Diumenge, 13 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 00:15 
La Intersindical-CSC titlla de «fake news» la prohibició d'acomiadaments que afirma Sánchez. El sindicat recorda que es podrà seguir despatxant tot i que de forma improcedent i, per tant, més car.

 23:46 
Tancat el Parc de Bombers de Manresa després que un bomber hagi donat positiu per coronavirus. Es preveu que pugui reobrir dilluns després que s'hi facin les tasques de desinfecció necessàries. Informa Pere Fontanals.

 23:40 
ERC denuncia tracte de favor de Marín a l'Hospitalet a costa de la Diputació... i el PSC esborra el tuit. L'ens local surt al pas de la polèmica afirmant que només hi han destinat sis dels 70 cotxes a disposició dels municipis.

 23:30 
Quatre noves morts per coronavirus al brot d'Igualada eleven a 61 la xifra de víctimes a la Conca d'Òdena. S'han registrat 25 nous positius en les darreres hores i ja en són 533, 152 dels quals personal sanitari.

 23:25 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia. A data de dissabte, la xifra total de morts és de 1.226, amb un total de 15.026 casos positius.

 23:23 
DADES Frena el ritme de contagis i morts per coronavirus a Catalunya. En les últimes 24 hores es registren 156 noves víctimes mortals i 763 nous positius, totes dues xifres inferiors a les de divendres.

 22:41 
Catalunya rebrà més d'un milió de mascaretes durant el cap de setmana. De fet, aquest dissabte al matí ja ha aterrat a Saragossa un primer avió amb material sanitari, concretament unes 400.000 mascaretes. Aquest material forma part de la comanda que la Generalitat va fer a l'empresa barcelonina Basic Devices, SL, que preveu un total de dos milions de mascaretes N95, FFP2 i KN95 i més d'un milió de vestuari de protecció per a personal sanitari.

 22:33 
DADES La Generalitat és encara lluny de revertir les retallades en sanitat: l'any passat va gastar quasi 1.500 milions d'euros menys en despesa sanitària que fa una dècada. Ho detalla Roger Tugas.

 22:14 
El PNB trasllada la seva "sorpresa" per com Sánchez ha comunicat el confinament total. La formació critica que el president espanyo no hagi especificat quines són les activitats no essencials ni quins són els criteris d'experts en els quals es basa.

 22:10 
L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa trasllada 13 pacients greus a l'hospital de Sant Andreu per alliberar llits. Informa Pere Fontanals des de la capital del Bages.

 21:57 
ÚLTIMA HORA Irene Montero torna a donar positiu per coronavirus. La ministra d'Igualtat no ha superat el virus tot i haver estat en quarantena. El govern espanyol assegura, però, que es troba "bé" i que seguirà treballant des de casa almenys una setmana més.

 21:38 
Europa registra gairebé 300.000 contagis de coronavirus i supera les 18.000 morts. Itàlia amb 86.498 casos i Espanya amb 64.059 (una xifra que no té en compte les últimes actualitzacions de les autoritats espanyoles, que ja xifren els contagiats en més de 72.248) són els dos estats europeus més afectats per la pandèmia. Alemanya és el tercer estat europeu amb més casos, amb 48.582. La segueixen França (32.964), el Regne Unit (14.543) i els Països Baixos (8.603).

 21:18 
Torra reivindica com a propi el confinament total de Sánchez. Ho explica Ferran Casas.

 

 21:07 
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una compareixença telemàtica des de la Casa de les Canonges: "Vull agrair a Sánchez que hagi escoltat finalment les demandes de Catalunya".

 21:07 
Quim Torra: "Catalunya és un país fet contra tot pronòstic, i tornarem a demostrar que som capaç de superar totes les adversitats".

 21:04 
El president de la Generalitat, Quim Torra, celebra que Sánchez hagi decretat el confinament total: "Era necessari".

 20:30 
Puigdemont  trasllada el seu "agraïment i admiració" als professionals de la salut que combaten contra el coronavirus: "Si tenim esperança, us la devem a vosaltres".

 

 20:29 
Amb un repunt de 54 nous casos i nou defuncions en 24 hores, Terrassa arriba als 541 contagiats i 65 morts per coronavirus

 20:11 
L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa acumula 61 altes de pacients que han estat ingressats amb coronavirus. En un nou dia nefast, l'hospital manresà suma 7 noves defuncions per la malaltia i arriba a un total de 38 des de l'inici de la pandèmia. 

 20:03 
Què és i què no servei essencial pel govern espanyol? Qui ha d'anar a treballar i qui no? 
Els treballadors de sectors no essencials deixaran d'anar a la feina a partir d'aquest dilluns. 
 

 19:56 
Europa registra gairebé 300.000 contagis de coronavirus i supera les 18.000 morts. Itàlia, Espanya i Alemanya es mantenen com els estats de la Unió Europea més afectats.

 19:55 
La Policia Municipal de Sabadell utilitza un dron per garantir el compliment del confinament. L'aparell avisarà als agents de la presència humana al carrer i incorpora un altaveu per emetre les recomanacions per la ciutadania contra el coronavirus 

 19:48 
La CUP considera que la nova decisió de l'Estat està "posant el mercat per sobre de la vida" i "carrega contra els treballadors".

 19:44 
El vicepresident del Govern, Pere Argaonès, assegura estar "satisfet" de l'ordre de confinament total del govern espanyol. D'altra banda, la consellera de presidència, Meritxell Budó, diu que, a més, "el país necessita l’acompanyament de recursos econòmics de l’Estat perquè les empreses i els treballadors no paguin sols la factura de la pandèmia".

 19:40 
Primeres reaccions a l'anunci de Sánchez. Carles Puigdemont dona suport a la decisió, però lamenta el retràs: "El confinament total que anuncia Sánchez és el que tocava fer i per tant cal donar-li suport encara que arribi tard".

 19:35 
El president espanyol reconeix que fan falta "tests massius" i assegura ja s'estan fent 20.000 proves cada dia. A més, Sánchez assegura que l'Estat és "rigorós" amb les proves i explica que se sotmet al control de l'Institut Carlos III.

 19:29 
"Amb l'estat d'alarma no volem usurpar les competències de ningú. Els territoris no poden respondre a la pandèmia per ells mateixos. Però som un Estat respectuós amb les autonomies", ha dit Sànchez.

 19:26 
AMPLIACIÓ D'INFORMACIÓ Confinament total: els treballadors de sectors no essencials deixaran d'anar a la feina. Sánchez endureix les limitacions i obliga els treballadors a estar-se a casa amb un permís retribuït que després caldrà recuperar per reduir la transmissió del coronavirus. Informa Ferran Casas.

 19:24 
Sánchez afirma que els països europeus no poden sortir d'aquesta crisi amb un endeutament més gran i exigeix crear uns "bons de reconstrucció europeus" per tal de "mutualitzar l'esforç".

 19:21 
Sánchez exigeix activar un "Pla Marshall" a la Unió Europea: "No entenem que una zona com la zona Euro no compartim instruments fiscals".

 19:18 
El president espanyol explica que el permís és de vuit dies, ja que hi ha festius de Setmana Santa en aquestes dues setmanes de confinament total. Els treballadors podran recuperar les hores fins el 31 de desembre.

 19:14 
Sánchez assumeix que la mesura és d'una "extrema duresa", però considera que la "ciutadania espanyola està preparada per assumir aquesta mesura tan contundent". El president explica que ha pres ara la decisió per la recomanació dels experts. 

 19:11 
"Quan passi l'estat d'alarma, els treballadors hauran de recuperar aquestes hores que aquests dies no puguin fer", ha explicat Sánchez.

 19:03 
Sánchez paralitza totes les activitats no essencials a partir d'aquest dilluns: "Ho fem ara perquè som a temps. Durant aquest període, les persones seguiran cobrant. Hem de rebaixar la mobilitat".

 19:01 
El coronavirus posa en «stand-by» la judicialització del procés. Les defenses de la mesa del Parlament i de la sindicatura de l'1-O estan a l'expectativa de la decisió que es prengui sobre els seus judicis, previstos per a finals d'abril i que difícilment es podran celebrar. Escriu Bernat Surroca.

 18:59 
El govern espanyol aprovarà demà al Consell de Ministres l'obligació que tots els treballadors d'activitats no essencials hagin de quedar-se a casa durant les dues pròximes setmanes. Per això, l'Estat donarà un permís retribuït recuperable a aquests treballadors. La mesura té l'objectiu de reduir la mobilitat.

 18:59 
El Vaticà confirma sis casos de coronavirus i assegura que el Papa no està afectat.

 18:57 
Sánchez adverteix que Europa "se la juga" en aquesta crisi i demana més mesures econòmiques per combatre el coronavirus. El president demana que la UE activi una "economia de guerra" que doni resposta a l’endeutament públic. 

 18:54 
Itàlia supera els 10.000 morts per coronavirus. En les últimes hores 24 hores, el país europeu més afectat per la pandèmia ha registrat 889 noves víctimes mortals.

 18:50 
Compareix el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "La Unió Europea es va crear per tal d'evitar més guerres mundials i ara s'enfronta a una guerra contra un enemic comú: el coronavirus. La UE ha d'estar a l'alçada i no pot fallar als ciutadans. Si Europa vol, pot. I Espanya demana respostes. Necessitem contundència", ha dit.

 18:49 
El Centre Geriàtric de la Pobla de Segur fa una crida al voluntariat davant l'allau de baixes laborals. La residència d'avis té 17 treballadors confinats, dels quals 11 amb Covid-19.

 18:32 
Tres morts més i 87 nous positius per coronavirus a la demarcació de Tarragona. La zona acumula gairebé 20 morts i 300 infectats. Actualment, hi ha hospitalitzades 227 persones, de les quals 60 es troben a l'UCI

 18:18 
Entitats manresanes conviden tothom a cantar plegats als balcons «Corren» de Gossos. La idea és sintonitzar qualsevol de les cinc emissores del Grup Ràdio Manresa-40 Principals l'1 d'abril a les 12.27 hores. 

 18:13 
Pep Guardiola ha demanat a través de les xarxes aportacions econòmiques per lluitar contra el coronavirus. L'entrenador ha compartit un enllaç on es poden fer donatius destinats l'assaig clínic que lideren el doctor Bonaventura Clotet i l'investigador Oriol Mitjà. "Ànims a tots i, sobretot, quedeu-vos a casa", ha dit.
 

 18:05 
La Cambra de Barcelona fa una crida a indústries que puguin fabricar concentradors d'oxigen per fer front al coronavirus. El president, Joan Canadell, demana que hi contactin per correu i ha recordat que la producció seria remunerada.

 17:59 
Els supermercats Bon Preu tancaran els diumenges a partir del 5 d'abril per donar descans al personal. El grup d'alimentació també anuncia horaris comercials reduïts per Setmana Santa.

 17:56 
Les gestories veuen "impossible" tramitar l'atur de tots els treballadors afectats pels ERTOs abans del 3 d'abril. Veuen la data massa justa tenint en compte la gran quantitat d'expedients i tota la informació que s'ha de recollir.

 17:56 
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà en roda de premsa telemàtica a la Moncloa a dos quarts de set de la tarda. Ho farà després que el comitè mèdic hagi constatat que el coronavirus s'està "estabilitzant", però també el risc imminent de "col·lapse" de les UCI aquesta setmana

 17:36 
Travessa la frontera des d'Andorra amb un tot terreny per pista forestal per anar a veure la seva parella a Barcelona en ple confinament... i l'enxampen els Mossos.

 17:36 
UGT denuncia que s'han repartit mascaretes caducades als treballadors de les presons catalanes.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació