix de forma ben diferent segons l'edat, tant a escala nacional com de regions sanitàries. Informa Roger Tugas.

 20:19 
L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa comprarà un aparell per tenir els resultats dels tests de coronavirus en 8 hores. L'estri podria estar instal·lat i en funcionament el proper dissabte. 

 20:17 
L'ampliació de l'Hospital de Vic al pavelló del Castell d'en Planes atendrà 160 pacients amb coronavirus. El centre farà ús de les dues pistes i estarà coordinat pel Consorci Hospitalari de Vic.

 20:15 
Detingut un jove a Cambrils per vendre marihuana a l'aparcament comunitari. Els Mossos van rebre l'avís que hi havia un veí i dos desconeguts trencant el confinament.

 20:10 
Els presos polítics eleven a l'ONU i a Europa el veto a passar el confinament a casa. Denuncien en una carta que reben un "tracte discriminatori" que posa en perill la seva salut i drets fonamentals.

 19:46 
El govern espanyol, sobre la negativa de les presons de permetre que els presos polítics passin el confinament a casa: "Assumir que un intern ha de fer el confinament a casa seria assumir que l'Estat no garanteix la seguretat dels ciutadans, en aquest cas dels interns".

 19:54 
Les llacunes de la suspensió de desnonaments anunciada pel govern espanyol. Els jutges de Barcelona alerten que la paralització dels desallotjaments aprovada per l'Estat no serà "automàtica" perquè el decret no protegeix totes les llars vulnerables. Ho explica Andreu Merino.

 19:44 
Els hospitals de Manresa impulsen «Posem-hi paraules» de suport a professionals i pacients aïllats. Conviden la ciutadania a fer arribar els seus missatges a través d'aquesta campanya. 

 19:43 
El govern espanyol nega cap retard burocràtic en els processos d'avaluació dels nous dissenys de productes sanitaris per combatre el coronavirus. "No podem enviar als hospitals equips que no siguin segurs", diu el ministre Pedro Duque. 

 19:40 
Les sancions per saltar-se el confinament sumen 13.919 denúncies i 28.087 avisos a Barcelona. Hi ha 120 agents de la Guàrdia Urbana "simptomàtics" i 308 confinats.

 19:35 
El govern espanyol no descarta prorrogar l'estat d'alarma i diu que s'haurà de decidir en els pròxims dies. El ministre Marlaska diu que tot plegat s'haurà de decidir a partir de les decisions dels experts.

 19:29 
Trucades a la gent gran per superar el confinament: l'Associació d’amics de la gent gran contacta amb avis de Granollers i el Vallès Oriental per superar l'aïllament.

 19:28 
El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, diu que s'està treballant amb indústries espanyoles per produir tests per detectar el coronavirus.

 19:26 
El govern espanyol garanteix els subministres de primera necessitat i l'ajuda i seguretat dels col·lectius més vulnerables, també en relació a la violència masclista.

 19:24 
Marlaska diu que les dades de descens de la mobilitat no són "buides" i remarca que té impacte en l'alentiment del nombre de contagis del coronavirus. "Per refermar aquest avenç caldrà intensificar els controls per fer efectius que la mobilitat sigui només l'essencial", diu el ministre de l'Interior. 

 19:23 
Fernando Grande Marlaska diu que els esforços estan començant a donar resultats. En l'àmbit del Ministeri de l'Interior, les mesures adoptades i les dades demostren que "tot té resultat". Marlaska ressalta la dràstica disminució de la mobilitat en carretera i accés a les ciutats.

 19:22 
Suspeses les festes majors dels barris de Sabadell Torrent del Capellà, la Concòrdia i Nostra Llar, que s'havien de celebrar al llarg del maig, pel coronavirus: informa Albert Hernàndez.

 19:18 
El respirador coordinat per la Cambra de Barcelona es produirà per «ús compassiu» en els hospitals. L'Agència Especial del Medicament va rebutjar-ne l'homologació, igual que va fer amb una quarantena de propostes més. 

 19:11 
Les altes es disparen als hospitals de Terrassa. En les últimes 24 hores, 80 persones han estat donades d'alta i 11 han mort a la ciutat vallesana; per Anna Mira.

 19:06 
La cooperativa L'Ortiga-Can Monmany és una de les impulsores del manifest per mantenir l'horta d'autoconsum durant el confinament. Les entitats reclamen al Departament d'Interior que reconsideri la prohibició de tenir cura dels horts particulars fora del domicili.

 18:59 
Itàlia supera els 115.000 casos i frega els 14.000 morts per coronavirus. En les últimes 24 hores hi ha hagut 2.477 nous positius, xifra lleugerament inferior a la del dia anterior. En un dia s'han registrat 760 defuncions.

 18:54 
Les dues principals organitzacions de la discapacitat de Catalunya, Ecom i DinCat, reclamen a la Generalitat que proveeixi d'equips de protecció i tests de detecció de coronavirus els professinals que treballen en serveis d'atenció domiciliària de persones amb discapacitat. Les entitats manifesten també la preocupació davant la possibilitat que en situació de col·lapse sanitari es pugui arribar a discriminar algú per la seva discapacitat.

 18:53 
Ficomic ajorna el saló Còmic Barcelona fins al 2021 per la crisi del coronavirus. L'entitat treballa en un programa per “seguir gaudint” del còmic que difondrà a través de les xarxes socials.

 18:50 
El confinament a Barcelona es tradueix en 3,2 milions de desplaçaments menys al dia entre privats, metro i bus. Alarcón diu que la ciutat està "sota mínims" i demana "continuar així" mentre duri l'estat d'alarma.

 18:48 
Una nova vacuna aconsegueix neutralitzar el coronavirus en ratolins. La Facultat de Medicina de la Universitat de Pittsburgh hauria desenvolupat una resposta a base de proteïnes que generarien anticossos contra la Covid-19.

 18:43 
Detenen un home per forçar l'entrada d'un bar de la plaça Catalunya de Manresa en ple confinament. 

 18:37 
L'alcalde de Terrassa autoritza que el «Ratolinet Pérez» pugui circular lliurement per la ciutat. Ballart ha emès un document dirigit als infants de la ciutat on també proposa fer pastissos i riure molt. Llegeix aquí el document íntegre.

 18:35 
El relator del Consell d'Europa que reclama alliberar els presos lamenta «profundament» la decisió de les presons. Boriss Cilevic avisa en declaracions a l'ACN que no seria "correcte" mantenir-los a la presó "per raons polítiques". Ho explica Bernat Surroca.

 18:32 
L'Ibex-35 tanca la sessió del dijous en pla i es queda per sota els 6.600 punts. Repsol i Cellnex han protagonitzat les pujades més destacades, mentre que Amadeus i Acciona han caigut vora un 3%.

 18:24 
Prop de 2.600 policies catalans no poden treballar per estar malalts o confinats preventivament pel coronavirus. Hi ha 1.708 mossos i 861 policies locals afectats.

 18:22 
Les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa a Montserrat es podran seguir en streaming.

 18:20 
Més controls de Mossos i Guàrdia Urbana per evitar l'«operació sortida» de Setmana Santa a Barcelona. Hi haurà 136 agents que vigilaran els accessos a la ciutat.

 18:18 
Una entitat de Rubí proposa elaborar un cens d'orenetes i falciots, que amb l'entrada de la primavera estan migrant i comencen a arribar a la ciutat, observant-los des de les finestres i balcons. És una de les activitats que l'entitat oferirà, via xarxes socials, mentre duri el confinament. En un vídeo, expliquen com identificar-los i com participar en l'elaboració del cens.

 18:12 
Òmnium Sant Cugat organitza un nou vermut confinat» aquest diumenge, que es podrà seguir a través del canal de l'entitat a Instagram.

 18:02 
Denunciades sis persones a Terrassa en les últimes 24 hores per estar al carrer sense motiu.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació