Dissabte, 12 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 09:23 
Pujada rècord de l’atur. Augmenta 21.000 persones a Catalunya i 300.000 a l’Estat, sense tenir en compte encara el gran l’impacte dels ERTO.

 09:11 
L'atur es dispara amb el coronavirus. La xifra oficial de persones sense feina puja 21.000 persones en un mes, però encara no recull més de mig milió de treballadors afectats pels ERTO.

 09:10 
Segona mort per coronavirus a la residència d'avis Prat de Tona: el centre ha incorporat una nova directora i ha contractat nou personal per reconduir la situació.

 09:06 
Una Pasqua marcada per la Covid-19: mones a domicili, cursos online per fer-les a casa o crides a ajornar la festa. El sector preveu pèrdues de fins al 50% i proposa aprofitar la segona Pasqua per tornar a celebrar la festa.

 08:54 
Irlanda recomana la masturbació i el sèxting per frenar el coronavirus.

 08:55 
El brot de coronavirus del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur ja suma set morts i 39 casos confirmats; informa Jordi Ubach.

 08:49 
Adolescents hiperconnectats a casa: "Cal evitar que l'ús del mòbil es converteixi ara en un abús". Els experts veuen el confinament com una oportunitat per abordar la dependència als dispositius i a les xarxes.

 08:47 
Entra en vigor la gratuïtat del transport públic a l'àrea de Barcelona fins Dijous Sant: els Mossos i la Guàrdia Urbana controlaran que els passatgers es moguin per motius autoritzats.

 08:35 
Sant Vicenç de Montalt tanca accessos secundaris al poble i controla les vies principals per fer complir el confinament. El municipi del Maresme té 900 habitatges de segona residència i s'havien detectat "desplaçaments inadequats".

 08:22 
VÍDEO Una polsera permet saber qui ha tingut contacte amb un infectat per coronavirus i obre la porta a aplicar una "quarantena selectiva" per controlar la propagació de la pandèmia.

 08:20 
ENTREVISTA Laia Servera, presentadora de l'informatiu infantil l'InfoK: «És més important la informació emocional que donem als nens que no pas les dades»; per Clara Virgili.

 08:13 
DADES Ha arribat el pic de la corba? Pot ser, però la quantitat de morts encara es pot multiplicar; per Roger Tugas.


 07:45 
Aquest 31 de març, diversos investigadors acadèmics amb contractes temporals finançats per la Generalitat van veure com se'ls acabava la beca en ple confinament. Segons el col·lectiu Doctorands en Lluita hi ha 216 persones en aquesta situació i fonts de la Secretaria d'Universitats asseguren a NacióDigital que el Govern estudia possibles vies de pròrroga.

 07:30 
RECULL DE PORTADES dels principals diaris de paper espanyols i catalans. «Xina bloqueja demandes pel nyap del govern espanyol», diu l'«ABC».

 07:12 
UManresa defineix un mòdul de teleassistència per a malalts de Covid-19 i el desplegarà en temps rècord; informa Pere Fontanals.

 06:55 
VÍDEO El missatge d'ànims que ha enviat Son Goku al poble de Calaf.

 06:45 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas: "Fi del confinament: gradual i amb preguntes".
"Tornarem a la feina, sempre que no puguem fer teletreball. A poc a poc aniran reobrint botigues i locals però haurem de guardar distàncies", diu el subdirector de NacióDigital.

 23:34 
L'hospital de campanya de la Fira de Barcelona «comença a prendre forma». L'Hospital Fira Salut es prepara per engegar i ja té els primers llits.

 23:20 
Més de 1.800 persones han superat el coronavirus a Catalunya en 24 hores. La xifra de víctimes mortals d'aquest dimecres ha estat de 244.

 23:02 
Els 23 nous morts per coronavirus a la Conca d'Òdena eleven a 98 les defuncions pel brot d'Igualada. S'han declarat 17 nous positius i els afectats ja superen els 600, 154 dels quals són sanitaris.

 22:56 
Moren 244 persones per coronavirus en les últimes 24 hores a Catalunya. La xifra augmenta significativament respecte les 177 defuncions del dimarts. El total de morts arriba a les 2.093. En l'últim dia, també s'han confirmat 1.813 nous positius que eleven el total a 21.804.


 22:40 
L'Agència del Medicament, a punt d'aprovar sis prototips de respiradors. L'AEMPS revisa els requisits i les garanties de cada projecte que li arriba abans de provar-lo en pacients.

 22:22 
El text del BOE confon els autònoms sobre si hauran de pagar la quota després de l'estat d'alarma.

 22:04 
El tabac augmenta les complicacions en cas de contraure el coronavirus. El Programa d’Atenció Primària Sense Fum i la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum aconsellen deixar de fumar durant el confinament.

 21:54 
El Col·legi d'Infermeria de Barcelona demana a Vergés material de protecció. Envia una carta a la consellera on li trasllada el malestar i la preocupació del col·lectiu.

 21:45 
Iglesias diu que "ara toca salvar vides" i no que els polítics "es tirin els trastos pel cap". El vicepresident espanyol defensa la "mobilització històrica de recursos" contra els efectes econòmics del coronavirus.

 21:41 
Una dona de 103 anys rep l'alta després de superar el coronavirus a Madrid. Ara té per davant un procés de recuperació que durarà "alguns mesos".

 21:38 
Moren tres avis de la residència de Sant Fruitós amb símptomes de coronavirus, tot i que no els van poder fer els tests.

 21:33 
RAC1 planteja un ERTO a tota la plantilla durant tres mesos. L'emissora líder a Catalunya rebaixarà un 10% l'horari i el sou als seus treballadors fins a finals de juny.

 21:21 
La residència d'avis de Tona incorpora una nova directora i contracta nou personal per reconduir la situació. L'Ajuntament reclama una coordinació "clara i segura" del personal voluntari i que es continuï reforçant la plantilla.

 21:11 
El redactat del BOE provoca confusió entre autònoms sobre si hauran de pagar la quota un cop aixecat l'estat d'alarma. ATA defensa que els que estan obligats a tancar estaran exclosos de la moratòria mentre que UGT interpreta el contrari.

 20:54 
Berga treballarà per celebrar tots els actes que acompanyen la Patum si aquesta es fa al setembre.

 20:51 
Realment han mort 1.849 persones per coronavirus a Catalunya? No, en són més. Salut compta les xifres dels hospitals i ara vol sumar les de les funeràries, que també inclouen defuncions a residències i domicilis, per aproximar-se a la dada real. Ho explica Ferran Casas.

 20:36 
El ministeri de Treball arriba a un acord amb els bancs per avançar el pagament de la prestació d'atur. L'objectiu és garantir la liquiditat dels clients per poder fer front als pagaments d'inicis de mes.

 20:16 
Centres de menors: els altres focus vulnerables de la crisi sanitària. Treballadors del sector denuncien la "precarietat" en què es troben davant la pandèmia i demanen recursos materials i solucions a la DGAIA, que manté que s'està actuant. Ho explica Bernat Surroca.

 20:12 
Salut recorda que les vetlles funeràries estan prohibides i que les cerimònies es posposen mentre duri l'estat d'alarma. L'acompanyament del finat queda reduït a un màxim de tres familiars o propparents.

 20:07 
El PSC, sobre les defuncions en residències: "Han hagut de morir 362 persones per tenir la primera compareixença". Els socialistes acusen el Govern d'actuar "tard" i demanen que treballi amb els ajuntaments i la UME contra la Covid-19.

 19:59 
L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, que ha aturat tota la seva activitat a causa de la crisi del coronavirus, portarà  els «concerts a casa» durant el període de confinament.

 19:54 
Nou rècord de morts per coronavirus al Camp de Tarragona en un dia. Aquest dimecres han mort12 persones, que enfilen la xifra total de víctimes mortals a 53. A més,  ja hi ha 740 infectats. 

 19:52 
KH-7 Lloreda posa a disposició de Sanitat 6.500 litres d'etanol per fabricar solucions hidroalcohòliques i cedeix a l'Hospital de Granollers un autobús que centralitzarà la recollida de material sanitari procedent de donacions.

 19:48 
Oriol Mitjà torna a demanar voluntaris per a l'assaig clínic per frenar el coronavirus. L'estudi, pioner a Catalunya, prova medicaments ja comercialitzats en persones infectades i els seus contactes.

 19:36 
El Ministeri d'Agricultura alerta que falta mà d'obra per a la recollida de collites pel coronavirus. Planas diu que estan estudiant com donar resposta a la necessitat de temporers a cada autonomia.

 19:33 
El govern espanyol rebutja la gratuïtat de peatges i transport públic que promou el Govern. El ministre José Luis Ábalos considera que no seria "coherent" amb l'aposta de reduir la mobilitat durant el confinament. Informa Sara González.

 19:26 
Torra agafa la bandera social després d'una legislatura de pols amb l'Estat. El president, des que ha arrencat la crisi sanitària, exigeix a Sánchez la posada en marxa de mesures socials ambicioses per a la majoria de les quals la Generalitat no té competències. Per Oriol March.

 19:16 
El govern espanyol fa una crida a menjar xai, peix fresc i formatge de cabra i d'ovella. El ministre d'Agricultura, Luis Planas, alerta que falten entre 100.000 i 150.000 treballadors per a la recollida de fruita. Ho explica Sara González.

 19:08 
42 altes i nou morts per coronavirus en les últimes 24 hores als hospitals de Terrassa, que ja atenen 717 casos positius. Per ara, 604 pacients es troben ingressats -70 a la UCI- i 113 en hospitalització domiciliària.

 19:03 
Cau un 32,9% la matriculació de vehicles de dues rodes a Catalunya durant el mes de març. En l'acumulat de l'any, però, la xifra és un 6,4% superior a la registrada en el mateix termini del 2019.

 18:46 
El ministre d'Agricultura, Luis Planas, fa una crida perquè la ciutadania mengi peix fresc, xai i formatge d'ovella i de cabra per ajudar els productors que estan en dificultats. Ha explicat també que falta mà d'obra per recollir fruita. 

 19:00 
UManresa defineix un mòdul de teleassistència per a malalts de Covid‑19 i el desplegarà en temps rècord. Repartiran tauletes entre persones confinades a casa que, a partir de la plataforma Interactive Clinics, interactuaran amb el sistema sanitari perquè en pugui fer el seguiment. 

 18:45 
El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, assegura que, per ara, no han detectat increments significatius de preus dels aliments perquè no hi ha escassetat. En tot cas, ha dit, estan "atents" a la situació. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació