Dissabte, 12 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:01 
L'Estat trasllada a les comunitats autònomes que el curs universitari ha d'acabar a distància. La reunió entre el ministeri i els territoris acaba sense acord, i cada centre decidirà si reprèn o no les classes presencials.

 17:57 
Junqueras, davant la decisió de no poder passar el confinament a casa: "La "justícia" espanyola prevaricant. Cap novetat".
 

 17:55 
Rècord històric d'aturats als Estats Units: 10 milions de persones demanen prestacions d'atur en les últimes dues setmanes. L'anterior xifra rècord era de 1982, amb més de 650.000 en una mateixa setmana.

 17:53 
Els sindicats reclamen diàleg a les empreses per preservar l'ocupació. CCOO i UGT situen els assalariats com a grans perjudicats de la crisi causada pel coronavirus i demanen més flexibilitat a les companyies.

 17:49 
Educació indemnitzarà les empreses de menjador escolar i assumirà la part de sou dels afectats per ERTO. Farà una convocatòria extraordinària per a les AFA un cop acabi el tancament de centres.

 17:36 
Campanya de micromecenatge per finançar la lluita contra el coronavirus. L'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona aspira a recaptar fins a 150.000 euros les properes setmanes destinats a sis projectes de recerca.

 17:16 
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha lamentat aquest dijous la decisió de les juntes de tractament de les presons de "cedir" al Tribunal Suprem (TS) i no permetre als polítics presos per l'1-O passar el confinament a casa. L'entitat ha apuntat que cal "un pas endavant" per raons de salut i en defensa dels drets. "No cedir a les amenaces del TS", han retret. L'ANC ha recordat a través d'una piulada a Twitter que aquest dijous organismes internacionals com el relator del Consell d'Europa han apostat per "alliberar els presos i preses polítics".

 17:31 
ÚLTIMA HORA Osona ja supera la cinquantena de morts per coronavirus. Hi ha 438 infectats, un 20% del qual són sanitaris.

 17:16 
El TSJC exigeix a Interior que doti els Mossos de material de protecció i tests de coronavirus amb caràcter "urgent". El tribunal accepta una petició de mesures cautelars presentada pel sindicat USPAC.

 17:16 
Des d'aquí pots seguir en directe el primer ple telemàtic de la història de l'Ajuntament de Manresa. 

 17:01 
Educació ajorna les oposicions docents fins a la tardor. El procés arrencarà aquest setembre i les persones seleccionades començaran a treballar a partir del curs 2021-2022. Per Lluís Girona.

 16:59 
Vergés insta l'Estat a convalidar títols de metges cubans per sumar-los a la lluita contra el coronavirus. Altres països com Andorra i Itàlia ja han rebut sanitaris del país caribeny per combatre la pandèmia.

 16:56 
Augmenten en gairebé 20.000 els treballadors afectats per ERTO fins als 591.101 i ja hi ha prop de 79.000 expedients. En les últimes hores, gairebé 3.000 empreses més presenten un expedient temporal d'ocupació.

 16:53 
Un particular denuncia el Departament de Salut per la polèmica amb la retirada de les tendes de l'exèrcit espanyol de l'hospital de campanya que s'està construint a la pista coberta d'atletisme de Sabadell: informa Albert Hernàndez.

 16:51 
Investigadors de la Vall d'Hebron aconsegueixen la seqüenciació completa del genoma de la Covid-19 de dos pacients. Aquest avenç científic permetrà, a través de la comparació amb altres seqüències, analitzar com el coronavirus va canviant a mesura que s'estén entre la població.

 16:44 
Tortosa confirma la mort d'una monja de 46 anys i d'un home de 73 en les últimes hores per coronavirus.

 16:35 
Torra, sobre que els presos polítics no puguin confinar-se a casa: “No sé per què tanta crueltat, tanta injustícia, amenaces”.
 

 16:32 
«La casa de papel» s'estrenarà demà en ple confinament i amenaça de trencar rècords d'audiència. La quarta temporada de la producció d'Antena 3 i Netflix aterrarà amb l'objectiu de trencar els 34 milions d'espectadors que van aconseguir en l'anterior.

 16:16 
Tres morts més per coronavirus a l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

 16:00 
«Com si m'hagués passat un camió per sobre»: així ha superat Magda Oranich el coronavirus. L'advocada i activista pels drets humans explica a NacióDigital la seva experiència com a víctima de la Covid-19. Ho explica Pep Martí.

 16:00 
"El nostre objectiu és salvar vides. En això estem", ha assegurat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la seva darrera intervenció en comissió al Congrés. També ha expressat "voluntat de transparència" per part del govern i "mà estesa" a l'oposició. Tot i això, ha explicat que el govern està abocat a prendre decisions ràpides i ha demanat que "no es confongui amb arrogància". 
 

El ministre Salvador Illa, a la comissió de Sanitat al Congrés Foto: Congrés dels Diputats

 15:52 
El Govern aplica aquest dijous l'assaig clínic del doctor Mitjà a 17 residències. L'estudi de tractament subministra a la gent gran una medicina preventiva.

 15:41 
Crit d'alerta des del CAP de Centelles contra el «desmantellament» de l'atenció primària per anar a treballar a Vic. 

 15:30 
El líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha demanat "nacionalitzar" els llits d'UCI que hi ha la sanitat privada i ha subratllat que hi ha 2.200 llits sense utilitzar. 

 15:32 
No, Itàlia no permet que els nens surtin a passejar. Els infants del nostre país, com els italians, continuen amb les majors restriccions d'Europa. Per Arnau Urgell.

 15:26 
Torra carrega contra José Zaragoza i li exigeix una rectificació per equiparar-lo amb Vox: «Com s’atreveix?» El diputat del PSOE al Congrés assegura en una piulada que el president de la Generalitat i el partit ultra "s'emocionen per una bandera" i ell ho fa "pels sanitaris".

 15:24 
Les presons rebutgen que els presos polítics passin el confinament a casa. La decisió s'ha pres sota la pressió del Tribunal Suprem, que ha amenaçat els funcionaris amb un delicte de prevaricació. Informa Bernat Surroca.

 15:22 
ATENCIÓ Un error administratiu pot deixar sense cobrar l'atur als treballadors afectats per un ERTO. Gestors alerten que el codi d'identificació que atorga la Generalitat per un expedient no resolt no és compatible amb el de l'Estat.

 15:23 
El govern espanyol «estudia» si els nens poden sortir en funció de com evolucioni l'epidèmia. El ministre Salvador Illa assegura que també s'està analitzant la pràctica d'esport però que no pot garantir en aquests moments que sigui possible en les pròximes setmanes. Per Sara González i Bernat Surroca.

 15:16 
Europa registra més de 455.000 contagis de coronavirus i supera les 30.000 morts. Itàlia, Espanya i França superen la Xina en nombre de defuncions per la Covid-19.

 14:58 
GRÀFIC Les altes a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell s'eleven fins a les 234. Per tercer dia consecutiu superen als ingressos. Ho detalla Albert Hernàndez.

 14:59 
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, respon a ERC que estan "estudiant" mesures com que els nens puguin sortir de forma controlada o es pugui sortir a fer esport "en funció de com evolucioni l'epidèmia". Això no vol dir, ha subratllat, que es comprometi a que això sigui possible. També ha dit que "pren nota" de la proposa dels republicans perquè els aturats puguin seguir cobrant la prestació en cas que se'ls acabi durant l'estat d'alarma.  
 

El ministre Salvador Illa, a la comissió de Sanitat al Congrés Foto: Congrés dels Diputats

 14:49 
Mor el primer tinent d'alcalde d'Olivella, al Garraf, per coronavirus. Josep Maria Bayarri tenia 70 anys i portava quinze dies ingressat després de donar positiu en Covid-19.

 14:46 
El pavelló de Fontajau de Girona es convertirà en hospital de campanya per tractar pacients amb coronavirus. La intenció és que aculli uns 200 pacients i que entri en servei la setmana vinent.

 14:42 
Les patronals expressen la seva preocupació davant les noves dades de l'atur. Foment del Treball ha insistit en la necessitat de mesures extraordinàries i temporals com suspendre la liquidació d'impostos per injectar liquiditat i evitar el tancament de més empreses. La Pimec reclama una àmplia cobertura per facilitar la liquiditat a les pimes, autònoms i petit comerç, i reclama un esforç en polítiques de formació.

 14:41 
La situació de teletreball sobtada i sense planificació prèvia a la qual s'han vist abocats molts treballadors comporta una sèrie de riscos de seguretat informàtica que cal tenir en compte per evitar problemes de privacitat. Aquí van cinc consells:

 14:39 
El Govern assumeix ara l'ajuda de l'exèrcit per combatre el coronavirus. "En la mesura que calgui, demanarem el suport a qui sigui, perquè les forces armades també es paguen des de Catalunya", assenyala l'executiu. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 14:34 
El Departament d'Afers Socials informarà diàriament a partir d'ara sobre les conseqüències de la crisi del coronavirus a les residències de gent gran

 14:27 
La consellera de Salut, Alba Vergés, admet que els registres del sistema sanitari no recullen totes les morts per coronavirus. "Estem establint diferents mecanismes i veurem si les dades requerides a les funeràries ens ajuden a tenir una idea molt més fidel i ràpida del que està passant".

 14:16 
Els Mossos ja han detingut 300 persones des de l'inici de la pandèmia. La policia catalana ha presentat més de 40.000 denúncies contra ciutadans durant l'estat d'alarma i ha identificat més de 150.000 persones. Informen Andreu Merino i Oriol March.

 14:22 
El Govern assegura que la gratuïtat del transport públic, aplicada a partir d'avui, no ha suposat un augment de la mobilitat.

 14:00 
Un relator del Consell d'Europa reclama a Espanya alliberar els presos independentistes pel coronavirus. Boriss Cilevic, socialista, defensa que no representen una "amenaça" per a ningú. "El fet mateix de la seva detenció causa preocupació, però la crisi COVID-19 hauria de promoure definitivament la seva posada en llibertat", defensa en un comunicat.

 14:01 
El Departament d'Afers Socials ha rebut 275 peticions per desinfectar residències. N'hi ha 164 programades i 64 ja les han dut a terme empreses autoritzades.

 13:54 
La conca d'Òdena descarta demanar l'ajut de l'exèrcit. L'alcalde d'Igualada assenyala que "els experts diuen que no fa falta". Informa Marc Solé.

 13:57 
El Departament d'Afers Socials informa que ja s'han traslladat  a clíniques 87 persones que vivien en residències d'avis a la ciutat de Barcelona.

Avui s'estan traslladant 34 persones més. En total hi ha 123 places disponibles.

 13:55 
"Espero que pel bé dels presents, sigui vostè PCR negatiu", li ha etzibat Vox al ministre de Sanitat, Salvador Illa. Com ha fet en els darrers dies, el partit d'extrema dreta acusa el govern espanyol d'estar "enganyant", també de posar una "mordassa" als periodistes. El diputat Juan Luis Steegmann ha demanat al ministre que renovi el consell assessor de Sanitat i l'ha acusat del fet que s'estigui prioritzant salvar els pacients joves. "La vida d'un avi val igual que la d'un jovenet", ha deixat anar. Vox ha carregat contra la Generalitat de Catalunya i ha demanat que sigui cessada la consellera Alba Vergés: "Prefereix que els catalans morin a veure un hospital construït per militars".  

 13:41 
Les llars d’infants privades denuncien "abandonament" dels governs i alerten de risc de tancament. La majoria han posat en marxa ERTO però reclamen que necessiten recursos per sobreviure. A Catalunya hi ha 529 llars privades, on hi treballen gairebé 6.000 professionals que tenen cura de 30.000 infants.

 13:35 
Rufián demana posar tota la indústria espanyol a produir material sanitari i crear una renda de confinament. També reclama que, un cop es pugui flexibilitzar el confinament, la primera mesura ha de ser l'oci dels nens. 

 13:45 
L'atenció primària segueix l'evolució de més de 47.000 persones que presenten possibles símptomes de coronavirus, segons ha informat la consellera de Salut, Alba Vergés.

 13:34 
Gabriel Rufián demana "massificar" els tests de detecció del coronavirus i crear una app per vigilar els símptomes. "De casa no ens en trauran les banderes sinó la ciència", diu el diputat d'ERC.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació