Diumenge, 13 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 09:56 
Rosalía se suma a la campanya de la Creu Roja per combatre el coronavirus.

 09:50 
El País Valencià demana 2.000 milions d’euros al govern espanyol per fer front al coronavirus.

 09:46 
Detinguda una veïna d’Esterri d'Àneu per saltar-se el confinament i agredir els Mossos; informa Jordi Ubach. La noia, de 22 anys, es va negar a identificar-se i ha estat detinguda per atemptat als agents de l’autoritat i desobediència.

 09:42 
Ábalos nega debat intern en el retard de la publicació de les noves mesures i ho atribueix a qüestions tècniques. El ministre de Transports afirma que no hi havia preparació per la “immediatesa” de l’actuació i diu que s’ha adoptat perquè era “necessària”.

 09:39 
L'Ajuntament de Lleida demana al govern de l'Estat la suspensió del pagament de lloguers. La mesura ha de permetre donar aire a famílies, empreses i negocis que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos.

 09:24 
Prohibides les vetlles als morts i limitats a tres familiars la participació als enterraments pel coronavirus. L’ordre ministerial també estableix que els preus dels serveis funeraris no podran pujar mentre duri l’estat d’alarma.

 09:22 
Oriol Mitjà: «Els catalans ho estem fent molt bé». L'epidemiòleg assegura a Catalunya Ràdio que el confinament de la població ja s'està començant a notar a les estadístiques.

 09:12 
Jordi Cuixart ha estat aïllat durant dues setmanes en una cel·la de Lledoners per haver sortit a treballar.

 08:54 
VÍDEO Així funciona el dron que la Policia de Sabadell utilitza per garantir el confinament.

 08:43 
Alcaldes del PSC del Baix Llobregat reclamen a Torra que aprofiti tots els recursos dels ajuntaments. 16 batlles lamenten en un article a El Periódico que les infraestructures de l'administració local "no s'estan aprofitant" per fer front a la crisi.

 08:42 
El govern espanyol estableix a última hora una moratòria de 24 hores per al confinament total.

 08:35 
El Dipsalut posa a l'abast dels municipis gironins un servei de suport psicològic per emergències vinculades al coronavirus. Està destinat a sanitaris, treballadors de l'àmbit social, de serveis d'emergències o veïns que puguin necessitar-ho.

 08:13 
Decathlon dona totes les màscares de busseig a l'Hospital de Mollet perquè en tingui de reserva. L'Ajuntament les havia demanat en saber que es pot convertir en un respirador temporal.

 08:08 
Experts alerten que hi podria haver gent "passant l'infart a casa per por a trucar el 112 o ser ingressats": recorden que els hospitals "segueixen preparats" per atendre les malalties cardiovasculars agudes.

 08:04 
Antoni Trilla demana més proves per confirmar si realment els contagis es frenen perquè la visió és "relativament parcial". L'epidemiòleg de l'Hospital Clínic espera que el confinament total serveixi per aturar el virus-.

 07:52 
RECULL DE PORTADES dels principals diaris de paper catalans i espanyols. «L'Executiu carrega a les empreses el cost del confinament reforçat», diu «La Vanguardia».

 07:26 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas: "Som fràgils. Fem-ho diferent!". "Un virus invisible i imprevist ha ensorrat en un tres i no res els mercats i amenaça el sistema. No sabem si som o no essencials, però sí que som dèbils", diu el subdirector de NacióDigital.

 07:10 
El ministre de Justícia i Interior d'Andorra, Josep Maria Rossell, i el secretari d'Estat, Joan León, han donat positiu a la prova del coronavirus.

 06:49 
ÚLTIMA HORA El govern espanyol estableix una moratòria d'un dia, fins dimarts, per al confinament total per aquelles empreses a qui resulti "impossible" interrompre l'activitat "immediatament"; per Oriol March.

 00:44 
He d'anar a treballar aquest dilluns? Tots els detalls del decret de confinament total. El BOE publica a última hora de diumenge el decret sobre sectors essencials, que manté en marxa activitats i subministraments en sanitat i alimentació però també les entregues de menjar i compres a domicili. Per Oriol March.

 

 00:43 
27 nous positius al brot d'Igualada han elevat a 560 els casos de coronavirus a la Conca d'Òdena, segons ha informat aquesta nit el Departament de Salut. En les últimes hores, hi ha hagut una nova mort per covid-19 i ja hi ha 62 víctimes mortals en total. De tots els contagiats, 152 són professionals sanitaris. A Catalunya s'han comptabilitzat fins aquest dissabte 4.125 altes hospitalàries i 173 són al brot d'Igualada

 23:51 
El retard en el decret del confinament total afegeix incertesa a la crisi sanitària. El BOE continua sense publicar els detalls dels sectors que es mantenen actius a partir de demà en un context de discrepàncies entre el PSOE i Podem. Per Oriol March.

 

 22:07 
El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.131 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 a Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 16.157. Del total de casos acumulats, fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 1.410 persones. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 1.512 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del país, 2.600 són professionals sanitaris.

 21:58 
La cantant Rosalía es suma a la campanya de la Creu Roja #CreuRojaRespon per donar resposta a l'emergència del coronavirus 

 21:57 
 El Govern confirma 487 casos de coronavirus a les residències catalanes. En total, hi ha 119 residències amb persones que tenen la Covid-19.

 

 21:56 
Miquel Buch, de qüestionat per Torra a gestionar el «jo em quedo a casa». El conseller d'Interior es converteix durant la crisi sanitària en peça clau al Govern després de mesos complexos en el càrrec, marcats per l'actuació dels Mossos en les protestes contra la sentència de l'1-O. Per Oriol March.


 

 21:53 
L'Hospital Parc Tauli de Sabadell ja té més d'una vuitantena d'altes per coronavirus. Des de divendres n'ha acumulat 64: informa Albert Hernàndez.

 21:53 
Europa supera els 330.000 contagis de coronavirus i s'apropa a les 21.000 morts. Itàlia, Espanya i Alemanya es mantenen com els estats de la Unió Europea més afectats pel covid-19.

 20:43 
Protecció Civil denuncia que a les vuit de la tarda encara no s'ha publicat al BOE la normativa estatal que regula que són els serveis essencials durant el confinament total de l'Estat.
 

 20:16 
Agents de la Policia Local de Salt es mofen de qui se salti el confinament. Posteriorment, el cos ha demanat disculpes per l'actuació dels dos agents i ha anunciat que prendrà les mesures necessàries.

 19:48 
Itàlia registra per primera vegada menys morts en 24 hores que Espanya. En les darreres hores, s'ha registrat 756 morts a Itàlia, mentre que a Espanya, 838. 

 19:32 
Troben mort el ministre de Finances de l'estat alemany de Hessen, Thomas Schäfer. El primer ministre de la regió, Volker Bouffier, ha explicat que la víctima estava "sota una preocupació i estrès considerables" per les conseqüències econòmiques que podia provocar la crisi del coronavirus.

 19:28 
Montse Bassa, diputada d'ERC, ingressada per coronavirus. La germana de l'exconsellera de Treball es troba a l'hospital de Figueres i el seu estat no és greu.

 19:24 
Xifres per a l'esperança a Manresa: 28 altes mèdiques de pacients que han tingut coronavirus i 1 mort en 24 hores. Informa Pere Fontanals

 19:22 
L'exèrcit desinfecta l'Asil Hospital de la Garriga: han fumigat tots els espais comuns de la casa amb una combinació d’aigua amb lleixiu.

 18:38 
VÍDEO La Policia Local de Tortosa felicita als menuts pel seu aniversari amb una visita especial.

 18:30 
Cinc morts i 83 nous casos de coronavirus a la demarcació de Tarragona. Hi ha 258 persones hospitalitzades, 65 de les quals a l'UCI.

 18:17 
Deu nou casos de coronavirus a l'Ebre aquest diumenge eleven la xifra a 87 diagnosticats.

 18:05 
Una quarantena de metges a Andorra per donar suport als equips mèdics. Venen de Cuba i acaben d'aterrar a Madrid.

 17:41 
Els alcaldes del Ripollès alerten que hi ha municipis amb sobrepoblació pel confinament. Són persones de segones residències que han decidit passar aquests dies fora del seu habitatge habitual, fet que ha incrementat el nombre d'habitants.
 

 17:40 
Baixen les morts al País Valencià per coronavirus però continuen augmentat els positius. En les darreres 24 hores s'han registrat 750 nous contagis i 33 víctimes mortals.


 17:39 
VÍDEO Desenes de nens i nenes de Ripoll ballen la cançó «Anem d'excursió» des del seu balcó. La iniciativa ha estat d'un grup de mestres de l'Escola Joan Maragall com una forma d'arribar a la mainada en ple confinament.

 17:25 
El Pavelló Salut Vall d'Hebron s'ha posat en funcionament aquest diumenge amb 22 malalts, i arribarà als 132 llits dimarts, la seva capacitat màxima. Es tracta de l'extensió de l'Hospital Vall d'Hebron, que s'ha situat al pavelló municipal, tot just.

 17:24 
Salut obrirà un hospital temporal a Sabadell que donarà servei a tot el Vallès Occidental. Vallès Salut disposarà de 250 llits, que se sumaran als que ja s'han ampliat amb els plans de contingència del mateix Hospital Parc Taulí.


 17:16 
Osona ja registra 26 morts per coronavirus. El Consorci Hospitalari de Vic confirma 402 d'infectats, un 29% dels quals són sanitaris.

 15:45 
La Xina tem una segona onada de contagis pel constant increment de casos importats.

 15:41 
Vergés explica que a Sabadell hi ha 195 places per donar suport al Taulí, i l'hospital temporal del Vallés Salut que es posarà a disposició en els propers dies hi haurà uns 200 llits i es preveu que continuí creixent.

 15:40 
La Moncloa situa ara el confinament total com l'única via per doblegar la corba de contagis. El govern espanyol aprova el permís "retribuït i recuperable" per a sectors no essencials fins al 9 d'abril i reclama que la mobilitat sigui cada dia com la d'un diumenge. Informa Oriol March.

 15:37 
Budó insisteix en què el material no arriba i que "no ha funcionat la compra centralitzada" i per això demanen recuperar les competències.

 15:31 
Vergés respon a la pregunta de la situació de les residències catalanes i de la incidència de la mortalitat pel coronavirus que "aquestes dades no són pròpies del sistema sanitari".


 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació