Diumenge, 13 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 13:03 
La consellera de Presidència, Mertixell Budó, critica el retard del govern espanyol en la publicació del BOE amb la llista de feines que són considerades servei essencial.

 13:08 
El Govern posarà a disposició de les empreses industrials un formulai per poder justificar el manteniment de la seva activitat. 

 13:01 
L'Ajuntament de Tarragona reclama a l'Estat que aprovi la suspensió temporal del pagament de lloguers. A més, ha anunciat que el consistori es farà càrrec del lloguer dels més vulnerables de la ciutat.

 12:58 
El Vallès Occidental posa en marxa un telèfon gratuït d'informació i acompanyament emocional a la ciutadania i també als ajuntaments. 

 12:55 
L'exèrcit espanyol també fa tasques de desinfecció al CAP de Badia del Vallès, a petició de l'alcaldessa del municipi, Eva Menor.

 12:51 
El festival de dansa Sismògraf d'Olot, que s’havia de fer del 23 al 26 d'abril, s'ajorna i es reinventarà a la tardor.

 12:45 
La Cambra de Barcelona aplaudeix el confinament total anunciat pel govern espanyol, tot i considerar que s'havia d'haver adoptat abans, i demana un pla amb garanties per preparar la sortida del confinament. Reclama que els equips de protecció individual (EPIS) arribin a tot arreu i universalitzar els tests de detecció de la Covid-19 a tota la població.

 12:45 
L'alcalde d'Igualada ha anunciat aquest migdia en roda de premsa que els municipis confinats pel brot de coronavirus a la conca d'Òdena rebran una partida de material de protecció per part de la Diputació de Barcelona que inclourà una remesa de "pocs" tests ràpids que es destinaran al personal d'emergències de la zona.

 12:41 
Sierra explica que el risc de contagiar-se de la malaltia que només ve donat si s'està en contacte amb una altra persona infectada.

 12:40 
Sierra anuncia que hi ha més de 12.000 professionals sanitaris contagiats a hores d'ara. 

 12:37 
Rayo, sobre la pregunta de si l'activitat portuària quedarà només els bens essencials: "Es mantindrà tota l'activitat en el transport de mercaderies".

 12:35 
Sierra explica que ara mateix s'està traslladant material entre comunitats autònomes i es valora possible trasllat de pacients entre comunitats autònomes.

 12:32 
La doctora María José Sierra, en substitució de Fernando Simón, assegura que comunitats com Madrid o Catalunya ja tenen les UCI "al límit" o que "estan a punt d'estar-hi".

 12:30 
El govern espanyol anuncia que el ministeri de Transport firmarà avui una ordre ministerial perquè totes les Administracions ajustin l'oferta de transport públic del cap de setmana a la reducció de mobilitat decretada. 

 12:25 
ÚLTIMA HORA Xavier Trias, ingressat per coronavirus. L'excalcalde de Barcelona va donar positiu la setmana passada i és a l'Hospital Clínic "en les millors mans.

 

 12:23 
La Guàrdia Civil anuncia que aquest cap de setmana ha 7.096 controls a les carreteres per evitar desplaçaments a segones residències.

 12:18 
El cap de la Policia Nacional diu que corren per les xarxes notícies falses en relació a l'app de salut que vol llençar el govern espanyol.

 12:17 
Fernando Simón, positiu per coronavirus. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat tenia símptomes i el test ho ha confirmat.

 

 12:16 
Villaroya: "Les Forces Armades estan al servei del poble espanyol per combatre el covid-19. Tots junts vencerem".

 12:10 
El cap de les Forces Armades, Miguel Ángel Villaroya, anuncia que avui s'està desplaçant cap el recinte de la Fira de Barcelona un equip per donar suport a un possible nou campament a la Fira de Mostres.

 12:05 
Comença la roda de premsa del govern espanyol, la secretaria general de Transports, María José Rayo parla de "canvi de tendència" en la propagació dels contagis del coronavirus però reconeix que "s'han de mirar les dades amb cautela". 

 12:04 
La Universitat Politècnica de Catalunya cedeix tres dels seus pàrquings del campus de Terrassa pel personal sanitari de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Amb la cessió dels espais, situats a escasos metres del centre mèdic, es vol incentivar l’ús del transport públic i així evitar contagis. Els professionals només s’hauran d’identificar com a tal a les entrades dels recintes, que tenen capacitat per a 150 vehicles.

 12:02 
Els supermercats Bon Preu tancaran els diumenges a partir del 5 d'abril per donar descans al personal. El grup d'alimentació farà horaris comercials reduïts per Setmana Santa.

 12:02 
Espanya suma 812 morts per coronavirus en les últimes 24 hores i eleva la xifra total a 7.340. Els contagis ja superen els 85.000 i el nombre de persones que han superat la malaltia arriba a les 16.780 persones.

 

 11:54 
Set morts i 59 contagiats més amb coronavirus en les darreres 24 hores a les comarques de Girona. En total 66 persones han perdut la vida i 742 estan infectades per la Covid-19 a la demarcació.

 11:52 
La Xina envia un carregament de material sanitari cap a les Terres de l'Ebre. L'organisme CSFF i 58 donants particulars xinesos agraeixen així la tasca d'una professional de l'Hospital Verge de la Cinta membre de la CGT que va assessorar diversos hospitals de primera línia de les províncies de Wuhan i Shenzen.

 11:49 
La demarcació de Tarragona és de les zones menys afectades pel coronavirus de Catalunya, però ja hi ha 24 morts i 574 infectats. D'aquests, 258 estan hospitalitzats, 65 de les quals a l'UCI.

 11:46 
Sant Cugat demana al govern espanyol que aprovi la suspensió del pagament de lloguers.

 11:43 
Prats de Lluçanès proposa apadrinar persones que viuen soles i «alleugerir» el confinament.

 11:40 
AMPLIACIÓ Espanya suma 812 víctimes mortals noves en les darreres 24 hores, aquesta xifra suposaria un descens en el nombre de defuncions en comparació al dia anterior. El balanç total queda en 7.340 traspassos. 

 11:37 
Catalunya és la segona comunitat que té més positius per coronavirus amb 16.157 casos, molt per darrera de Madrid que encapçala la llista amb 24.090.

 11:31 
ÚLTIMA HORA El total de positius confirmats a l'Estat espanyol ja arriba als 85.195, i el nombre de pacients greus a les UCI superen els 5.000.  Pel que fa les defuncions ja ascendeixen a les 7.340 mentre que les altes són de 16.780.

 11:28 
Òmnium engega una gran marató de país que recollirà recursos per fer front al coronavirus. "L'Esprint Solidari" pretén aconseguir fons per pal·liar la crisis econòmica, social i sanitària derivada de la pandèmia.

 11:25 
L'empresa de Rubí RUBI-Germans Boada dona mascaretes i viseres de pantalles protectores al personal sanitari. Ara per ara, ha fet entrega de 5.900 mascaretes al Consorci Sanitari de Terrassa i 1.800 als hospitals de Valls i El Vendrell, propers al centre de treball que té l'empresa a Santa Oliva (Tarragona).

 11:24 
Avinyó (el Bages) suspèn la Fira dels Matiners que havia de celebrar-se el cap de setmana del 10 de maig.

 11:19 
Així felicitarà la Policia Local de Solsona l'aniversari dels infants mentre duri el confinament.

 11:14 
Comença la desinfecció i inspecció de les residències de la gent gran a Terrassa. Per ara, l'addhesió és voluntària per part dels centres. Amb aquesta acció, el consistori de la ciutat pretén disposar d'informació «actualitzada i completa» sobre l'estat i necessitats de les residències, de les persones que hi estan acollides i del seu personal. 

 11:07 
Protecció Civil fa un vídeo amb els personatges de les mítiques sèrie d'animació com el Detectiu Conan i de pel·lícules com Pup Fiction per promocionar la campanya #JoEmQuedoACasa

 11:06 
Crida de l'Ajuntament de Sabadell i el Parc Taulí per imprimir material de seguretat en 3D: manetes per obrir portes sense el contacte de les mans i viseres de pantalla de seguretat.

 11:05 
 L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada (el Bages) també demana el suport de l'exèrcit.

 11:04 
L'Hospital de Mollet també trasllada l'atenció als parts a la Mútua de Granollers

 10:58 
El govern holandès retira 600.000 mascaretes comprades a la Xina perquè no compleixen amb els estàndards de seguretat segons informa la premsa local. Es tracta dels models FFP2 i ja havien estat distribuïdes entre els hospitals. 

 10:39 
Mor una de les germanes de la Residència de la Consolació de Jesús (Tortosa) víctima del coronavirus. Amb esta, ja són 3 les víctimes mortals per la Covid-19 a les Terres de l’Ebre.

 10:24 
Es disparen les adopcions de gossos durant l'estat d'alarma. La Fiscalia de Medi Ambient ha anunciat que se'ls ha informat d'una alta demanda de gossos als centres d'acollida durant els primers dies de confinament, i que hi ha centres que s'han quedat sense cap animal. Per contra també adverteix de les conseqüències penals d'abandonar els animals un cop acabi el confinament. 

 10:27 
Els gestors administratius avisen que el sistema de petició per acollir-se als ERTOs conté un error tècnic que pot deixar milers d'afectats sense poder cobrar l'atur. Avisen que el formulari de sol·licitud conté quatre dígits i només poden acollir-s'hi les primeres 9.999 empreses.

 10:23 
El cap dels tècnics del govern espanyol contra la Covid-19, Fernando Simón, possible positiu per coronavirus. Si es confirma serà el segon cas al sí del comitè de gestió contra la pandèmia.

 10:11 
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, critica que el govern espanyol decidís canviar el rumb dissabte a la tarda "sense negociar amb els empresaris". Ha advertit que el decret de confinament total afebleix l'economia i que hi ha sectors que "estan amb l'aigua al coll".

 10:10 
Sanitat ha dictat una nova ordre ministerial on prohibeix les vetlles i celebracions de culte civil o religiós als morts durant l’estat d’alarma i limita a tres familiars la participació als enterraments o incineració de les víctimes.

 10:05 
Quatre morts a l'Hospital d'Olot durant el cap de setmana fan pujar fins a 8 la xifra de víctimes a la Garrotxa. 

 10:05 
El trànsit a l'àrea metropolitana baixa fins al 39% respecte a dilluns passat i un 74% en comparació amb un dilluns normal.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació