Dimarts, 23 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 21:02 
Així ultima el Govern la paga extra al personal sanitari per premiar l'esforç pel coronavirus. Una informació de Joan Serra Carné.

 20:05 
Retorn als cinemes: aquestes seran les pel·lícules que projectarà Cinesa a tot Catalunya

Reobriran entre el 12 de juny i el 3 de juliol amb títols diferents, unificant les estrenes de la cartellera a partir de l'estiu

 19:47 
Una nena d'un any amb una patologia pulmonar greu supera el coronavirus. La Noa va estar ingressada dues setmanes a l'UCI pediàtrica de Vall d'Hebron després de ser derivada des del Joan XXIII.

 19:30 
Europa demana «cautela» a Espanya amb la derogació de la reforma laboral per no crear «incertesa»

 19:00 
Àrees blava i verda a Sant Cugat

Les àrees blava i verda de Sant Cugat tornaran a ser de pagament a partir d'aquest dilluns. La tarifa gratuïta Plis-Plas s’amplia fins a una hora per fer gestions de curta durada.

 18:59 
Reobren els centres d'art municipals de Sant Cugat

Els centres d’art municipals de Sant Cugat reobren les sales d’exposició el dimarts 9 de juny. S’han adaptat les diferents ofertes expositives i activitats a la nova situació. 

 18:49 
L'Hotel B&B, de les Franqueses del Vallès, deixa de ser un hospital medicalitzat

Després de quinze dies sense comptar amb cap pacient ingressat. Des del 2 d'abril ha atès 115 malalts lleus de la Covid-19 que encara no podien tornar a casa.

 18:48 
Salut proposa que només la Catalunya Central i Girona passin a la fase 3. Se sumaran a les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, que hi han entrat aquest dilluns.

 18:09 
Sabadell obrirà les piscines municipals al juliol amb dos torns al dia

L'Ajuntament de Sabadell ha anunciat aquest dilluns que les piscines municipals (Olímpia, Campoamor, Ca n'Oriac, Cal Marcet i la Bassa) obriran a partir del 6 de juliol amb dos torns d'accès, matí i tarda. Entre el torn de matí, de 9.30h a 14h, i el de tarda, de 15.30h a 20h, es realitzaran les tasques de neteja i desinfecció de les instal·lacions, segons ha informat el consistori.

Els torns permetran que més persones puguin accedir a les piscines, i com a novetat aquest any serà obligat comprar les entrades anticipades, a través d'Internet o a les mateixes piscines, per a dies posteriors.  

 18:07 
L'AMB intensifica la desinfecció del mobiliari de les platges. El dispositiu de neteja després de la Covid-19 suposa un augment del 30% dels recursos respecte a la temporada alta.

 17:48 
Videoclip de Corpus

Cent músics de la Garriga enregistren una cançó i un videoclip de Corpus. Tot plegat ho estrenaran diumenge, dia en què havia de tenir lloc la tradicional festa garriguenca.

 17:31 
Sanitat notifica només 48 nous contagis i cap mort per coronavirus en les últimes 24 hores. Les dades de víctimes mortals es mantenen en 27.136, igual que diumenge.

 16:44 
Quines pel·lícules projectaran les sales de cinema quan tornin a obrir? Reobriran entre el 12 de juny i el 3 de juliol amb títols diferents, unificant les estrenes de la cartellera a partir de l'estiu.

 16:02 
FOTOS

La comparseria de la Patum ocupa el seu lloc als baixos de l'Ajuntament de Berga malgrat que el Corpus serà confinat.

 15:48 
Què es pot fer i què no en aquests moments a Catalunya. 122 preguntes amb resposta sobre la situació actual, tant pels que ja estan a la fase 3 com pels que es troben a la fase 2.

 15:13 
Els alumnes es queden a casa en la reobertura d'escoles. Control de temperatura i gel desinfectant a la porta dels centres educatius del Vallès Occidental, que han dividit els espais per garantir les distàncies de seguretat.

 13:47 
Davallada de les defuncions per coronavirus a Catalunya: Salut notifica 8 morts nous. El total ascendeix a 12.403 persones des que va començar l'epidèmia.

 13:47 
Davallada de les defuncions per coronavirus a Catalunya: Salut notifica 8 morts nous. El total ascendeix a 12.403 persones des que va començar l'epidèmia.

 13:37 
ERC anuncia que Salut treballa per revertir el contracte amb Ferrovial pel rastreig del coronavirus. Marta Vilalta, portaveu dels republicans, defensa que el Govern ha d'impulsar un programa públic que pugui donar resposta a un possible rebrot. Ho explica Oriol March.

 13:28 
Bones sensacions als centres comercials de Barcelona en el primer dia de reobertura. Els establiments esperen una possible davallada de l'activitat en les pròximes setmanes.

 13:24 
FOTOS

Veïns del Carrer Major de Berga improvisen un salt de Maces de la Patum el diumenge dels Quatre Fuets.

 13:21 
ERC emprendrà accions legals si Sánchez no rectifica el decret de nova normalitat. Els republicans lamenten la "improvisació" del govern espanyol i li retreuen la recentralització inclosa en el text: "Ja n'hi ha prou d'actuar d'aquesta manera". Informa Oriol March.

 12:58 
Quins festivals de música a Catalunya queden cancel·lats, ajornats o es mantenen aquest estiu. La crisi sanitària del coronavirus ha obligat a reprogramar bona part dels festivals que hi havia aquest estiu.

 12:17 
Els barcelonins podran visitar la Sagrada Família sense turistes fins a finals d'any. El temple reobrirà el 4 de juliol exclusivament per sanitaris, policies, treballadors d'entitats socials, empresaris i comerciants.

 12:11 
Retorn agredolç a les aules de Barcelona i Lleida. Control de temperatura i mesures de distanciament en el primer dia d'escoles als territoris que avui estrenen la fase 2.

 12:04 
VÍDEO Aficionats virtuals i càntics: així es veurà la Lliga des de casa. Tot i que la tecnologia permetrà viure un futbol més semblant a l'habitual, Tebas demana que els aficionats tornin als estadis "en el moment que es pugui".

 11:54 
Instal·len les càmeres per controlar l'aforament a les platges de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha començat la instal·lació de les càmeres que permetran controlar l'aforament de les platges. Les fotos que cada cinc minuts enviaran aquestes càmeres, juntament amb els informes de les patrulles de la Guàrdia Urbana i els informadors municipals, permetran conèixer l'aforament de les platges per determinar si cal tancar-ne els accessos

 10:58 
Nova Zelanda anuncia que ja està lliure de coronavirus i recupera la normalitat. Porten 17 dies sense registrar cap contagi i l'última pacient ja ha estat donada d'alta.

 09:18 
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que el País Valencià sol·licitarà passar en la seva totalitat a la fase 3 de la desescalada el 15 de juny, amb la "intenció" de permetre, a partir d'aquesta data, la mobilitat entre les províncies de la comunitat i amb altres autonomies amb "la mateixa disposició epidemiològica".

 08:54 
Investigadors catalans participen en un projecte liderat per la multinacional B-Braun per desenvolupar nanopartícules que s'enganxin al SARS-CoV-2 i el destrueixin.

 08:51 
VÍDEO L'Àxel i l'Esther s'han casat aquest diumenge a l'església de Sant Esteve de la Garriga, una de les poques bodes que s'han celebrat aquest dies al Vallès Oriental i a Catalunya; informa Jaume Ventura.

 08:48 
Trilla veu els CAP com "un dels llocs més adients" per rastrejar contactes pel "component de proximitat"

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat que "una part important del rastreig" dels contactes de positius de Covid-19 té un "component de proximitat" i creu que l'atenció primària "és un dels llocs més adients" per fer-lo.
En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla no ha entrat a valorar el procediment d'adjudicació fet per Salut a una filial de Ferrovial per rastrejar els contactes per 17 milions d'euros, però ha dit que qui està "més proper" en aquest casos és l'atenció primària, que "es pot veure perfectament reforçada amb aquests rastrejadors".
Trilla ha dit que les manifestacions són "legítimes", però ha demanat que s'hi vagi amb la mascareta i mantenint la distància de seguretat, tot i que això últim és "complex".

 08:12 
El jutge de línia lleidatà, Cèsar Noval, no es reincorporarà als partits de Lliga per preservar la salut dels seus companys i dels seus pacients, ja que també és metge.

 07:56 
Barcelona, l'àrea metropolitana i Lleida han entrat avui a la fase 2 de la desescalada. Per altra banda, Tarragona, les Terres de l'Ebre i Pirineu-Aran han salta a la 3. Consulteu aquí què es pot fer i que no a cada una d'elles:


 07:16 
El despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 22:32 
Torra critica que «el dèficit fiscal anual de 16.000 milions» resta recursos.Reitera la crida a partits i agents socioeconòmics a donar suport a les propostes del Govern.

​​​​​

 19:11 
ENTREVISTA «La sala de parts era un espai amable en un context de por». El ginecòleg Jordi Cassadó i la llevadora Gràcia Coll, de la sala de parts de Mútua Terrassa, detallen com han ajudat a parir 350 dones en plena pandèmia. Per Marc Solé.

 19:09 
Educació permet a les llars d'infants oferir menjador en fase 2 i augmenta la ràtio a 10 infants per grup en fase 3. Modifica el pal de reobertura i marca que d'1 a 6 anys s'han de mantenir les distàncies "en la mesura del possible".

 18:51 
El govern espanyol xifra en més de 517.000 les proves PCR que Catalunya ha fet des de l'inici de la pandèmia. És el segon territori de l'Estat on s'han fet més tests, mentre que registra la xifra més baixa de tests ràpids d'anticossos.

 17:07 
ÚLTIMA HORA Sanitat notifica una mort per coronavirus en 24 hores i 72 en els darrers set dies. Es manté la tendència a la baixa en els contagis detectats, amb 102 positius diagnosticats en l'últim dia.

 16:50 
El Barça reobrirà el museu i la botiga el 12 de juny amb limitacions de públic i mesures de seguretat i higiene. El preu de l'entrada al Museu es redueix sis euros i la pista de gel es mantindrà tancada al públic amb previsió de tornar a obrir al setembre.

 16:49 
Un total de 255.000 ciutadans començaran a cobrar l'Ingrés Mínim Vital el 26 de juny. S'arribarà 75.000 llars i més de la meitat dels beneficiaris d'ofici seran menors.

 15:43 
La mobilitat entre comunitats es podrà recuperar un cop aixecat l'estat d'alarma. Sánchez anuncia que el fons de 16.000 milions d'euros no serà reemborsable per les comunitats autònomes.

 15:01 
Aragonès sobre el fons de 16.000 milions : "Hem de saber ja el que ens correspon"

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha advertit aquest diumenge que cal "saber ja la lletra petita veritable" sobre el repartiment del fons autonòmic de 16.000 milions d'euros i quina quantitat li correspondrà a Catalunya. "El repartiment del fons Covid és urgent", ha dit Aragonès en una piulada. Segons el vicepresident, el repartiment "ha de ser proporcional a l'esforç sanitari, econòmic i social". "No es pot regatejar l'esforç fet a Catalunya, que és altíssim", ha afirmat Aragonès, que ha reiterat que la xifra de 16.000 milions d'euros per a totes les comunitats és "insuficient".

 14:57 
El coronavirus ja havia arribat a Catalunya el mes de gener. Segons el president de la Societat Espanyola de Virologia, les aigües residuals demostren l'arribada del virus molt abans del primer cas.

 14:35 
GRÀFICS Consulteu aquí totes les dades de la pandèmia, actualitzades

 13:50 
ÚLTIMA HORA Salut notifica 37 morts més per coronavirus a Catalunya, el doble que el dia anterior.

 13:11 
El president del Govern, Pedro Sánchez, ha transmès avui als presidents de les comunitats autònomes els canvis en els criteris per al repartiment del fons de 16.000 milions no reemborsables que s'aprovaran per a les autonomies, incloent un fons per a Educació i un altre per a mobilitat. Això no ha agradat massa el president català Quim Torra.

 12:50 
El president de la Generalitat Quim Torra ha demanat a Pedro Sánchez 15.000 milions per a la recuperació econòmica de Catalunya. En la conferència de presidents, Torra ha exigit "la necessitat de prendre mesures econòmiques urgents" i ha criticat que les solucions que proposa de l'executiu espanyol siguin per a finals d'any o principis del vinent.

 12:17 
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que en la proposta de dilluns que farà el Departament no s'inclou que Lleida i Barcelona i àrea metropolitana escurcin la fase 2 però no ha descartat incloure-ho més endavant. En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó: "Aquesta proposta no em consta que hagi passat pel Procicat".

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació