Dissabte, 12 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 14:23 
El govern espanyol diu que tota persona diagnosticada de coronavirus es comptabilitza com a mort per coronavirus en cas que finalment no superi la malaltia, independentment d'on es produeixi la mort.

 14:22 
Garzón diu que s'ha detectat un consum creixent del consum online i, per preservar la salut pública, s'ha aprovat la prohibició de joc i apostes online. Només es podrà fer publicitat d'aquests serveis entre la 1 i les 5 del matí i només per televisió.

 14:20 
Sanitat admet que no es fan tests a tots els pacients de coronavirus que reben l'alta. La doctora María José Sierra explica que en alguns casos es recomanen 14 dies més d'aïllament. Ho expliquen Sara González i Bernat Surroca.

 14:15 
El ministre de Consum, Alberto Garzón, explica que s'ha aprovat una mesura perquè aquelles persones que havien comprat un producte o un servei que no s'ha pogut satisfer, se'ls retorni l'import. "Si als dos mesos no hi ha un acord entre les dues parts, s'haurà de tornar l'import total del servei o producte", diu el ministre. 

 14:14 
Illa admet que és una "setmana dura i complicada" i que Espanya està en l'etapa "d'arribar al pic de la corba". 

 14:15 
ATENCIÓ El Govern assegura que l'Estat no ha enviat cap test de coronavirus a Catalunya. La consellera de Salut. Ho explica Andreu Merino.

 14:12 
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, diu que les dades confirmen que les mesures adoptades "estan funcionant". "Estem en una fase d'estabilització i alentiment de l'epidèmia", ha assegurat Illa. El ministre diu que s'ha reduït la taxa de creixement de nous contagis i d'ingressos a l'UCI.

 14:11 
Primera mort d'un metge per coronavirus a Lleida. Es tracta del doctor Albert Coll, de 63 anys, que exercia de metge de família a Os de Balaguer, Castelló de Farfanya i Àger.

 14:05 
L'Institut Guttmann converteix el seu pavelló poliesportiu en un hospital de campanya amb 75 llits per a Can Ruti. Aquestes places s'afegeixen a les 76 que el centre de neurorehabilitació ja va cedir la setmana passada.

 13:58 
L'exèrcit ja fa tasques de desinfecció a Mollet del Vallès: efectius de l'UME han netejat l'entorn de l'Hospital, de les tres residències i de l'Hospital Sociosanitari.

 13:56 
La residència Prat de Tona està patint amb virulència el coronavirus, amb diversos residents i treballadors afectats i molt poc personal disponible, la qual cosa dificulta la seva gestió. Ho explica Pere Pratdesaba.

 13:55 
VÍDEO Pepet i Marieta inicia una campanya solidària per ajudar la Creu Roja durant la pandèmia. #SeremLliures s'estrena amb un nou videoclip participatiu i, a més,ultima un festival solidari, subhastes i marxandatge.

 13:43 
L'emotiva carta de comiat d'un membre de la brigada municipal de Terrassa al seu company de feina mort de coronavirus: «Va ser, també, un dels anònims herois de les deixalles que no rebrà els aplaudiments que mereixia».

 13:38 
15 avis morts amb símptomes de coronavirus a la Residència Sara Maria del Tura d'Olot. S'han incorporat al centre 10 persones més per a reforçar les àrees assistencial i de neteja. Informa Xavier Borràs des de la Garrotxa.

 13:33 
ÚLTIMA HORA Autobusos interurbans i Ferrocarrils seran gratuïts a partir de dijous. El Govern apovarà demà que no es pagui el transport públic i assegura que no descarta aplicar "unilateralment" la gratuïtat de les autopistes C-31, C-33 i C-16. Informa Andreu Merino.

 13:11 
Fernando Simón diu que Espanya no té dades de contagis en gent que ja ha passat la malaltia. Explica que hi ha articles científics que diuen que la gent que supera el coronavirus es pot "reinfectar" i contagiar i d'altres que diuen que no. "Quan tinguem informació la comunicarem", diu el doctor. 

 13:10 
Sanitat diu que l'alta hospitalària està protocolitzada i "en molts casos" es fa una prova diagnòstica per donar aquesta alta. En els casos en què no es pot fer la prova però el pacient ha millorat, es recomana també passar dues setmanes més confinat a casa. 

 13:04 
ÚLTIMA HORA Quim Torra, curat del coronavirus.

 13:04 
Fernando Simón diu que Espanya "sembla que ja és al pic de la corba o ja l'ha passat" i situa l'objectiu actual en reduir "de manera dràstica" el nombre d'ingressos a l'UCI. "Sembla que anem en bona direcció, però no ho podrem avaluar bé fins a finals de setmana o principis de la vinent", diu el doctor.

 13:00 
Fernando Simón compareix des de casa seva després de donar positiu per coronavirus. "La transmissió del virus pot ser per moltes vies i els que formem part del comitè tècnic estem més exposat que altre gent. No és fàcil saber on ens hem pogut infectar", admet el doctor. 

 13:00 
María José Rallo, secretària general de Transports, diu que "tota l'activitat de transport" es considera servei essencial.

 12:56 
Rallo explica que les dades del sector transportista que ha de garantir l'aprovisionament de productes bàsics estan estabilitzades. 

 12:53 
ÚLTIMA HORA El president de la Generalitat, Quim Torra, curat de coronavirus. Ell mateix ho ha anunciat a través de Twitter, on ha agrait "el suport i els ànims" d'aquests dies. "El meu pensament és per als que lluiten per sortir-se'n i per tots aquells que no se n'han sortit i per les seves famílie", conclou.

 12:49 
María José Rallo, secretària general de Transport, diu que la mobilitat a Rodalies continua baixant. "L'efecte de les mesures adoptades s'està veient", diu. 

 12:48 
La policia espanyola ha detingut en les últimes 24 hores 62 persones, que eleva la xifra total als 938 detinguts. José García Molina diu que els ciutadans estan "conscienciats" que cal complir les mesures de distanciament social. 

 12:46 
José García Molina, comissari principal de la Policia Nacional, confirma que José Ángel González, que cada migdia compareixia per explicar la tasca del cos, ha donat positiu per coronavirus. 

 12:45 
La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, critica des d'Igualada la "voluntat centralitzadora" del govern espanyol. Ha criticat el reial decret i ha reclamat mesures urgents de suport al teixit empresarial: "si no, enviarem a l'atur a milers de treballadors".

 12:39 
José Manuel Santiago, cap de l'estat major de la Guàrdia Civil, diu que en lés ultimes 24 hores 20.000 guàrdies civils han patrullat pels carrers d'arreu d'Espanya, s'han identificat 113.000 persones, s'han fet 6.000 denúncies i s'ha detingut 27 persones per saltar-se les mesures del confinament. 

 12:37 
ÚLTIMA HORA La UAB no impartirà més classes presencials aquest curs. L'activitat docent pendent continuarà en format virtual. En una comunicació interna al professorat, el centre ha donat per finalitzada la "docència presencial del segon semestre del curs 2019-2020", que havia de finalitzar abans de les vacances d'estiu.


 12:37 
Miguel Ángel Villarroya, cap de l'estat major de la defensa, acaba la seva intervenció amb una "confessió": "Em sento molt orgullós de ser espanyol". 

 12:36 
Villarroya explica que aquest matí ha arribat un avió de Turquia amb material de suport contra el coronavirus.

 12:34 
Miguel Ángel Villarroya diu que l'exèrcit ha fet tasques de desinfecció en un total de 1.700 residències de gent gran.

 12:33 
Pel que fa al nombre de morts i de persones en UCI, Sierra diu que reflecteix la realitat de fa "diverses setmanes" i és normal moure's en aquestes xifres. "Són persones que es van infectar fa setmanes", diu la doctora.

 12:30 
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i la resta dels alcaldes de la conca d'Òdena han mostrat avui la seva "decepció" perquè el reial decret no resol els drets dels treballadors del territori, tant dels qui viuen a la conca i treballen fora com dels que viuen fora però hi treballen.

 12:28 
270 empreses més de Tarragona han tirat endavant un ERTO en les últimes 24 hores. Ja són 6.174 les companyies que han obert expedients al Camp i 36.699 els treballadors afectats.

 12:24 
REPORTATGE Posar-se la bata de nou: «Un dels moments més durs és intubar un company». Professionals sanitaris que s'havien jubilat es reincorporen a la feina per combatre la crisi del coronavirus i ho relaten a NacióDigital. Un tema de Sara González.

 12:21 
Renfe habilita un bus des de l'Estació de Sants per als sanitaris que treballen a l'Hospital Josep Trueta. Surt de Barcelona a les 6.45h i torna des de Girona a les 17.30h.

 12:18 
ERC presenta una proposició de llei al Senat per modificar la llei d’estabilitat pressupostària i permetre els ajuntaments destinar el seu superàvit a la lluita contra el coronavirus.

 12:06 
El festival Strenes s'ajorna fins a finals de juny pel coronavirus i la majoria de concerts es reprogramen. Fangoria, Miki Núñez, Lori Goldston i Blaumut actuaran en una edició "post-quarantena" del 26 de juny a l'11 de juliol.

 11:47 
María José Sierra diu que l'increment de casos de coronavirus es manté en el 8%, cosa que confirma que Espanya es troba "en una fase d'estabilització de la pandèmia". Sierra diu que això demostra que les mesures de distanciament social estan funcionant.

 11:45 
Les dades d'aquest dimecres indiquen que en les últimes 24 hores hi ha hagut 864 morts per coronavirus a l'estat espanyol. La xifra total arriba als 9.053. Pel que fa al nombre d'infectats, en l'últim dia n'hi ha hagut 7.719 més, fet que eleva la xifra de positius a 102.136.

 11:38 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha enviat una carta al ministre de Transports, José Luis Ábalos, per demanar-li la gratuïtat dels peatges a Catalunya mentre duri la situació d'excepcionalitat pel coronavirus. 

 11:36 
La residència d'avis Ballús de Valls viu una "situació crítica" amb 7 morts i 38 infectats per coronavirus. La Generalitat ja ha intervingut el centre, que tenia un 70% de la plantilla de baixa.

 11:35 
ÚLTIMA HORA Espanya supera els 9.000 morts per coronavirus i els 100.000 infectats. Segons dades d'aquest dimecres facilitades pel govern espanyol, hi ha 5.872 persones ingressades a l'UCI i 22.647 persones ja han superat la malaltia.

 11:33 
El comerç per internet està sent la taula de salvació de les dues principals denominacions d'origen protegides d'oli del país, la DOP Siurana i la DOP Les Garrigues. Tots dos segells reconeixen que les vendes per altres canals han caigut, però que l'increment de les compres online els està permetent passar la crisi.

 11:31 
El govern espanyol injecta 15 milions a les televisions privades per la crisi del coronavirus.

 11:12 
ÚLTIMA HORA Itàlia allarga 10 dies més les mesures de confinament. Estaran vigents fins a, com a mínim, el proper 13 d'abril, després de Setmana Santa. "No podem confondre els primers signes positius amb un senyal que ha cessat l'alarma", argumenten les autoritats.

 11:08 
«Si no cobro, no pago»: comença la vaga de lloguers. Dues veïnes i un comerciant de Barcelona expliquen a NacióDigital els seus motius per no pagar l'arrendament del mes d'abril. Un tema d'Andreu Merino, encarregat de la informació de la capital catalana.

 11:06 
El Govern llança ConfinApp, una aplicació per resoldre dubtes sobre el confinament i la sortida al carrer. Estarà disponible a partir del divendres i inclourà un assistent virtual.

 11:02 
Ajuntaments del Vallès Occidental demanen «ajuda urgent»per desinfectar residències de gent gran. El president del Consell Comarcal sol·licita que es prenguin les mesures necessàries per evitar un "contagi massiu".

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació