Diumenge, 13 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 21:18 
Berga sanciona 10 persones la darrera setmana per saltar-se el confinament. La Policia Local valora que la xifra de denúncies va a la baixa gràcies als controls i a una major sensibilització social. 

 21:07 
Andorra confirma quatre morts més per coronavirus que eleven la xifra a vuit i els casos positius arriben als 370. El govern del Principat obliga a un confinament domiciliari de quinze dies tots aquells que entrin al país.

 20:54 
La Intersindical veu "irresponsable" que l'Estat obligui a recuperar hores que el treballador no perd "per capritx". El sindicat creu que la Moncloa hauria d'assumir els sous de les persones amb feines no essencials fins al 9 d'abril.

 20:37 
Educació planteja mantenir les oposicions ajornant-les uns mesos. Seguint els consells d'"alguns sindicats", les proves programades per al juliol se celebrarien després de l'estiu.

 20:32 
Les morts per coronavirus a Manresa s'enfilen fins a 45 i els ingressats positius arriben als 214 pacients. Sant Joan de Déu i Centre Hospitalari registren 6 morts i un increment de 73 positius en 24 hores.

 20:28 
Les visualitzacions a les plataformes es disparen pel confinament: gairebé un 200% més a tot l'Estat. El consum del contingut en "streaming" ha augmentat en xifres exponencials des de l'inici de la crisi del coronavirus. Ho explica Victor Rodrigo.

 20:20 
ENTREVISTA Martina Marcet, ramadera agroecològica: «A pagès la feina no para ni pot parar». Per Axel Lapuerta.

 20:20 
639 positius i 524 ingressats per coronavirus als hospitals de Terrassa, on ja hi han mort 94 persones per la pandèmia. Durant el cap de setmana s'hi han confirmat 98 nous casos de Covid-19 i hi han mort 29 persones.

 20:14 
Acord PSOE-Podem pels lloguers: microcrèdits i condicions als grans tenidors. Els multipropietaris hauran de condonar una part del deute o bé reestructurar el pagament en dos o tres anys dels ciutadans afectats per la crisi. Ho explica Sara González.

 20:01 
L'entitat empresarial Anem x Feina, vinculada a l'ANC, demana a patronals, autònoms i sindicats que promoguin la suspensió dels seus pagaments de tributs i Seguretat Social a qualsevol administració. Considera que seria una mesura de pressió general per donar suport al teixit productiu perquè surti de la crisi.

 20:00 
El CAP de Berga concentrarà l'atenció primària del Berguedà. L'ambulatori de Puig-reig manté les especialitats de pediatria, llevadores, odontologia, treball social i atenció psicològica.

 19:59 
VÍDEO Seat comença a fabricar respiradors assistits a la planta de Martorell. La línia de producció del Seat León s'ha transformat en pocs dies per fer aquests aparells, dissenyats a partir dels motors adaptats dels neteja-parabrises.

 19:58 
El Festival de Sitges penjarà un curt al dia per fer més suportable el confinament. El certamen els publicarà al seu canal de YouTube i aquest dilluns comença amb "La bruja del fosforo paseante".

 19:56 
La ministra de Defensa, Margarita Robles, anuncia que hi ha cinc vaixells de l'armada disposats a anar "on faci falta" per atendre les necessitats generades per la crisi del coronavirus.

 19:51 
Els treballadors dels sectors essencials podran reclamar a les empreses un document que els permeti superar els controls. El Ministeri de Sanitat emet una ordre per facilitar la seva mobilitat i la tasca a les forces i cossos de seguretat.

 19:50 
Investigadors de la URV estudien els efectes psicològics del confinament. Han dissenyat un qüestionari en línia i a partir de les respostes obtingudes proposaran intervencions per millorar el benestar de les persones davant futures situacions de crisi com la del coronavirus.

 19:40 
Al Vallès Oriental hi ha gairebé mil casos confirmats de persones infectades pel coronavirus: Mollet acumula 212 positius i Granollers en té 113.

 19:35 
La ministra de Defensa, Margarita Robles, informa que aquest dilluns a la tarda ha aterrat a Madrid un avió carregat amb 14 tones de material de protecció sanitari arribat des de la Xina.

 18:59 
Denunciada una dona a Terrassa per practicar ioga en un descampat en ple estat d'alarma. Durant el cap de setmana, la policia ha sancionat fins a 141 persones a la ciutat per incompliment del confinament.

 18:57 
Es pot seguir comprant per internet amb les noves restriccions del confinament? El nou decret sobre sectors essencials manté en marxa activitats i subministraments en sanitat i alimentació però també les entregues de menjar i compres a domicili.

 18:54 
El tercer trimestre escolar començarà de forma telemàtica. Educació estableix que la relació entre alumnes i professors "s'ha de poder garantir" per correu electrònic o d'altres mitjans.

 18:52 
Reptes per barris: l'original idea dels veïns de Monistrol de Montserrat per fer comunitat a distància.

 18:46 
La Comissió Europea estudiarà si l'estat d'emergència pel coronavirus a Hongria respecta els drets fonamentals. El primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán, podrà governar per decret en plena crisi del coronavirus.

 18:42 
Les cambres de comerç del Mediterrani demanen a la UE que atengui la petició d'ajuda urgent d'Espanya, Itàlia i Grècia. Les enitats tillen les mesures preses de "clarament insuficients" per pal·liar la pandèmia i demanen un nou Pla Marhsall.

 18:33 
El Consell Comarcal del Vallès Oriental habilita un espai per promocionar la venda directa dels productors locals.

 18:31 
L'Ajuntament de Sant Cugat ofereix un servei d'assessorament empresarial. Està dirigit a autònoms, comerços i microempreses per tal de fer front a la gestió econòmica del coronavirus.

 18:28 
La Fundació Damm reparteix més de 30.000 litres d'aigua mineral als hospitals. L'entitat se suma als esforços per contribuir a frenar el coronavirus.

 18:26 
Lloguers, renda mínima i subsidi a empleades de la llar: els debats que tensen la coalició PSOE-Podem. La gestió de la crisi sanitària sotmet el govern de Sánchez i Iglesias a un test d'estrès constant a l'hora d'aprovar mesures com les del consell de ministres d'aquest dimarts. Informa Sara González.

 18:24 
El PDECat i la Crida suspenen les negociacions per la crisi sanitària. L'última trobada de David Bonvehí i Jordi Sànchez va ser el 12 de març, just abans el decret d'alarma i la petició de confinament del Govern. Per Oriol March.

 18:20 
L'Hospital de Berga confirma una quarta mort per coronavirus i eleva la xifra de pacients ingressats a 45.

 18:18 
Espectacular caiguda en la xifra de contagis de coronavirus a Itàlia. Segons les autoritats, aquest dilluns hi ha hagut 1.708 nous infectats, un número molt inferior als 3.815 que es van registrar el aquest diumenge. El nombre de morts ha augmentat lleugerament (812 en les últimes 24 hores) i els curats 1.590. En total, el país acumula 101.379 positius, 11.591 morts i 14.620 curats.

 18:13 
L'Ibex tanca la sessió amb una caiguda de l'1,74% i se situa per sota dels 6.700 punts. El sector bancari nota pèrdues i el Santander cau un 4,2%, el BBVA un 5,9%, el Sabadell un 5,8% i CaixaBank, un 4,9%.

 18:12 
Canovelles crea el Llar d'Estrelles, un festival cultural des de casa per fer més lleugers els dies de confinament. La programació es pot seguir a través del perfil d'Instagram @canovellesdesdecasa.

 18:11 
La Fundació Damm reparteix més de 30.000 litres d'aigua mineral als hospitals. L'entitat se suma als esforços per contribuir a frenar el coronavirus.

 18:01 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, insta el govern espanyol a aprovar de manera "immediata" una suspensió de lloguers i confia que l'executiu de Pedro Sánchez prengui la decisió aquest dimarts en la reunió del Consell de Ministres.

 17:59 
Fins a 300 llits de l'Hotel Catalonia Plaza per atendre pacients de l'Hospital Clínic. La mesura s'emmarca en el projecte Pavellons Salut, que també ha ampliat la capacitat dels hospitals del Mar, Val d'Hebrón i el Sant Pau. Ho explica Andreu Merino.

 17:55 
Primera mort per coronavirus a Matadepera. Es tracte d'un pacient de la Residència Sagrada Família del municipi vallesà que va morir dissabte després de 12 dies de confinament; informa Anna Mira.

 17:48 
Els ministres d'Economia de l'eurozona es tornaran a reunir el 7 d'abril per abordar la resposta al coronavirus. Els líders dels 27 han demanat a l'Eurogrup que plantegi propostes econòmiques per fer front a la pandèmia.

 17:45 
VÍDEO Els caparrots de Sant Cugat t'ensenyen a fer un capgròs a casa. L'entitat de cultura popular i tradicional de la ciutat proposa aquesta activitat per fer amb els més menuts durant el confinament.

 17:44 
Sanitat reparteix més de 20 milions d'unitats de material mèdic a les comunitats autònomes. La comunitat de Madrid ha rebut el nombre més elevat de mascaretes, amb 2,8 milions d'unitats.

 17:40 
VÍDEO Seat comença a fabricar respiradors assistits a la planta de Martorell. La línia de producció del Seat León s'ha transformat en pocs dies per fer aquests aparells, dissenyats a partir dels motors adaptats dels neteja-parabrises.

 17:33 
ÀUDIO ANÀLISI «Treballadors desorientats a l'espera del pic». Oriol March, cap de Política de NacióDigital, analitza en poc més d'un minut el retard en la publicació del confinament total al BOE i els esforços del govern espanyol per situar a prop la corba descendent.

 17:31 
L'Ajuntament de Barcelona impulsa la iniciativa "Estimat diari" perquè els nens i nenes de la ciutat puguin documentar el seu confinament a través d'una pàgina web. "Ens servirà per explicar com van saber quedar-nos a casa i treure idees i propostes d'aquest confinament", diu l'alcaldessa, Ada Colau.

 17:26 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, informa que l'Ajuntament ha posat en marxa una oficina municipal per a la coordinació de les residències de gent gran a la ciutat en cas que la Generalitat vulgui traslladar residents a altres equipaments.

 17:18 
Dues primeres morts per coronavirus al Ripollès. També hi ha 29 pacients hospitalitzats a Campdevànol i tres més a l'UCI de Girona.

 17:16 
Orbán governarà a Hongria per decret en plena crisi de la Covid-19. S'allarga l'estat d'alarma indefinidament amb penes de fins a cinc anys de presó per aquells que dificultin la contenció del virus.

 17:15 
L'Ajuntament de Reus ha quantificat en un milió d'euros l'import que deixa d'ingressar cada mes com a conseqüència de les mesures socials i econòmiques que ha adoptat per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus. El consistori ha exigit als governs de l'Estat i de la Generalitat mesures de suport als ajuntaments. 

 17:14 
Una empresa de Cerdanyola dona centenars de mascaretes a centres sanitaris. En els pròxims dies en faran arribar 1.000 d'un sol ús al Consorci Sanitari de Terrassa ; informa Anna Mira.

 17:12 
La UVic trasllada tota l'activitat acadèmica a la xarxa. El campus virtual es converteix en l'eix de relació i contacte entre professorat i alumnat.

 17:10 
Colau reacciona a la vaga de lloguers i reclama suspensions i rebaixes a Barcelona. L'alcaldessa reclama al govern espanyol la suspensió dels arrendaments en immobles propietat de fons voltors o grans empreses.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació