Dissabte, 12 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 20:12 
Peatges i transport públic gratuïts: guia de les noves mesures que impulsa el Govern. L'executiu aprova iniciatives per pal·liar la pandèmia que afecten el sector turístic, els presos, els catalans atrapats a l'exterior i l'ensenyament virtual. Informa Oriol March.

 19:53 
Granollers redueix en un 80% el servei de taxi mentre duri l'estat d'alarma. El servei quedarà garantit les 24 hores del dia, però amb menys vehicles al carrer.

 19:51 
Terrassa acaba el març amb 128 altes i 108 defuncions per coronavirus. Per ara, 570 pacients continuen ingressats als hospitals de la ciutat;  74 dels quals a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

 19:46 
Cosidores de la Rodonella arreglen 1.200 bates per a l'Hospital Sant Bernabé de Berga. La iniciativa l'ha tirada endavant una antiga modista del poble, que disposa de màquina de cosir, conjuntament amb les seves filles. Per Pilar Màrquez.

 19:42 
Les societats musicals de l'Estat proposen al Ministeri 33 mesures per «salvar el sector». Integren el col·lectiu 1.100 agrupacions, 80.000 músics i 120.000 alumnes d'escoles de música.

 19:38 
VÍDEO El «New York Times» retrata la precarietat dels sanitaris a Espanya en la lluita contra el coronavirus. El diari nord-americà publica un reportatge on critica la manca de mesures de protecció per a tot aquell personal "kamikaze" que salva vides durant la crisi de la Covid-19.

 19:27 
Les sancions per saltar-se el confinament sumen 12.742 denúncies i 26.379 avisos a Barcelona. També s'han aixecat 113 actes d'inspecció a locals i 637 advertiments a establiments.

 19:20 
Sanitaris migrants reclamen poder ajudar hospitals i residències contra el coronavirus: "La mort no entén de papers". Un grup de 70 infermers i 10 metges demana un permís per exercir sense cobrar mentre duri la crisi.

 19:12 
L'Ibex-35 tanca la sessió amb una pujada de l'1,88% i recupera els 6.700 punts. El selectiu espanyol és una de les borses europees que més ha crescut aquest dimarts.

 18:59 
Quatre morts en 48 hores per coronavirus al Ripollès. També hi ha 33 pacients hospitalitzats a Campdevànol i quatre més a l'UCI de Girona.

 18:58 
ÀUDIO ANÀLISI «Conviure en coalició». Joan Serra Carné, redactor en cap de NacióDigital, analitza, en poc més d'un minut, les mesures del govern espanyol per combatre els efectes econòmics del coronavirus.

 18:54 
Consum aclareix dubtes sobre si s'han de pagar o no les quotes dels gimnasos durant el confinament. L'Agència Catalana del Consum recomana que es demani la devolució dels diners "només en casos d'absoluta necessitat". Per Anna Mira.

 18:51 
Més altes que ingressos per coronavirus: el balanç del darrer dia de març a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell: informa Albert Hernàndez.

 18:46 
Més de la meitat de residències de gent gran a Barcelona ja tenen positius de coronavirus. L'Ajuntament demana la "màxima implicació" a la Generalitat i ofereix equipaments per derivar residents.

 18:41 
Els empresaris consideren insuficients les mesures econòmiques del govern espanyol. Foment qualifica d'incompleta la moratòria del pagament de les quotes dels autònoms i la Cambra de Comerç reclama la seva condonació. Informa Pep Martí.

 18:39 
El Govern urgeix a aprovar els pressupostos per afrontar el cost de la pandèmia. L'executiu preveu destinar 1.800 milions d'euros des de Salut per combatre el coronavirus; el fons de contingència queda reduït a la meitat mentre es demana a l'Estat flexibilitzar el dèficit del 0,2%. Ho explica Oriol March.

 18:38 
L'Ajuntament de Terrassa qualifica de «crítica o molt crítica» la situació de dues residències de gent gran de la ciutat i demana ajuda per desinfectar-les a la Generalitat, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i a la delegació del govern espanyol.

 18:34 
L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa tanca la porta d'accés al vestíbul de la planta 0 i trasllada l'entrada a l'hospital a la planta -1, per seguretat. 

 18:32 
Itàlia registra més de 800 morts i 2.000 contagis en un dia però estabilitza l'augment de positius. En total, el país acumula gairebé 12.500 morts de més de 105.000 casos, dels quals 15.729 s'han curat.

 18:22 
La CUP retreu al Suprem que ni amb la pandèmia "deixi de defensar les doctrines de la unitat d'Espanya". Vehí ha preguntat si l'Exèrcit continuarà al carrer quan hi hagi protestes laborals o per l'habitatge.

 18:07 
La Cambra de Comerç considera "necessària però insuficient" la decisió del consell de ministres d'aplicar una moratòria en el pagament de les quotes d'autònoms i pimes. La Cambra recorda que avui han hagut de pagar la quota íntegra del mes de març i reclama més mesures de protecció.

 18:03 
El preu de l'enterrament: un càstig afegit per les víctimes de la Covid-19. Usuaris denuncien "abusos" i Competència avisa de sancions a l'empara del decret de limitació de preus malgrat que el servei està liberalitzat.

 18:00 
Els empresaris consideren insuficients les mesures adoptades avui pel consell de ministres. Foment del Treball les valora "positivament" però assegura que carrega sobre les empreses bona part dels costos, i que deixa fora l'IVA, l'IRPF i l'impost de societats.

 17:54 
Internet solidari per continuar el curs escolar des de casa. Fibracat garanteix la connexió a famílies en situació precària.

 17:45 
La plataforma per la suspensió dels lloguers, que va convocar una vaga del pagament de les quotes d'aquest mes a partir de l'1 d'abril, considera que les mesures aprovades pel govern espanyol per fer-hi front són "totalment insuficients". "És intolerable que les persones majoritàriament afectades per la crisi hagin de seguir pagant els lloguers inflats per l'especulació, a costa d'endeutar-se", critica en un comunicat la plataforma, que agrupa més de 200 entitats.

 17:37 
Vic convertirà el pavelló del Castell d'en Planes en un hospital de campanya. Està previst que a finals de setmana estigui a punt per acollir pacients de coronavirus.

 17:11 
La selectivitat a Catalunya serà el 7, 8 i 9 de juliol. Les proves s'adaptaran per donar resposta al context actual degut al coronavirus, però no es reduirà el temari.

 17:09 
Així es viu el confinament amb tres narcopisos a l'escala. Els veïns d'un bloc del Raval denuncien negocis il·lícits en tres immobles de l'edifici, un dels quals gestionat per la Generalitat. Ho explica Andreu Merino.

 17:06 
VÍDEO «El coronavirus és un monstre». Així expliquen els infants com veuen la pandèmia. Per Albert Alemany i Arnau Urgell.

 17:04 
L'Ajuntament de Sant Cugat tira pel dret i compra 1.000 mascaretes pel personal de serveis essencials. Tot i que des del consistori continuen reclamant a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona equips de protecció, s'ha fet una nova comanda per dotar a la ciutat d'un estoc propi i no haver de "dependre" d'altres administracions.

 16:54 
Adaptar‑se a l'increment de demanda mantenint els protocols de seguretat: així treballa MengemBages, la cooperativa de productes de proximitat del Bages, durant el confinament. La compra de productes essencials, com l'alimentació, ha crescut de forma exponencial a les empreses que donen servei a domicili. 

 16:31 
La crisi del coronavirus ja ha deixat a l'atur temporal més de 547.000 catalans de més de 77.000 empreses. En un dia s'han detectat afectacions a gairebé 20.000 treballadors i més de 8.400 expedients nous.

 16:24 
Les associacions de persones amb TEA demanen "respecte i comprensió" quan han de sortir al carrer. Les famílies denuncien que són increpades quan surten a passejar, i algunes han optat per lluir distintius de color blau per evitar-ho. La presidenta de RubiTEA, Esther Martínez, explica per què no comparteixen aquesta forma d'identificació. Ho explica Marta Casas.

 16:14 
Europa s'apropa als 360.000 contagis de coronavirus i supera les 23.000 morts. Itàlia, Espanya i Alemanya es mantenen com els estats de la Unió Europea més afectats per la Covid-19.

 16:11 
Salut inclourà les dades provinents de les funeràries al sistema de recompte de víctimes de coronavirus. L'alcalde d'Igualada qüestiona les xifres del Govern i en comptabilitza un centenar més a la conca d'Òdena.

 16:11 
El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona han denunciat en un comunicat conjunt la falta d'equips de protecció i de proves diagnòstiques que té el personal sanitari. Per això, exigeixen a la Generalitat i a l'Estat més equips de protecció i "proves diagnòstiques homologades". 

 16:09 
Dues noves morts per coronavirus a l'Hospital de Berga. El centre té 53 pacients ingressats per Covid-19.

 16:07 
El govern espanyol recorda que és decisió de les juntes de tractament decidir si els presos polítics passen els confinament a casa durant l'estat d'alarma. 

 16:05 
S'eleven a 35 els morts per coronavirus a Osona. El Consorci Hospitalari de Vic confirma 424 d'infectats, un 29% dels quals són sanitaris. 

 16:03 
L'Ajuntament de Terrassa fa una crida per recollir màscares de submarinisme. Les persones interessades han d'enviar un correu a l'adreça indicada i la Policia Municipal passaran a recollir-los el material. Des del consistori indiquen que «no és urgent, però demà pot ser vital».

 16:01 
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa publica en format de llibre digital els prop de 200 missatges que la ciutadania ha enviat als professionals sanitaris del centre. Al recull s'hi apleguen poemes,textos i mandales creats per persones d'arreu de l'Estat i d'edats variades.

 15:57 
L'Estat assumirà els lloguers que no es puguin pagar i queda prohibit tallar aigua, llum i gas. El govern espanyol aprova també un subsidi per a les treballadores de la llar. Per Sara González i Bernat Surroca.

 15:51 
Restauradors de Barcelona fan una crida "desesperada" a Colau perquè suspengui els impostos municipals durant sis mesos. Reclamen ajudes "urgents" mentre duri la pandèmia i asseguren que no saben com pagaran el lloguer ni les despeses.

 15:50 
VÍDEO i FOTOS L'exèrcit espanyol torna a Sabadell per ajudar en la construcció de l'hospital de campanya a la pista coberta d'atletisme: informa Albert Hernàndez.

 15:49 
El govern espanyol avisa que el retorn a la normalitat serà de manera "progressiva".

 15:45 
La Guàrdia Urbana de Reus ha fet sonar l'"Anys i anys" a casa de la Zoe, l'Olivia i l'Enzo, tres trigèmins de la ciutat que fan quatre anys en ple confinament. Els veïns s'han sumat a la festa i els pares han agraït públicament el gest.

 15:46 
El govern espanyol aprova una pròrroga de les quotes a la Seguretat Social d'autònoms i pimes durant sis mesos sense interessos.

 15:43 
Cinc consells de neteja per evitar que el coronavirus entri a casa. Es recomana ventilar totes les habitacions un mínim de cinc minuts al dia. Ho explica Anna Mira.

 15:42 
El Govern estudia la gratuïtat del transport públic i els peatges durant la crisi sanitària. L'executiu es posarà en contacte amb l'Estat per la mesura que afectaria les autopistes de pagament en territori català. Per Andreu Merino i Oriol March.

 15:42 
El govern espanyol aprova subsidis per a les treballadores de la llar i treballadors temporals que han perdut la feina.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació