Dissabte, 12 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:51 
La patronal de les ETT contesta els sindicats: "En tot moment hem buscat la sol·lució més favorable pels treballadors". UGT i CCOO acusen les empreses de treball temporal d'acomiadar milers de persones i d'"abandonar" els seus treballadors.

 18:41 
Una desena de països europeus alerten del "risc" que es vulneri l'estat de dret a Hongria. Els estats, entre ells Espanya, mostren la seva "preocupació" per l'ampliació de l'estat d'emergència d'Orbán.

 18:40 
Les residències reclamen al Govern que apliqui amb urgència les mesures per fer front al coronavirus. L'entitat Acra veu imprescindibles els tests de detecció ràpida de la infecció per frenar els contagis.

 18:39 
Els tres hospitals del Vallès Oriental tenen 381 positius ingressats pel coronavirus i han quadriplicat el número d'altes en una setmana.

 18:37 
L'Ajuntament de Tarragona demanarà un crèdit a curt termini de 15 milions d'euros per tenir liquiditat per atendre proveïdors, treballadors i beneficiaris d'ajuts municipals que pateixin les conseqüències del coronavirus. A més, també es destinarà part del superàvit del pressupost de l'any passat. 

 18:36 
L'Íbex-35 tanca la primera sessió del segon trimestre amb una caiguda del 3%. El selectiu espanyol perd els 6.600 punts.

 18:41 
El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha rebutjat la proposta del Govern de la Generalitat de garantir la gratuïtat dels peatges: "Estem prenent mesures per reduir la mobilitat, no per promoure-la". Ha considerat que aixecar els peatges no seria "coherent". 
 

El ministre José Luis Ábalos


 

 18:19 
El ministre de Transports, José Luis Ábalos, assegura que amb les mesures adoptades pels lloguers es garanteix el dret a l'habitatge i que els propietaris cobrin. La línia de crèdits a cost zero, ha dit, és "una de les mesures més audaces" del reial decret. 
 

El ministre José Luis Ábalos


 

 18:25 
Itàlia suma gairebé 3.000 casos més i més de 700 morts en les últimes 24 hores. Les xifres s'incrementen lleugerament respecte al dia anterior, que al mateix temps ja havien augmentat en comparació amb el dilluns.

 18:16 
Afers Socials xifra en 362 els morts per covid-19 que vivien en residències i en 830 els usuaris diagnosticats. El virus ja ha afectat el 30% dels centres i es preveu traslladar a mútues laborals els malalts lleus.

 18:16 
El ministre de Transports, José Luis Ábalos, explica que l'esforç de mobilitat ha estat "modèlic" i que les xifres són "testimonials" i s'apropen als valors d'un cap de setmana. Ha explicat també que a l'aeroport de Barajas només funciona la T4. 

 18:12 
CCOO demana al Govern que intervingui les instal·lacions i recursos de la sanitat privada per fer front al coronavirus. El sindicat avisa que l'hospital de Mollet té una de les taxes d'infectats per habitant més elevades.

 18:07 
La XAL implementa la producció audiovisual en remot per garantir la informació i el servei públic.

 18:06 
La crisi del coronavirus ha obligat a cancel·lar el Festival Minipop de Tarragona, que s'havia de celebrar els propers 5 i 6 de juny. Així, la 10a edició haurà d'esperar fins el 4 i 5 de juny del 2021. El festival aposta per mantenir els artistes i la programació. 

 18:01 
L'Estat incorpora el sector de la flor i la planta ornamental en la prestació extraordinària per cessament d'activitat. Juntament amb els altres sectors agraris amb produccions estacionals, tal com havia reclamat Unió de Pagesos.

 17:53 
S'eleven a 7 els morts per coronavirus a l'Hospital de Berga. El centre té 52 pacients ingressats per Covid-19.

 17:47 
Salut atribueix a un «criteri tècnic» la retirada de les tendes de l'exèrcit espanyol de l'hospital de campanya que s'està construint a Sabadell. L'alcaldessa Marta Farrés demana que aquest canvi no alteri el calendari marcat. 

 17:41 
Les entitats d’atenció als discapacitats intel·lectuals reclamen “suport extraordinari” per la crisi del coronavirus. Necessiten “liquiditat imminent” per comprar material, desinfectar instal·lacions i pagar el personal.

 17:34 
La crida de Sant Cugat a l'exèrcit per desinfectar les residències de gent gran, «denegada» per la Generalitat. L'ajuntament, governat per ERC, PSC i CUP, va enviar una carta aquest divendres 27 de març a la delegació del govern espanyol per sol·licitar ajuda. Per Sergi Baixas.

 17:28 
Cinquè mort en tres dies al Ripollès. La xifra de positius ja supera la seixantena i hi ha 31 persones hospitalitzades entre l’Hospital de Campdevànol i l’UCI del Trueta a Girona.

 17:26 
El Festival de Música Antiga dels Pirineus cancel·la la seva desena edició. Enguany, hi participaven 38 municipis on es realitzava un total de 53 concerts entre el 3 de juliol i el 23 d'agost.

 17:22 
El Govern xifra en 362 els morts per coronavirus en residències de gent gran. El departament d'Afers Socials assegura que ha repartit 550.000 equips de protecció a geriàtrics. Per Andreu Merino.

 17:17 
ÀUDIO ANÀLISI «Hi ha qui es nega a acceptar una reducció dels seus beneficis»; per Sara González. La redactora de NacióDigital analitza les mesures sobre els lloguers que ha adoptat el govern espanyol en plena crisi del coronavirus.

 17:15 
VÍDEO El dia a dia del confinament d'una família de Terrassa amb una nena de quatre anys, emès per la BBC. En un videoreportatge emès en versió original i subtitulat en anglès, en Pol, l'Àngela i la seva filla expliquen d'una manera desenfadada i original la seva rutina des del seu pis del barri de Ca n'Aurell.

 17:12 
El bus urbà de Manresa serà gratuït per afavorir els treballadors d'activitats essencials.

 17:11 
Els busos urbans de Terrassa, gratuïts durant l'estat d'alarma. Seguint la línia de FGC, Rodalies i altres serveis, el consistori egarenc ha anunciat la gratuïtat del servei fins el 9 d'abril pels treballadors dels serveis essencials i altres persones que s'hagin de desplaçar durant el confinament.

 17:10 
D'òptiques a clíniques d'avortament: els altres centres sanitaris que també estan oberts. El BOE detalla quines activitats sanitàries, més enllà de la d'hospitals i els CAP, són considerades essencials.

 17:09 
L'Ajuntament de Sant Cugat destina 150 kits de tests ràpids de coronavirus a les residències de gent gran. L'objectiu és actuar amb rapidesa per evitar la propagació de la malaltia en un dels col·lectius més vulnerables.

 17:06 
D'on ve el coronavirus? Per què ve ara? En desforestar, augmenta la probabilitat que les malalties de ratpenats es puguin transferir als humans, i això ha passat a la zona de Wuhan. Ho explica Cristina Junyent.

 16:58 
​VIDEO El missatge d'ànims que ha enviat Son Goku al poble de Calaf.

 16:40 
Castellbisbal truca a 300 veïns majors de 65 anys que viuen sols per saber si estan bé, vuit d'ells asseguren no tenir una xarxa familiar i seguirant rebent suport de Serveis Socials; per Anna Mira.

 16:35 
L'Estat reparteix 1,2 milions de mascaretes al País Valencià per combatre el coronavirus. Catalunya segueix reclamant que no han arribat els tests de detecció ràpida.

 16:21 
La xifra de treballadors afectats pels ERTO a Catalunya s'enfila a 571.400.

 16:13 
Les cases de colònies i albergs veuen insuficients les ajudes a les que poden optar i alerten del risc de tancament. L'ACCAC es queixa de "complexitat administrativa" per accedir-hi.

 16:04 
La Fiscalia arxiva la investigació sobre les morts de persones grans en residències. Argumenta que ja han obert diligències les fiscalies territorials dels indrets on han succeït els fets.

 16:02 
Almenys 500 catalans atrapats a l'Argentina: «L'ambaixada no ens ofereix cap solució». El Perú, l'Uruguai i Colòmbia ja han començat a emetre vols de repatriació cap a l'estat espanyol. Ho explica Andreu Merino.

 15:53 
Els experts alerten de la vulnerabilitat de les persones amb demència davant del coronavirus. Entre els factors hi ha la soledat i també les dificultats per recordar les mesures de seguretat.

 15:39 
El Ministeri de Consum detecta augments abusius de preus en serveis funeraris i productes higienitzants. Garzón diu que es produeix un increment "preocupant" de l'ús de jocs online durant el confinament.

 15:34 
El Síndic reclama un actuació policial "proporcionada" després de rebre queixes per '"abús" d'atribucions. La institució afirma que en general l'actuació està sent "ponderada i pedagògica".

 15:28 
ÚLTIMA HORA Un mort per coronavirus a la residència d'avis de Tona (Osona). La Generalitat es planteja intervenir l'equipament, que ara té una quinzena d'avis aïllats per la Covid-19.

 15:21 
Europa supera els 420.000 contagis de coronavirus i s'apropa a les 30.000 morts. Itàlia, Espanya i França superen la Xina en nombre de defuncions per la Covid-19.

 15:17 
L’Hotel Segle XX de Tremp s’habilita per acollir malalts estables de Covid‑19. Es tracta del segon hotel pallarès que acull pacients de l’Hospital del Pallars. Informa Jordi Ubach.

 15:12 
El País de Demà demana una renda mínima de tres mesos per als col·lectius vulnerables. L'associació catalanista presenta una bateria de propostes per superar els efectes econòmics de la pandèmia i adverteix que l'estat espanyol pot veure reduïda la seva activitat productiva en un 29%. Per Pep Martí.

 15:02 
El govern espanyol afirma que Catalunya ha de comptar tots els morts per coronavirus. Salvador Illa diu que les persones amb diagnòstic de la Covid-19 que moren són comptabilitzades com a mort per coronavirus, independentment del lloc on es produeixi la defunció. Ho expliquen Bernat Surroca i Sara González.

 14:48 
L'exèrcit espanyol desinfecta les residències de Sant Joan, Súria i Cardona. Han emprat hipoclorit de sodi i peroxidol a les sales que s'han pogut tancar. Ho explica Pere Fontanals des del Bages.

 14:46 
Els periodistes reclamen a la Moncloa que deixi de «censurar» preguntes. Els professionals de la informació critiquen el filtratge que fa el secretari d'Estat de Comunicació i reclamen poder interpel·lar directament els membres del govern de Pedro Sánchez.

 14:43 
Continua la tònica positiva a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell: més altes que ingressos en les últimes 24 hores. Informa Albert Hernàndez

 14:35 
El govern espanyol diu que els tests adquirits a la Xina complien amb la normativa per comercialitzar-se a la UE, però s'estan validant a l'Institut Carlos III per comprovar que compleixen amb els requisits. "Estem prioritat donar garanties d'ús abans de distribuir-los", diu Illa.

 14:32 
Salvador Illa: "Tota persona diagnosticada de coronavirus que mor, compta com a mort per coronavirus".

 14:28 
El govern espanyol diu que està "preparat" per si fa falta traslladar pacients entre les UCI de diverses territoris. A dia d'avui, diu Salvador Illa, no hi ha hagut cap petició concreta de trasllat.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació