Diumenge, 13 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 08:56 
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que a principis de la setmana vinent el govern espanyol aprovarà mesures relacionades amb els lloguers. La prioritat dels comuns, assenyala Colau, és que es permeti la suspensió del pagament en cas de davallada d’ingressos. Admet, en una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, que dins l’executiu estatal hi ha “matisos” sobre la qüestió.

 08:39 
Com han viscut la pandèmia les empreses catalanes a la Xina? El director general de Masterchief Europe, de capital català-taiwanès, explica l'afectació del coronavirus i elogia la ràpida resposta de les autoritats xineses. Per Pep Martí.

 

 08:38 

PORTADES «Els fiascos de 640.000 tests ràpids impedeix fer proves massives», al diari «Ara»

 22:59 
L'Associació Catalana de la Ràdio denuncia una situació "dramàtica" per la crisi del coronavirus. Assegura que es preveu una caiguda de la facturació del 80% i veure's abocats a "traspassar algunes emissores i cadenes". Demanen ajuts "urgents" a la Generalitat.

 22:25 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia.

 22:22 
La recepta liberal contra el coronavirus. L'Institut Ostrom proposa vint mesures per combatre la pandèmia, entre elles una renda bàsica universal a retornar en el proper exercici fiscal en funció dels ingressos obtinguts.

 22:12 
7 noves morts al brot d'Igualada eleven a 57 la xifra de víctimes per coronavirus a la Conca d'Òdena. En les darreres hores hi ha hagut 113 positius nous, i ja en són 508, 140 dels quals professionals sanitaris.

 22:09 
Catalunya arriba als 1.070 morts i als 14.263 positius per coronavirus, dels quals 1.324 són greus. En les últimes hores han perdut la vida 190 persones i s'han detectat 1.323 nous casos.

 21:58 
Es reincorporen 85 professionals sanitaris a l'Hospital d'Igualada, segons informa el Departament de Salut. Des de dimecres, tots els professionals del centre s'estant sotmetent a un test de coronavirus començant per aquells que estaven en quarantena preventiva per haver estat en contacte amb algun positiu. Els que obtenen resultats negatius ja es reincorporen a la seva feina. Diàriament es fan 100 tests als professionals.

 21:31 
Les primeres bates de les cosidores voluntàries arriben a Sant Joan de Déu de Manresa, en el marc del projecte que coordina l'Ajuntament.

 21:30 
L'Hospital d'Igualada reincorpora 85 professionals que estaven en quarantena. El centre tindrà 50 nous llits i la Generalitat creu que se'n podran obrir més a mesura que torni el personal.

 21:01 
L'exèrcit neteja, sense previ avís, un centre de menors de Badalona. La conselleria de Chakir El Homrani argumenta que s'estan coordinant amb tots els agents i que acceptaran, "si cal", la intervenció de la UME.

 20:58 
Marina Geli: "El sistema sanitari de Catalunya no disposa de finançament suficient". La metgessa i exconsellera de Salut assegura que les retallades ja s'han "revertit" a nivell pressupostari i sosté que ha faltat un "veritable govern de crisi sanitària" en la resposta al coronavirus.

 20:54 
El govern espanyol ha enviat a Catalunya 957.633 mascaretes entre els dies 10 i 26 de març. És la segona comunitat que més n'ha rebut, després de Madrid que n'ha obtingut 2.207.468. En total, s'han distribuït prop de 7,5 milions de mascaretes entre els diversos territoris.

 20:48 
«Hi ha molta por i nervis»: un sanitari relata com viu la batalla contra el coronavirus a primera línia. L'Àlex és membre del personal sanitari d'un dels principals hospitals de Barcelona que estan lluitant contra la pandèmia.

 20:39 
Baixa prop d'un 70% el trànsit de sortida de l'àrea metropolitana de Barcelona vist un divendres habitual. A l'interior de la capital catalana ha baixat un 72%, i a les rondes un 50%.

 20:36 
Conesa afirma que el govern espanyol rebaixarà les taxes d'ocupació dels ports als vaixells per la crisi del covid-19. Assegura que la mesura, proposada pel Port de Barcelona, té el vistiplau de l'executiu estatal.

 20:29 
Metges de Catalunya demana al TSJC que Salut els doti de material de protecció adequat en 24 hores. El sindicat majoritari recorda que el 17% dels infectats són sanitaris.

 20:11 
«Diari Les Bates »; testimonis reals de personal sanitari per posar en relleu el seu esforç i conscienciar la ciutadania contra el coronavirus. La pàgina de Twitter, administrada per professionals mèdics, publica relats enviats per companys de professió on expliquen la seva experiència a primera línia des dels hospitals; informa Marc Solé.

 19:54 
Vuit noves morts per coronavirus a Manresa fan pujar el total fins a les 31 defuncions. Sant Joan de Déu té 152 persones ingressades i 63 treballadors del centre que han donat positiu en la prova diagnòstica. Ho explica Pere Fontanals.

 19:53 
Els canonges de Barcelona demanen la protecció de Déu contra el coronavirus. Aquest matí, han beneït la creu de terme que hi ha al terrat de la catedral, seguint un vell costum en moments d'epidèmies i sequeres.

 19:48 
Es podrà pagar amb targeta sense PIN fins a 50 euros. Els principals bancs de l'Estat acorden la mesura per reduir el risc de contagi.

 19:46 
El Govern contracta els primers 70 professionals per reforçar residències amb manca de personal pel coronavirus. Fa una crida a inscriure's a la borsa de treball i donarà formació online a les persones que no tinguin experiència.

 19:29 
L'Hospital Parc Taulí de Sabadell assoleix el centenar de morts per coronavirus. Té 445 pacients ingressats i en un dia ha doblat les altes, ja n'hi ha 24.

 19:04 
«Negociacions avançades» perquè hotels de Sant Cugat acullin pacients de coronavirus i personal mèdic de l'Hospital General de Catalunya.

 18:58 
AMPLIACIÓ Mor el cap d'una unitat d'elit de la Guàrdia Civil per coronavirus. El tinent coronel en cap del GAR, Jesús Gayoso Rey, tenia 48 anys d'edat.

  

 18:53 
Colau assegura que 143 residències de Barcelona tenen algun positiu per coronavirus. L'alcaldessa de Barcelona denuncia falta de material i personal als geriàtrics de la ciutat. Ho explica Andreu Merino.

  

 18:52 
El Gremi d'Hotels de Barcelona posa a disposició de les autoritats sanitàries vora 2.500 habitacions. Durant els últims dies, els establiments associats també han cedit més de 1.000 llits amb matalàs.

 18:44 
El sector funerari lamenta que l'anunci de mesures d'intervenció del Govern s'hagi fet "sense preavís". Les empreses apunten que fan un "sobreesforç" i critiquen que l'administració no atengui les seves "repetides peticions".

 18:39 
Granollers suspèn la tradicional Fira de l'Ascensió pel coronavirus, que s'havia de celebrar del 21 al 24 de maig.

 18:36 
Mor pel coronavirus el cap del Grup d'Acció Ràpida de la Guàrdia Civil.
 

 18:33 
Creix el nombre d'hospitalitzats per coronavirus al Ripollès: 24 a l'Hospital de Campdevànol, 3 a l'UCI del Trueta i un quart pendent de trasllat a Girona en estat greu.

 18:18 
L'Ibex cau un 3,63% fins als 6.700 punts, però acaba la setmana amb un creixement del 5,19%. La borsa espanyola continua recuperant-se del límit històric del dilluns 16 de març, quan va marcar 6.107,2 punts, mentre la resta de borses europees també han acabat la setmana en números vermells amb descensos del 3,68% al DAX alemany, del 4,23% al CAC francès i del 3,15% al MIB italià.

 18:11 
Berga Comercial posa en marxa un servei de comandes a domicili amb un repartidor a mitja jornada. L'objectiu del nou servei és assegurar la seguretat de botiguers i clients, i evitar que uns i altres s'exposin a la Covid-19. Per Pilar Màrquez.

 18:02 
El Festival Mixtur 2020 s'ajorna fins al setembre. La cita barcelonina s'havia de celebrar del 16 al 26 d'abril.

 18:02 
Exteriors gestiona la repatriació de més de 4.000 espanyols de viatge per Sud-amèrica. Aquest divendres ha aterrat un vol a Madrid amb 376 passatgers europeus procedent de Caraques.

 17:56 
Leroy Merlin ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) pels efectes provocats per la crisi del coronavirus. La plantilla rebrà la nòmina íntegra del mes de març i un abonament del 30% del salari fins a l'11 d'abril.

 17:52 
L'Ajuntament de Barcelona demana al Govern rebaixar el preu dels enterraments fins als 2.450 euros. El govern d'Ada Colau trasllada la iniciativa a la Generalitat, que ha aprovat un decret per limitar el cost dels serveis funeraris. Informa Andreu Merino.

  

 17:43 
Instagram permetrà fer videotrucades de fins a sis persones. L'aplicació combatrà la desinformació del coronavirus deixant de recomanar publicacions sobre el tema i donant les dades oficials.

  

 17:40 
La crida d'una empresa catalana que fabrica respiradors: «Necessitem planxes de metacrilat de 5 mm». Framun, juntament amb la igualadina Waterologies, forma part d'un projecte coordinat per la Cambra de Comerç de Barcelona. Per Aina Font.

  

 17:37 
Itàlia torna a superar el seu màxim de morts en un dia amb 969. En les últimes 24 hores també ha augmentat el nombre de contagis, amb 4.401, i el total arriba als 86.498.

  

 17:36 
Interior convoca un minut de silenci en memòria del mosso d'esquadra mort per la covid-19. Buch i Duart encapçalaran l'homenatge a les 19.55 hores davant la seu del Departament.

 17:24 
La Fundació «la Caixa» destina 3 milions per a alimentació a famílies vulnerables durant la crisi del coronavirus.

  

 17:23 
Mollet demana el suport de l'exèrcit per desinfectar més zones de la ciutat . L'alcalde, Josep Monràs, diu a Teresa Cunillera: "Necessitem tota l'ajuda possible".

 17:18 
Google oferirà centenars de pel·lícules gratuïtes per combatre el confinament. El servei Google Play, on es descarreguen les aplicacions, incorpora aquesta nova categoria.

  

 17:17 
França allarga el confinament dues setmanes més, fins al 15 d'abril.

 17:12 
El Circ du Soleil emetrà avui a les 20:00 una funció en obert de 60 minuts a través de Youtube. Recopilaran fragments icònics dels espectacles "Kurious", "O" i "Luzia". A més, a través de #CirqueConnect ofereixen altres recursos com tallers d'automaquillatge, entrenament, "making offs", i més.

 17:05 
La URV se suma al moviment solidari per fabricar material sanitari de protecció. Professionals del centre han començat a fabricar mascaretes i respiradors amb impressores 3D per distribuir entre els equips sanitaris i assistencials de la demarcació. 

 17:00 
L'Ajuntament de Rubí també sol·licitarà ajuda a la Unitat Militar d'Emergències per fer tasques de neteja i desinfecció. Segons expliquen, es demana per "complementar" les tasques que ja s'estan duent a terme amb recursos propis. Ho explica Marta Casas

 16:58 
TMB té 22 casos de coronavirus entre els seus treballadors i més de 600 estan en quarantena. Un 13,22% de la plantilla també està a casa per ser considerada població de risc.

  

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació