Diumenge, 13 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 12:11 
José Ángel González recorda que no es poden utilitzar drones i avisa que els danys que puguin ocasionar seran responsabilitat del pilot. En les últimes 24 hores hi ha hagut 57 detinguts i s'han aixecat prop de 4.000 actes.

 12:09 
PortAventura presenta un nou ERTO per a 1.500 empleats dels parcs i hotels. El primer incloïa 312 treballadors d'estructura dedicats a serveis centrals i gestió corporativa.

 12:08 
Última actualització de les xifres del coronavirus a Espanya:

👉 Morts: 8.189

👉 Casos: 94.417

👉 Pacients greus: 5.607

👉 Recuperats: 19.259

 12:07 
Miguel Ángel Villarroya diu que aquest dimarts arriba un avió amb més material sanitari per combatre el coronavirus. L'exèrcit farà tasques de suport a l'alberg instal·lat a la Fira de Barcelona i a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. 

 12:05 
María José Sierra diu que la tendència es manté tot i el lleuger augment de casos positius a Madrid i Catalunya. "La tendència es manté i des del 25 de març hi ha hagut un canvi i hem passat al 12% d'augment. Abans era del 20%", diu Sierra. 

 12:02 
L'OMS alerta Espanya: «No n'hi ha prou amb el confinament per evitar contagis».


 12:00 
ATENCIÓ Nou morts i 14 infectats per coronavirus en una residència d'avis de Parets del Vallès. Tres usuaris més presenten símptomes i estan pendents de rebre els resultats de la prova.

 11:49 
La Generalitat té previst obrir el període per tramitar els ajuts per a autònoms a partir d'aquest dimecres, coincidint amb el canvi de mes, segons ha explicat aquest matí el secretari general de Treball, Josep Ginesta, a RAC1. Ginesta ha assenyalat que encara no havien rebut cap sol·licitud perquè calia esperar que finalitzés al març perquè puguin acreditar la davallada d'ingressos de tot el mes.

- Llegiu aquí el reportge d'Andreu Merino sobre la realitat dels autònoms durant el coronavirus:

 11:42 
ÚLTIMA HORA Espanya trenca la tendència a la baixa d'ahir i registra un nou rècord de morts per coronavirus: 849 en les últimes 24 hores. En total hi ha 8.180 víctimes mortals i 94.417 infectats per Covid-19.

 11:40 
Cinturons fetals d'un sol ús per fer front a la pandèmia. La Diputació de Barcelona, Eurecat i Treematernity preveuen produir-ne 3.000 unitats per als hospitals catalans.

 11:39 
DOCUMENT Treballes en un servei essencial? Aquest és el paper que has de portar a partir d'avui. És obligatori dur-lo a sobre per justificar els desplaçaments al lloc de feina.

 10:44 
ENQUESTA Cal flexibilitzar el confinament dels infants, que porten tancats a casa des del divendres 13 de març? Participa i vota aquí:

 10:44 
Detenen un jove de 20 anys a Olot per incomplir de manera reiterada l'ordre de confinament.

 10:18 
Milers de quilòmetres sense banys ni dutxes ni menjar: el drama dels transportistes en plena pandèmia. Els camioners demanen un tracte més humà per a un sector que assumeix un risc per mantenir els serveis durant el confinament pel coronavirus.

 09:55 
MAPES Quants contagis de coronavirus ja hi ha al teu municipi? Per Roger Tugas.

 09:54 
Alstom contribueix a facilitar material sanitari i imprimeix nous productes en 3D com màscares, respiradors mecànics i obridors de portes.

 09:54 
Així és el surrealista i poc funcional despatx del líder de la ultradreta espanyola.

 09:38 
Les presons estudien si els presos polítics poden passar el confinament a casa seva.


 09:36 
L'Ibex 35 puja un 1,6% en l'obertura de la sessió d'aquest dimarts: els valors que més pugen són Bankia, Meliá Hotels i Banc Sabadell.

 09:34 
El València CF cedeix 50 apartaments al personal sanitari i Albert Celades, entrenador del primer equip i exjugador del Barça, en finança les despeses.

 09:34 
Dipsalut lliura més de 30.000 mascaretes per al personal de serveis essencials als municipis gironins. Són per a treballadors socials i de residències, policies, brigades i professionals d'atenció directa.

 09:25 
📉 Avui dimarts fins a les 09:00 h, el trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït respecte un dimarts normal:

➡ De sortida: -72,6%
➡ D'entrada: -75,7%

📉 Respecte dimarts passat, 24 de març, quan ja hi havia confinament, hi ha hagut una disminució: 

➡ De sortida: -37% 
➡ D'entrada: -36%

 09:01 
Mataró denuncia 806 veïns en dues setmanes per desobeir el confinament. La Policia Local afirma que la sensibilització ciutadana augmenta: "Hi ha qui ens demana perdó després que el denunciem".

 08:58 
Les peticions per adoptar gossos es disparen. Les protectores d'animals rebutgen l'oferiment de persones que volen acollir-ne només durant el confinament 

 08:51 
VÍDEO El missatge optimista de Pep Guardiola sobre la pandèmia.

 08:46 
Les presons analitzen si els interns amb el 100.2, com els presos polítics, poden passar el confinament a casa seva. La consellera Ester Capella afirma que cal "que hi hagi menys gent" als centres penitenciars per reduir el risc de coronavirus.

 08:45 
Messi, convertit en Che Guevara a la portada de L'Equipe.

 08:31 
Els viveristes i centres de jardineria gironins xifren en uns 3,5 milions d'euros les pèrdues pel coronavirus. La producció de la flor de temporada ja la donen per perduda i reclamen poder seguir fent el manteniment.

 08:27 
Carles Puigdemont ajorna la publicació del seu llibre M'explico. De la investidura a l'exili. L'expresident diu que aviat anunciarà la nova data i expressa el suport al món cultural i editorial.
 

 08:25 
Antoni Trilla afirma que el trasllat de pacients d'UCI és "complex" i aposta per estudiar "molt bé" quina és la millor opció. El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic diu que les xifres de dilluns reflecteixen la realitat però "amb una mica de retard".

 08:15 
TOT ANIRÀ BÉ El confinament no és igual entre alumnes d'instituts públics i concertats. Així és el dia a dia de la Bruna i en Jan: el coronavirus pot acabar eixamplant l'escletxa entre els dos sistemes? Una història de Clara Virgili.

 08:13 
ENTREVISTA Josep Arimany: «Els metges es poden trobar amb grans dilemes ètics que serien dramàtics»; per Pep Martí.


 08:00 
La Diputació de Barcelona inicia la producció dels cinturons fetals d'un sol ús ebrencs per fer front a la pandèmia.

 07:53 
RECULL DE PORTADES dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «Catalunya aconsella no ingressar pacients amb "mal pronòstic"», diu «El Mundo».

 07:40 
L'Ajuntament de Barcelona ha suspès totes les obres privades de la ciutat després d'aplicar-se el decret estatal amb noves mesures per fer front a l'emergència sanitària de la Covid-19, que limita totes les activitats no vinculades a la prestació de serveis essencials.

 07:22 
Sánchez estudia una moratòria de cotitzacions per a autònoms i pimes. La Generalitat i diverses patronals han reclamat aquest dilluns la mesura.

 07:11 
El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dilluns que el país ha rebut subministraments de diversos països, inclosos la Xina i Rússia, per afrontar la crisi del coronavirus.
"La Xina ens ha enviat diverses coses, la qual cosa ha estat genial. Rússia ens ha enviat un avió molt, molt gran carregat de coses, equip mèdic que ha estat molt agradable", ha dit. "Altres països ens han enviat coses que m'han sorprès molt, feliçment sorprès".

 06:47 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas: "Hibernar l'economia i prou". "Ara és el moment de fixar el marc i guanyar la batalla del relat que després hauria de derivar en mesures econòmiques i socials concretes", diu el subdirector de NacióDigital.

 23:06 
Ja hi ha gairebé 5.000 persones que han superat el coronavirus a Catalunya. Aquest dilluns s'han produït 841 noves altes.

 23:00 
Un avió de l'exèrcit de l'aire aterra a la base de Torrejón amb 14 tones de material sanitari. L'aeronau va fer un viatge de tres dies per portar a l'Estat els productes d'origen xinès

 22:54 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia.

 22:46 
L'Aula de Teatre de Mataró convida els veïns a ballar una coreografia des de casa. Les professores han creat una dansa a partir de la cançó 'Inevitable' d’Oques Grasses.

 22:42 
26 nous positius al brot d'Igualada eleven a 586 els casos de coronavirus a la Conca d'Òdena. S'ha registrat cinc morts en les darreres hores i hi ha 67 víctimes en total.

 22:35 
Nou rècord de morts a Catalunya pel coronavirus: 262 en 24 hores. La xifra total de víctimes mortals de la Covid-19 s'eleva ja a 1.672.

 22:21 
MAPES Quants contagis de coronavirus ja hi ha al teu municipi? Consulta en mapes interactius quins resultats han donat els tests de la Covid-19 a cada municipis i a les diverses àrees de salut de Barcelona i quina ràtio d'infectats hi ha. Per Roger Tugas.

 22:12 
La planta d'Alstom de Santa Perpètua subministra nous productes d'impressió 3D al sistema sanitari. Està subministrant a hospitals de l'àrea metropolitana màscares, respiradors mecànics i obridors de portes.

 21:48 
El Col·legi de Metges de Barcelona veu el sistema sanitari «col·lapsat». El president de l'entitat, Jaume Padrós, alerta de la falta de respiradors per als malalts greus de coronavirus.

 21:41 
Baixa un 77,23% el trànsit d'entrada a l'àrea metropolitana l'endemà del decret per aturar l'economia no essencial. A l'interior de Barcelona, el volum de circulació en hora punta ha baixat un 76,9%.

 21:33 
L'Ajuntament de Manresa celebrarà dijous per videoconferència el ple ordinari ajornat pel coronavirus. La sessió es podrà seguir en directe a través del canal Youtube de l'Ajuntament.

 21:22 
Exteriors repatria més de 200 espanyols de viatge per Àsia i el Pacífic. A l'Índia i a Nova Zelanda, 400 persones més han expressat la voluntat d'abandonar el país.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació