Dissabte, 12 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:36 
L'Ajuntament de Tona busca voluntaris per a la residència Prat. El personal està sota mínims, després que el coronavirus hagi afectat diversos usuaris i treballadors.

 10:13 
La Policia Local de Cambrils ha detingut un grup de persones que feia un pícnic al pàrquing de les Comes en ple estat d'alarma. A més, han trobat un noi que feia dotze dies que s'havia escapat d'un centre de menors de Reus.

 10:13 
Entra en funcionament un espai d'acollida per a les persones sense llar a Sabadell, gestionat per Creu Roja.

 10:06 
La Diputació de Barcelona inicia la distribució als ajuntaments de kits de detecció ràpida del coronavirus. Les proves es faran a treballadors de la policia local, d'atenció domiciliària, de neteja, funeràries i protecció civil.

 09:59 
Un hotel de Rubí acollirà pacients lleus de l'Hospital General de Catalunya i un altre establiment hoteler servirà per atendre personal sanitari de la zona; informa Anna Mira.

 09:58 
L'Assemblea inicia la campanya #1MiliódeMascaretes. L'objectiu és recaptar diners per a la recerca de la Covid-19 i abastir la ciutadania de mascaretes d'ús no sanitari.
 

 09:51 
Els morts en accidents de trànsit baixen un 29,7% el primer trimestre de l'any, especialment al març pel confinament. Han mort 26 persones en els primers tres mesos de l'any i només 5 al març.

 09:46 
Calculen que les morts a residències i geriàtrics són un 50% més de les oficials

 09:31 
El trànsit a l'àrea metropolitana baixa fins al 36% respecte a dimecres passat i un 73% respecte un dimecres habitual.

 09:28 
Dotze nous positius fan pujar a 62 els casos de coronavirus al Pallars, més de la meitat dels quals a la Pobla de Segur.

 09:27 
El Govern treu els nens tutelats menors de sis anys dels centres i els porta amb famílies d'acollida. L'objectiu és esponjar els centres i que hi hagi prou espai durant el confinament.

 09:25 
La primera persona que va donar positiu de coronavirus es reincorpora a l'Hospital d'Olot, on hi una quarantena de persones ingressades per Covid-19.

 09:15 
Els festivals de música mantenen el calendari previst a l'espera de l'evolució de la crisi del coronavirus. Els certàmens constaten una caiguda en la venda d'entrades però esperen recuperar-se quan torni la normalitat.

 09:07 
El comerç per internet permet aguantar les vendes d'oli de la DOP Siurana i la DOP Les Garrigues. L'aturada al sector de l'hostaleria afecta els productors.

 09:05 
VÍDEO Superar el coronavirus amb més de 90 anys és possible.

 08:55 
Els Mossos d'Esquadra intensifiquen la presència policial a l'entorn de supermercats i farmàcies.

 08:35 
Peixateries gironines al límit pel tancament de llotges per la Covid-19: menys producte i quasi al doble de preu.

 08:29 
El 85% dels quioscos a Catalunya, considerats serveis essencials, obren però amb un horari reduït i la meitat de les vendes.

 08:23 
Els gestors, sobre la campanya de la renda: "Si l'administració no fa un cop de cap allargant terminis, patirem molt". Els despatxos ja van desbordats aquests dies per la presentació de milers d'ERTO causats pel coronavirus.

 08:20 
Els Mossos d'Esquadra intensifiquen la presència policial a l'entorn de supermercats i farmàcies, especialment durant l'horari d'obertura i tancament.

 08:18 
Fins a 2.200.000 morts per Covid-19 als EUA: la gràfica que ha fet pública la Casa Blanca.

 08:14 
Confinament i drets laborals: què hi diuen els sindicats? Per Pep Martí.

Cristina Torre (CCOO), Camil Ros (UGT), Núria Ferrandis (Intersindical), Ermengol Gassiot (CGT) i Carme Teixidó (Som Autònoms) expliquen a NacióDigital la posició de les centrals.

 08:13 
TOT ANIRÀ BÉ Propostes de joc per a infants confinats; per Irene Ramentol.

Marta González, educadora infantil, ofereix a NacióDigital un ampli llistat d'idees: joc experimental, simbòlic, contacte, literatura, música…

 08:00 
El SEM recomana «evitar ingressos en pacients amb escàs benefici» pel coronavirus però matisa que, més enllà del document, la decisió que preval és la del metge i que el text té l'aval deontològic.

 07:52 
La declaració de renda no s’atura tot i el coronavirus. Aquí tens una guia sobre aquesta campanya excepcional, que ha començat avui.

 07:30 
Onada d’ERTO als diaris de paper. El Grup Godó n’aplicarà a tots els mitjans del grup, entre els quals hi ha La Vanguardia. Prisa, propietària d’El País, es planteja una situació semblant que negociarà en els propers dies.

 07:10 
RECULL DE PORTADES dels principals diaris de paper espanyols i catalans. «Ajudar els qui no tenen menjar», a «La Vanguardia»

 06:44 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas: "Boi Ruiz, la rectificació". "La partida del benestar es juga en la fiscalitat justa i progressiva. Cap govern té una màquina d'imprimir bitllets", diu el subdirector de NacióDigital.

 23:04 
Un document del SEM recomana “evitar ingressos en pacients amb escàs benefici” en el marc de la crisi del coronavirus. El director mèdic del servei, Xavier Jiménez, assegura que la decisió que preval és la del metge que atén el pacient.

 22:59 
5.071 persones han estat donades d'alta a Catalunya pel coronavirus.

 22:46 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. Amb les darreres dades, de dilluns, la xifra total de morts és de 1.672, amb un total de 18.773 casos positius.

 22:42 
Tres positius i vuit morts a la Conca d'Òdena per covid-19 eleven a 589 els casos i a 75 les defuncions pel brot. Hi ha 154 sanitaris afectats i 197 malalts ja han estat donats d'alta.

 22:39 
177 noves morts per coronavirus a Catalunya eleven la xifra de víctimes a 1.849. 1218 positius nous sumen un total de 19.991 casos, dels quals 1.769 greus.

 22:30 
CGT denuncia Monserveis a inspecció del Treball per exposar treballadores i famílies al contagi per coronavirus.

 22:18 
El Mago Pop allarga la temporada a Barcelona per reubicar tots els espectadors amb entrada cancel·lada. Antonio Díaz posposa la temporada a Broadway i aprofita el confinament per crear nous trucs.

 22:12 
Quatre noves víctimes mortals derivades de la covid-19 eleven a dotze el nombre de defuncions a Andorra. L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell té ingressats 46 casos positius, dotze d'ells a l'UCI i s'han donat deu altes.

 21:58 
La UME comença a desinfectar un centre sanitari i dues residències de gent gran a Viladecans. L'exèrcit s'afegeix a les tasques de neteja de quatre equips municipals per prevenir contagis de coronavirus.

 21:42 
Ja han mort 62 persones per coronavirus a Manresa i els ingressats positius es disparen fins als 264. L'única dada positiva d'una jornada negra a la capital del Bages és que s'han donat 39 altes i l'acumulat puja fins als 128 malalts recuperats.

 21:40 
GUIA Com afecta el coronavirus a la declaració de la renda? Vuit preguntes amb resposta sobre una campanya de l'IRPF excepcional arran de la crisi sanitària.

 21:37 
El coronavirus s'endú l'últim supervivent de La Nueve, la companyia que va alliberar París. Rafael Gómez Nieto, que ha mort als 99 anys, va perdre la Guerra Civil però va guanyar el combat contra el nazisme. Ho explica Pep Martí.

 21:36 
Boi Ruiz: «Els governs no es podran permetre retallades en sanitat després del coronavirus». L'exconseller de Salut sosté que els sistema no pot patir "més reduccions pressupostàries" i afirma que la centralització de la compra de material per part de l'Estat en plena crisi "no ha portat cap benefici". Per Joan Serra.

 21:35 
Itàlia permet als menors fer una volta a prop de casa i acompanyats d'un progenitor. La nova mesura del govern italià arriba després de l'allau de demandes perquè els menors poguessin sortir una estona tot i les mesures restrictives del confinament.

 21:26 
VÍDEO El camí de l'exèrcit espanyol per Sabadell per arribar a la pista coberta d'atletisme, on s'està construint l'hospital de campanya.

 21:01 
Sindicat de Llogaters i PAH, crítics amb l'Estat: «Intenten que el sector immobiliari no perdi ni un euro». El moviment per l'habitatge inicia aquest dimecres una vaga de lloguers per protestar contra les mesures del govern espanyol. Per Andreu Merino.

 20:55 
Dos mesos de coronavirus a l'Estat: de l'«estem tranquils» a l'«estem al límit». Els missatges i els decisions de les autoritats han passat en vuit setmanes de la tranquil·litat a l'alarma mentre ciutadans i mercats ja advertien la gravetat de la crisi.

 20:53 
JxCat considera "una amenaça intolerable" l'avís del Suprem sobre el confinament dels presos independentistes. Eduard Pujol es pregunta "qui prevarica" quan el tribunal "proposa que hi hagi presos de primera i de segona categoria".

 20:51 
Aquest dimarts ha estat el dia amb més víctimes mortals per coronavirus a la demarcació de Tarragona. Avui han perdut la vida 9 persones. En total, la demarcació ja suma 41 víctimes i  688 infectats. 

 20:40 
Així es va disparar la venda d'aliments la setmana anterior a l'estat d'alarma. Es van multiplicar les compres de productes com llegums, arròs i pasta.

 20:32 
El Govern alerta que caldrà un pla de «tests massius» després de la crisi sanitària. En una carta als alcaldes del PSC crítics amb la seva gestió, Quim Torra demana col·laboració per l'endemà de la pandèmia. Ho explica Oriol March.

 20:24 
Bombers es posen a disposició del Govern per combatre el coronavirus. Sindicats i entitats demanen a la Generalitat que "els companys que ho desitgin tinguin l'oportunitat de redoblar esforços per lluitar contra la pandèmia".

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació